Recenzie “În Ape Adânci” de Paula Hawkins

by | Aug 24, 2017 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎN APE ADÂNCI PE Cartepedia

Iubitorii genului Mistery & Thriller sigur au auzit de Paula Hawkins, dacă nu, sigur aţi auzit de “Fata din Tren” şi atunci conexiunea carte-autor se face instantaneu. După succesul răsunător avut cu aceasta, Paula revine cu o nouă poveste tulburătoare, “În Ape Adânci”, ce încearcă să egaleze complexitatea şi dramatismul primei apariţii. A reuşit oare? Haide să vedem.

Nel Abbott este moartă. E ultima dintr-un lung şir de femei înghiţite de apele întunecate ale răului. Sora ei, Jules, e măcinată de regretul că i-a ignorat strigătul de ajutor şi are certitudinea că Nel nu s-a sinucis.Fereşte-te de apele liniştite. Nu ştii niciodată ce ascund.

Sumarul prezentat pe copertă este destul de cuprinzător şi în linii mari trasează intriga acestei cărţi. Personajul principal este Jules Abbott care nu se poate împacă cu ideea că sora ei, Nel, s-a sinucis. Aceasta a fost găsită înecată în râul Backford, prezentând pe corp urme de traume compatibile cu căderea forţată sau alunecarea în apă. Totul indică spre un act cu premeditare, însă acest râu şi-a luat tributul de foarte multe ori de-alungul timpului, acesta fiind locul unde multe femei şi-au găsit sfârşitul. Victima Nel era o scriitoare ce dorea să cunoască faima prin cartea pe care o scria până înainte de moartea sa, fiind obsedată de râul Backford şi de istoricul deceselor petrecute acolo. Coincidenţă sau nu? Va las pe voi să decideţi citind cartea.

În această carte există aproximativ 10 voci ce descriu întâmplările, unele fiind relatate din perspective narative diferite. Acest lucru poate avea efecte împărţite asupra cititorului: fie îl ameţeşte şi nu îi facilitează înţelegerea personajelor şi a rolului pe care il are fiecare în acţiune, fie îi aduce o viziune de ansamblu asupra acestora. Din păcate, pentru mine a fost prima variantă şi am reuşit destul de greu de fac legăturile corect. Nu trebuie să vă descurajeze, însă poate a fost puţin prea forţat aici şi trebuia să confere povestii un ton mai liniştit, mai simplu, mai uşor de urmărit. Aş fi apreciat o dispunere mai uniformă a acţiunii, să îmi fie prezentate întâmplările într-un mod constant. Aici veţi vedea că acţiunea este grăbită spre final şi ultimele pagini vor deţine cheia misterului. Finalul, atenţie, nu este previzibil.

Cartea este clar mai complexă şi mai “încărcată” decât “Fata din Tren”, însă pentru gusturile mele, nu pot spune că a fost un lucru bun. Toţi suntem conştienţi de presiunea pe care o are un autor atunci când lansează o carte de succes.. Toată lumea aşteaptă ca şi următoarele să egaleze această performantă sau să aducă ceva în plus, care să atragă mai mulţi cititori. Aici a fost un amestec poate nu extrem de reuşit, Paula introducând mai multe elemente în joc şi de multe ori bulversând poate cititorul cu detaliile prezentate.

Per total, aş fi dorit de la Paula Hawkins ceva mai simplu, mai liniar şi mai constant decât foarte multe informaţii, personaje, istoric şi detalii. Repet, să nu vă descurajeze acest lucru, încercaţi “În Ape Adânci” deoarece stilul este acelaşi şi niciodată o carte cu suspans nu strică pentru iubitorii genului.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎN APE ADÂNCI PE Cartepedia

Titlu: În Ape Adânci
Autor: Paula Hawkins
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1365 zile și a scris până acum 358 articole. Se află pe poziția 4 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments