Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

de | sept. 26, 2021 | Dezvoltare Personală, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL ARE REDUCERE PE:

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical.

Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea umană.

Poți considera această carte drept o intoducere foarte tehincă în misterele creierului uman care, prin intermediul imaginilor și a schemelor, a figurilor și a desenelor îți oferă o altă viziune, un context nou și inedit.

În 12 capitole, Joe Dispenza descrie amănunțit majoritatea activităților cerebrale, vorbește despre neuroni, definește neuroplasticiatatea și te învață cum să pui în aplicare ,,lecțiile″ exepriențelor de până acum. Mai mult, vorbește despre dependența emoțională, cum poți să o elimini și dedică un întreg capitol cele mai importante părți ale creierului- lobul frontal.

Cu un stil care, uneori, pare desprins din cursurile de biologie sau care se studiază la Medicină, dar în ciuda acestori termeni specifici, este unul care tinde spre comun. Fiind limpede, este ușor de asimilat și de explicat sau de dat mai departe.

,,Dacă informația hrănește mintea prin creier, atunci experințele hrănesc mintea prin trup.″

Deși poate trece ca o carte de dezvoltare personală din cauza titlului său, nu este deloc așa. Ceea ce o face atât de specială sunt exemplele reale, din viața pacienților doctorului Dispenza. Ne sunt explicate și alte experimente, de la mari universități, pentru a exemplifica fiecare proces ce are loc în creierul uman.

Se face o legătură foarte fină între medicină, creier, biologie și spiritualitate. Chiar autorul este adeptul Școlii Ramtha, a cărei învățăturii se explică în medicină. Unul dintre experimentele ilustrate în carte se referă călugării care își putea opri gândurile pentru a intra în starea de meditație. Un alt exemplu ușor de reținut și cu care Dispenza începe seria de exemple marchează experința unor bolnavi ce reușesc fie să se autovindece, fie să își mențină valorile optime ale analizelor.

,,Gândurile nu trebuie neapărat să fie adevărate, corecte, sănătoase, precise sau măcar constructive, dar noi așa le considerăm, în primul rând pentru că noi le-am configurat.″

Sunt unele noțiuni care reises dintr-un text ca acesta, concepte pe baza căruia a fost construit și subliniez aici neuroplasticiatatea, gândurile și lobul frontal. Cum nu toate gândurile sunt adevărate, cum fericirea sau tristețea sunt strări de sprit care pot fi modificate de gândurile noastre și cum stresul zilnic ne afectează nivelul de sănătate și de fericire sunt lucuri pe care autorul le demonstrează în diferite capitole și sunt informații-cheie ce îți pot îmbunătății viața.

De la motivație, memorie de lucru, religia și creierul, dependență și pâna la cum mediul ne modifică gândirea sau cum să evoluăm sunt câteva dintre subtitlurile pe care le poți citi în această carte și pe care îți recomand să nu le ratezi.

Pentru a concluziona, fiecare pagină cupride multe informații noi care te vor face conștient de complexitatea creierului și de milioanele de procese care au loc în acest moment în care tu citești și care au fost deja automatizate ca prin magie de către minte ta.

Ți-a plăcut recenzia cărții ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Joe Dispenza

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANTRENEAZĂ-ȚI CREIERUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Antrenează-ți Creierul
Autor: Joe Dispenza
An apariție : 2019
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 544
Limba: Română
Gen Literar: Stiinte
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 361

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

"Ultimul mesaj" de Laura Dave este un thriller antrenant, dar și psihologic apărut la Editura Litera, în colecția Buzz Books. Este despre dispariția subită a unui bărbat în urma unei acuzații de fraudă la compania la care lucra. Deși asta e lăsat să se vadă la o primă...

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Recenzie „Pericol” de Raluca Poenaru

Am descoperit proza Ralucai Poenaru absolut întâmplător, la o lansare de carte, și cum am scris și la recenzia cărții respective, m-a impresionat mult. Când am văzut că a scris și literatură pentru copii, am fost foarte entuziasmată. Am început cu Pericol. Cartea...

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Recenzie „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman

Nu mai țin minte cum am ajuns la cartea aceasta. Nu m-a impresionat deloc. Cred că trebuie să fi fost simpatică dacă autorul a scornit-o pe loc, sau în drum spre casă după ce a cumpărat lapte, și le-a spus-o dintr-un foc copiilor săi. Dar pentru o carte publicată.. mi...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1957 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 10 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments