Recenzie „Atracția succesului” de Anca Ciobotaru

de | dec. 15, 2016 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

Viața fugitivă pe care o trăim ne forțează să fim într-un continuu maraton. Alergăm spre serviciu, alergăm spre casă, alergăm între iubiri, prietenii sau relații eșuate.

În toată această fugă există însă un moment când sufletul obosește să ne tot asculte și începe să ne tragă la răspundere pentru ignoranța pe care i-o oferim. Este momentul în care nu ne mai mulțumim doar cu experiențele trăite, ci vrem să înțelegem transformările prin care trecem dincolo de întâmplările cotidiene. Este momentul în care cartea „Atracția succesului“, Anca Ciobotaru, își intră în rol și devine dicționarul explicativ al trăirilor. Asta am simțit atunci când am început să citesc cartea…am avut sentimentul că, în sfârșit, ies la suprafață toate lucrurile pe care sufletul și mintea mea ar vrea să le spună.

Cartea este un dialog cu tine însuți. Aici vei afla cât de multe lucruri frumoase are de spus sufletul tău. Sunt lucruri pe care ar fi vrut să ți le spună de multe ori, însă nu a găsit timpul potrivit, cuvintele potrivite și poate nici atenția ta. În rândurile cărții descoperi uimit resursele pe care ai uitat că le ai.

La început s-ar putea să nu știi cum să fii tu însuţi. După atâta timp în care am fost învățați să ne conformăm și să ne încadram în definiții, nu înțelegem că există și alt mod de a trăi (…) Cei care reușesc să înțeleagă mai mult încep să guste cu adevărat libertatea de a fi ei înșiși. Nu exprimată ca revoltă, ca furie împotriva normelor sociale sau ca nevoie permanentă de a fi altfel decât ceilalți.  Ci ca acceptare a lucrurilor aşa cum sunt, ca recunoștință pentru tot ce este și ca dorință de a se apropia progresiv de cea mai bună versiune a lor.

Cartea Ancăi Ciobotaru este un rezultat al anilor de scris pe blogul personal „Atracția succesului“. Așa cum scrie și pe coperta cărții, călătoria numită „Atracția succesului“  a început din pasiune pentru scris și din dorința de a-și îmbunătăți performanțele personale. Timp de trei ani pasiunea Ancăi Ciobotaru a fost încurajată și susținută de peste 25.000 de oameni care apreciază și urmăresc blogul constant. Nu este de mirare având în vedere faptul că, la fel ca și cartea, blogul transmite cu entuziasm idei care amplifică instant micile plăceri ale vieții. Cititorul simte căldura și dragostea cu care sunt explicate transformările prin care trecem în tot acest proces numit viață. În carte sunt expuse în fraze și cuvinte simple trăirile noastre de zi cu zi, trăiri pe care, de multe ori, le ignorăm sub pretextul diferitelor credințe și activități.

Nu știu dacă această carte este despre dezvoltare personală sau despre cum ar trebui să lași timpul să-și facă propria magie. Oricum ar fi, sentimentul cu care închei această carte este acela că singura persoană care stă în calea fericirii noastre suntem noi înșine. Există zeci de motive pentru care merităm să trăim viața așa cum vrem noi.

Suntem aici ca să experimentăm și să învățăm. Când înțelegi că nu există reguli pentru a fi pe propriul drum, intri în contact cu cea mai puternică resursă de care dispui: încrederea în tine însuți și în alegerile tale.

Titlu: ATRACȚIA SUCCESULUI
Autor: Anca Ciobotaru
An apariție : 2016
Editura: VIDIA
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2966

Alte recenzii de la Anca Ciobotaru:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Manea a fost redactor Booknation.ro și a scris 4 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Manea aici.
Subscribe
Notify of
guest

4 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Off, eu am ceva cu cartile acestea. In trecut citeam multte carti de dezvoltare personala. Este adevarat ca nici una nu a fost de vreun autor roman.
Am facut o pauza de ceva timp pentru ca am avut impresia ca este foarte multa teorie si subiectivism. Dar probabil ca eram mai tanara 😛

Barbalata Mirela

Multumesc 🙂 . Nu, nu am ajuns la nivelul la care sa pot spune ca nu mai am nevoie. Din contra, cred cu tarie ca, pana inchidem ochii, avem ceva de invatat.
Am vorbit la general 🙂 . Nu ma pot pronunta asupra acestei carti din moment ce nu am citit-o .
Inca o data multumesc de recomandare.