Recenzie: ”ABC-ul psihopatului de succes” de Andy Mcnab, Kevin Dutton

by | Jan 6, 2020 | Recenzii cărți, Sociologie

🔥 CARTEA ABC-UL PSIHOPATULUI DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Rareori pot afirma despre o carte ca are acel „ceva” care mă surprinde. „ABC-ul psihopatului de succes” mi-a stârnit interesul încă de când am citit titlul, dar nici coperta nu a fost mai prejos.

Evitând cărțille din sfera dezvoltării personale, îmi era teamă ca voi găsi informații „banale” despre diferite tipare comportamentale; genul acela de informații pozitive și pline de „viață” pe care le găsesc pe orice site. Mare mi-a fost surprinderea când am intrat în lumea psihopaților, căci de atunci afirm că suntem cu toții încadrați în această categorie, mai mult sau mai puțin.

Evenimentele ce ne sunt prezentate în carte sunt logice, bazate pe o analiză intensă și bine transmisă cititorilor. Un mare plus, dacă mă întrebați pe mine.

Îmi plac povestile credibile, care au un substrat, iar această carte a îmbinat utilul cu plăcutul, reușind să acumulez o serie de noțiuni într-o manieră foarte rapidă și ușoară.

Pe parcursul lecturii îi întâlnim pe Kevin Dutton, cercetător împătimit, profesor în psihologie și Andy Mcnab, fost luptător al Armatei Britanice, un psihopat abia descoperit.:)

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Andy Mcnab

Dialogurile dintre cei doi sunt atât de bine construite, încât avem impresia că cei doi relaționează la un nivel mult mai înalt, devenind în gândire una și aceeași persoană.

Experimentele practice au avut rolul de a ne prezenta informațiile teoretice într-un stil mult mai ușor de înțeles, iar teste de la sfârșitul capitolelor au reușit să ne integreze în poveste mai mult decât ne-am putea da seama.

Doctorul Dutton trasează limite bine definite între psihopatul bun și cel rău, creionând două personalități în care ne regăsim cu toții. Deși la prima impresie am spera să ne îndreptăm spre cel bun, vom observa cum caracteristicile noastre se vor împărți între cele două tabere. Ce avem de făcut? Să ne axăm pe atuuri, să le valorificăm, să ne acceptăm și părțile mai puțin bune, să nu le negăm și să reușim să le modelăm astfel încât din noi să iasă un psihopat de primă clasă.

„Prin urmare, posibil și imposibil nu sunt niște formule magice de tip Harry Potter, cu care poți defini realitatea. La drept vorbind, e chiar invers. REALITATEA este cea care LE definește. Ceva este posibil sau imposibil în funcție de ceea ce facem NOI.”

🔥 CARTEA ABC-UL PSIHOPATULUI DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Abc-ul Psihopatului De Succes
Autor: Andy Mcnab
,
Kevin Dutton
An apariție : 2015
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 402
Limba: Română
Gen Literar: Sociologie, stiinte politice
Publicată la 6.01.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 649 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments