Recenzie „Adam şi Eva” de Liviu Rebreanu

de | mart. 17, 2018 | Dragoste, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ADAM ŞI EVA ARE REDUCERE PE:

Adam și Eva este o carte formată din șapte nuvele toate cu același început și același sfârșit- motivul morții. Șapte povești de iubire diferite din alte perioade istorice, toate despre viață și moarte.

Opera este una clasică, deloc greu de citit, dar care te îmbogățește spiritual și cultural.

,Apoi mișcarea se stinse deodată și conștiința se întunecă parcă s-ar fi topit în strânsoarea unei vieți noi…”
Liviu Rebreanu insistă pe dragostea la prima vedere, cea dintre un intelectual și o femeie simplă, adesea slujnică, adesea mai tânără sau mai bătrână. În fiecare capitol, structurat strategic în alte șapte părți, se aduce în vedere conflictul dintre știință și credință.

,,Superstițiile sunt bune numai pentru cei simpli și fără învățătură.”

Dacă îți place recenzia cărții ADAM ŞI EVA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Liviu Rebreanu

Cartea te poartă în jurul lumii, prin diversitatea culturilor mitice şi actuale, de la Egipt și Mesopotamia în Italia și Franța. Te poartă de la mitul lui Isis și Osiris la starea călugărilor medievali sau a unui revoluționar provincial. Se pune accentul pe călătoria sufletului, pe viața multiplă și pe iubiri imposibile.

,,Privirea lui cerceta chinuită orizontul, deși era mult de când templele, palatele, grădinile pieriseră ca închipuirile unui vis frumos care se spulberă când deschizi ochii.”

Fiecare capitol are o parte care reprezintă nașterea sau renașterea iar, în final, una care reprezintă moartea redată prin sentimente corespunzătoare. Prin peisaje diferite și personaje cât mai diferite, Liviu Rebreanu exprimă aceeași idee a trecerii vieții, acel clasic Memento mori.

Adam și Eva îmbină realul cu fantasticul, cu incredibilul, cu necunoscutul. Este combinația perfectă dintre dragoste și moarte, e despre iubirea nemărginită de timp sau de spațiu, despre compatibilitatea perfectă în fiecare viață.

,,Între sclavă și stăpână nu e deosebire. E aceeași femeie.”

Pot fi Navamalika, Isit, Hamma, Servilia, Maria, Yvonne și Ileana aceeași persoană? Sau e vorba despre o simplă coincidenţă? Vă las pe voi să descoperiți…

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ADAM ŞI EVA CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ADAM ŞI EVA
Autor: Liviu Rebreanu
An apariție : 2011
Editura: AGORA
Nr. Pagini: 207
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1938

Alte recenzii de la Liviu Rebreanu:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 Comentarii