🔥 CARTEA ABC-UL PSIHOPATULUI DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Rareori pot afirma despre o carte ca are acel „ceva” care mă surprinde. „ABC-ul psihopatului de succes” mi-a stârnit interesul încă de când am citit titlul, dar nici coperta nu a fost mai prejos.

Evitând cărțille din sfera dezvoltării personale, îmi era teamă ca voi găsi informații „banale” despre diferite tipare comportamentale; genul acela de informații pozitive și pline de „viață” pe care le găsesc pe orice site. Mare mi-a fost surprinderea când am intrat în lumea psihopaților, căci de atunci afirm că suntem cu toții încadrați în această categorie, mai mult sau mai puțin.

Evenimentele ce ne sunt prezentate în carte sunt logice, bazate pe o analiză intensă și bine transmisă cititorilor. Un mare plus, dacă mă întrebați pe mine.

Îmi plac povestile credibile, care au un substrat, iar această carte a îmbinat utilul cu plăcutul, reușind să acumulez o serie de noțiuni într-o manieră foarte rapidă și ușoară.

Pe parcursul lecturii îi întâlnim pe Kevin Dutton, cercetător împătimit, profesor în psihologie și Andy Mcnab, fost luptător al Armatei Britanice, un psihopat abia descoperit.:)

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Andy Mcnab.

Dialogurile dintre cei doi sunt atât de bine construite, încât avem impresia că cei doi relaționează la un nivel mult mai înalt, devenind în gândire una și aceeași persoană.

Experimentele practice au avut rolul de a ne prezenta informațiile teoretice într-un stil mult mai ușor de înțeles, iar teste de la sfârșitul capitolelor au reușit să ne integreze în poveste mai mult decât ne-am putea da seama.

Doctorul Dutton trasează limite bine definite între psihopatul bun și cel rău, creionând două personalități în care ne regăsim cu toții. Deși la prima impresie am spera să ne îndreptăm spre cel bun, vom observa cum caracteristicile noastre se vor împărți între cele două tabere. Ce avem de făcut? Să ne axăm pe atuuri, să le valorificăm, să ne acceptăm și părțile mai puțin bune, să nu le negăm și să reușim să le modelăm astfel încât din noi să iasă un psihopat de primă clasă.

„Prin urmare, posibil și imposibil nu sunt niște formule magice de tip Harry Potter, cu care poți defini realitatea. La drept vorbind, e chiar invers. REALITATEA este cea care LE definește. Ceva este posibil sau imposibil în funcție de ceea ce facem NOI.”

🔥 CARTEA ABC-UL PSIHOPATULUI DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Abc-ul Psihopatului De Succes
Autor: Andy Mcnab
,
Kevin Dutton
An apariție : 2015
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 402
Limba: Română
Gen Literar: Sociologie, stiinte politice
Publicată la 6.01.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Cristina Zegheru
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 560 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Zegheru