Recenzie „Arta de a (nu) pierde timpul” de Piers Steel

by | Dec 8, 2014 | Dezvoltare Personală, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARTA DE A (NU) PIERDE TIMPUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Procrastinarea

Arta de a (nu) pierde timpul” este o carte care poate fi uşor inclusă în categoria „dezvoltare personală”. Este un volum care îţi dă de gândit cu privire la modalităţile prin care pierdem timp valoros din vieţile noastre.

Cartea, scrisă de profesorul şi cercetătorul Piers Steel, ne oferă soluţii pentru a fii eficienţi prin vindecarea delăsării. Autorul spune chiar în nota de început a cărţii că şi-a dedicat viaţa procrastinării, „atât ca cercetător, cât şi în practică.”

Procrastinarea este definită ca fiind procesul de amânare nejustificată a începerii unei acţiuni, „în special din cauza neglijenţei habituale sau a lenei”, potrivit volumului scris de Piers Steel.

Personal am început să simt schimbare în viaţa mea imediat ce m-am „scufundat” în lectură. Aceasta este o carte cu adevărat utilă. Începe prin a explica fenomenul de procrastinare prin descrierea modului în care funcţionează creierul uman. Această carte ne face să înţelegem care este legătura dintre sistemul limbic şi cortexul prefrontal, dar nu prin intermediul termenilor medicali sau ştiinţifici greu de înţeles, ci prin exemple concrete din studii realizate sau chiar prin exemple de viaţă, umane.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Piers Steel

După ce ni se prezintă definiţia procrastinării în cele mai mici detalii, care sunt lucrurile care ne fac să procrastinăm şi de ce suntem dispuşi să „pierdem timpul”, autorul ne prezintă şi efectele pe care acest fenomen le are asupra noastră. În carte se vorbeşte şi de „preţul personal al procrastinării”, dar şi de „costul economic” al acesteia. Cu alte cuvinte, vorbeşte despre pierderile care se întâmplă pe plan personal, dar şi financiar, atunci când procrastinăm. Toate aceste explicaţii sunt realizate cu ajutorul exemplelor concrete, uşor de înţeles şi reţinut.

În final, aşa cum este de aşteptat de la o carte bună, ne sunt oferite şi soluţii prin care să putem combate pas cu pas procrastinarea. Soluţiile sunt pertinente şi foarte practicabile, dar mai ales logice.

Este un volum pe care îl recomand cu plăcere oricui pentru că, aşa cum spune autorul, „amânarea stă în firea omenească” şi nimeni nu poate să se ferească de ea. Nu ne putem feri, dar o putem combate.

Titlu: Arta De A (nu) Pierde Timpul
Autor: Piers Steel
An apariție : 2013
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este o carte foarte valoroasă. Explică fenomenul procrastinării, explică ce efecte negative are aceasta asupra noastră şi ne oferă soluţii pentru a deveni mai eficienţi în viaţa de zi cu zi.Este o carte care ne învaţă cum să ne trăim viaţa cu adevărat.

Aspecte Negative:

-

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Liane Moriarty este o scriitoare genială și mi-a fost de ajuns să citesc Am uitat să fim fericiți pentru a mă convinge de acest fapt. Atunci când am citit și Când vina ne desparte, m-am convins de talentul ei de a crea un thriller psihologic plin de mister și de...

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Iulia Drăghici este redactor Booknation.ro de 2167 zile și a scris până acum 120 articole. Se află pe poziția 10 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iulia Drăghici aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments