Recenzie “Emoțiile. Cum ne putem elibera de mânie, gelozie și teamă” de Osho

de | iun. 16, 2022 | Dezvoltare Personală, Psihologie, Recenzii cărți, Sociologie, Spiritualitate

🔥 CARTEA EMOȚIILE. CUM NE PUTEM ELIBERA DE MÂNIE GELOZIE ȘI TEAMĂ ARE REDUCERE PE:

Nu aș considera-o drept o carte de căpătâi, însă merită a fi citită pentru lărgirea orizonturilor. Sunt câteva idei prețioase, deși sunt și unele de-a dreptul idealiste și utopice.

Pe-alocuri se bate apa-n piuă, iar uneori nu se duce ideea până la capăt. Discipolii lui Osho ne învață să ne orientăm spre interiorul nostru pentru a vedea miezul apariției emoțiilor noastre precum: mânia, gelozia și teama. Se pune accentul pe o latură a problemei și mereu ești tu cel cupabil de toate, de parcă lumea exterioară nu ne-ar influența sentimentele, percepțiile și emoțiile?!

Dar cum să reacționăm atunci când emoțiile noastre sunt induse voluntar sau involuntar de către ceva/cineva din exterior? Asta, au uitat s-o menționeze discipolii lui Osho. Sau poate nu-i înțeleg eu ideile pe deplin și cauza o fi în mine? (he he he… m-a învățat Osho să caut problema în interiorul meu). Sau poate mi-a răspuns la întrebare prin “… omul contemporan modern a devenit un veritabil cum-ist.” Adicătelea ce mai am și eu întrebări de genul “cum?”.

„Trăiți în lume, dar nu lăsați lumea să trăiască în voi.” Adică cum? Să ne închidem într-o bulă și să ne autoizolăm.” Se omite cu desăvârșire comunicarea, drept metodă de soluționare a conflictelor interioare, iar ședințele de psihoterapie sunt de-a dreptul criticate, deoarece ele accentuează doar ce este rău în noi. Nu sunt de-acord cu aceste idei.

Ah da, exercițiile de la urmă nu sunt pentru mine… Doar îmi imaginez cum le practic și mă umflă râsul.

Principalele teze:
Mânia = teamă
Gelozia = comparație

În concluzie, citiți cartea dacă credeți că aceste sentimente de teamă, gelozie ură vă domină viața. S-ar putea să găsiți răspunsurile căutate aici. S-ar putea să vă inspire spre ceva ce vă va aduce pacea și înțelegerea interioară. Și-apoi nu aveți nimic de pierdut dacă faceți un refresh la niște idei deja cunoscute. Eu apreciez chiar și cărțile de dezvoltare personală care nu neapărat îmi aduc ceva nou, dar care sunt o aducere aminte.

Teama, mânia, gelozia, ura, toate acestea sunt forme de energie. Voi nu sunteți conștienți de faptul că acestea vă irosesc în mod inutil viața.
Gelozia distruge totul. La fel și posesivitatea.
Teama zilei de mâine distruge fericirea zilei de azi.
Este necesară luciditatea, nu condamnarea. Numai luciditatea și conștientizarea permit o transformare rapidă.

Ți-a plăcut recenzia cărții EMOȚIILE. CUM NE PUTEM ELIBERA DE MÂNIE GELOZIE ȘI TEAMĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Osho

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EMOȚIILE. CUM NE PUTEM ELIBERA DE MÂNIE GELOZIE ȘI TEAMĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Emoțiile. Cum Ne Putem Elibera De Mânie Gelozie și Teamă
Autor: Osho
An apariție : 2014
Editura: MIX
Nr. Pagini: 151
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 16.06.2022
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 3001

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 312 zile și a scris până acum 155 articole. Se află pe poziția 6 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments