Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

de | sept. 26, 2021 | Dezvoltare Personală, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical.

Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea umană.

Poți considera această carte drept o intoducere foarte tehincă în misterele creierului uman care, prin intermediul imaginilor și a schemelor, a figurilor și a desenelor îți oferă o altă viziune, un context nou și inedit.

În 12 capitole, Joe Dispenza descrie amănunțit majoritatea activităților cerebrale, vorbește despre neuroni, definește neuroplasticiatatea și te învață cum să pui în aplicare ,,lecțiile″ exepriențelor de până acum. Mai mult, vorbește despre dependența emoțională, cum poți să o elimini și dedică un întreg capitol cele mai importante părți ale creierului- lobul frontal.

Cu un stil care, uneori, pare desprins din cursurile de biologie sau care se studiază la Medicină, dar în ciuda acestori termeni specifici, este unul care tinde spre comun. Fiind limpede, este ușor de asimilat și de explicat sau de dat mai departe.

,,Dacă informația hrănește mintea prin creier, atunci experințele hrănesc mintea prin trup.″

Deși poate trece ca o carte de dezvoltare personală din cauza titlului său, nu este deloc așa. Ceea ce o face atât de specială sunt exemplele reale, din viața pacienților doctorului Dispenza. Ne sunt explicate și alte experimente, de la mari universități, pentru a exemplifica fiecare proces ce are loc în creierul uman.

Se face o legătură foarte fină între medicină, creier, biologie și spiritualitate. Chiar autorul este adeptul Școlii Ramtha, a cărei învățăturii se explică în medicină. Unul dintre experimentele ilustrate în carte se referă călugării care își putea opri gândurile pentru a intra în starea de meditație. Un alt exemplu ușor de reținut și cu care Dispenza începe seria de exemple marchează experința unor bolnavi ce reușesc fie să se autovindece, fie să își mențină valorile optime ale analizelor.

,,Gândurile nu trebuie neapărat să fie adevărate, corecte, sănătoase, precise sau măcar constructive, dar noi așa le considerăm, în primul rând pentru că noi le-am configurat.″

Sunt unele noțiuni care reises dintr-un text ca acesta, concepte pe baza căruia a fost construit și subliniez aici neuroplasticiatatea, gândurile și lobul frontal. Cum nu toate gândurile sunt adevărate, cum fericirea sau tristețea sunt strări de sprit care pot fi modificate de gândurile noastre și cum stresul zilnic ne afectează nivelul de sănătate și de fericire sunt lucuri pe care autorul le demonstrează în diferite capitole și sunt informații-cheie ce îți pot îmbunătății viața.

De la motivație, memorie de lucru, religia și creierul, dependență și pâna la cum mediul ne modifică gândirea sau cum să evoluăm sunt câteva dintre subtitlurile pe care le poți citi în această carte și pe care îți recomand să nu le ratezi.

Pentru a concluziona, fiecare pagină cupride multe informații noi care te vor face conștient de complexitatea creierului și de milioanele de procese care au loc în acest moment în care tu citești și care au fost deja automatizate ca prin magie de către minte ta.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Joe Dispenza sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Antrenează-ți Creierul
Autor: Joe Dispenza
An apariție : 2019
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 544
Limba: Română
Gen Literar: Stiinte
Publicată la 26.09.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Prezentarea acțiunii: Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul. Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să...

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori: Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune...

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1667 zile și a scris până acum 90 articole. Se află pe poziția 8 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments