Recenzie „Arta de a (nu) pierde timpul” de Piers Steel

Titlu: Arta De A (nu) Pierde Timpul
Autor: Piers Steel
An apariție : 2013
Editura: Litera
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iulia Drăghici
Publicată la 8.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ARTA DE A (NU) PIERDE TIMPUL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Procrastinarea

Arta de a (nu) pierde timpul” este o carte care poate fi uşor inclusă în categoria „dezvoltare personală”. Este un volum care îţi dă de gândit cu privire la modalităţile prin care pierdem timp valoros din vieţile noastre.

Cartea, scrisă de profesorul şi cercetătorul Piers Steel, ne oferă soluţii pentru a fii eficienţi prin vindecarea delăsării. Autorul spune chiar în nota de început a cărţii că şi-a dedicat viaţa procrastinării, „atât ca cercetător, cât şi în practică.”

Procrastinarea este definită ca fiind procesul de amânare nejustificată a începerii unei acţiuni, „în special din cauza neglijenţei habituale sau a lenei”, potrivit volumului scris de Piers Steel.

Personal am început să simt schimbare în viaţa mea imediat ce m-am „scufundat” în lectură. Aceasta este o carte cu adevărat utilă. Începe prin a explica fenomenul de procrastinare prin descrierea modului în care funcţionează creierul uman. Această carte ne face să înţelegem care este legătura dintre sistemul limbic şi cortexul prefrontal, dar nu prin intermediul termenilor medicali sau ştiinţifici greu de înţeles, ci prin exemple concrete din studii realizate sau chiar prin exemple de viaţă, umane.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Piers Steel .

După ce ni se prezintă definiţia procrastinării în cele mai mici detalii, care sunt lucrurile care ne fac să procrastinăm şi de ce suntem dispuşi să „pierdem timpul”, autorul ne prezintă şi efectele pe care acest fenomen le are asupra noastră. În carte se vorbeşte şi de „preţul personal al procrastinării”, dar şi de „costul economic” al acesteia. Cu alte cuvinte, vorbeşte despre pierderile care se întâmplă pe plan personal, dar şi financiar, atunci când procrastinăm. Toate aceste explicaţii sunt realizate cu ajutorul exemplelor concrete, uşor de înţeles şi reţinut.

În final, aşa cum este de aşteptat de la o carte bună, ne sunt oferite şi soluţii prin care să putem combate pas cu pas procrastinarea. Soluţiile sunt pertinente şi foarte practicabile, dar mai ales logice.

Este un volum pe care îl recomand cu plăcere oricui pentru că, aşa cum spune autorul, „amânarea stă în firea omenească” şi nimeni nu poate să se ferească de ea. Nu ne putem feri, dar o putem combate.

ACUM GĂSEȘTI ARTA DE A (NU) PIERDE TIMPUL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o carte foarte valoroasă. Explică fenomenul procrastinării, explică ce efecte negative are aceasta asupra noastră şi ne oferă soluţii pentru a deveni mai eficienţi în viaţa de zi cu zi.Este o carte care ne învaţă cum să ne trăim viaţa cu adevărat.

Aspecte Negative:

-

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.