🔥 CARTEA AVENTURILE LUI TOM SAWYER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain“Aventurile lui Tom Sawyer” este una dintre cele mai cunoscute și iubite cărți pentru copii scrise de Mark Twain. Alături de “Aventurile lui Huckleberry Finn”, cartea de față este un clasic în literatura pentru copii. Cartea a fost publicată inițial în anul 1876. De atunci a intrat în inimile a milioane de copii și tineri din toată lumea.

Mark Twain a mai scris pe lângă cele două cărți amintite mai sus și „Viața pe Mississippi”, „Broasca săltăreață din ținutul Calaveras”, „Tom Sawyer în străinătate”, „Tom Sawyer detectiv”, „Wilson Zevzecul”, „Străinul misterios”, „Sub cerul liber”.

“Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain este o carte minunată ce urmărește aventurile unui băiețel 

Povestea are loc într-un orășel fictiv inspirat după orașul în care a trăit autorul însuși. Personajul principal, Tom Sawyer, locuiește cu mătușa sa Polly și cu fratele său vitreg, Sid. Băiețelul este inteligent. Dar toată istețimea minții sale este pusă la treabă în comiterea celor mai hazlii pozne pe care le-a văzut orașul. El reușește să se sustragă de la obligațiile sale zilnice sau de la muncile date de mătușă fugind pur și simplu pe coclauri. Ori convingând pe alții să facă treaba sa.

Tom are prieteni buni alături de care întreprinde tot felul de aventuri. De la urmărirea unor hoți și până la izolarea pentru câteva zile pe o insuliță, fiind dat dispărut din cauza asta. Băiatul însă reușește să se facă plăcut și admirat de ceilalți pentru năzbătiile sale. Dar și pentru înfăptuirea de acte curajoase, cum ar fi depistarea hoților și salvarea fetei cu care ajunge să se rătăcească într-o peșteră.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mark Twain

Cu toate acestea, întâlnim în poveste și pe micul vagabond Huckleberry Finn

Cu acesta Tom se împrietenește ușor. Cei doi împreună cu un alt amic de-al lui Sawyer, Joe Harper, formează un trio de nedespărțit, care se aventurează peste tot și intră în tot felul de situații. Însă, aparte de pățaniile băieților, ne sunt prezentate și orele de la școală ale lui Tom. Prima dată când se îndrăgostește și relațiile sale cu cei din jur. Indiferent că sunt albi, de culoare, indieni, adulți sau copii.

Pe lângă prietenie, încredere, prima iubire și respect față de rasă și gen, cartea “Aventurile lui Tom Sawyer” e de aventură. Fiecare dintre nebuniile prin care trec copiii e unică și te face și pe tine să revii la vârsta inocentă. Eu am recitit-o într-o zi deoarece m-a prins. Și chiar simțeam nevoia unei lecturi care să îmi amintească de acasă și de copilărie. O recomand din tot sufletul a fi citită și recitită. Deoarece este despre perioada aceea în care cu toții făceam năzbâtii, eram liberi, fără prea multe griji și cu un viitor uriaș în fața ochilor.

🔥 CARTEA AVENTURILE LUI TOM SAWYER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Aventurile Lui Tom Sawyer
Autor: Mark Twain
An apariție : 1994
Editura: VIZUAL
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 13.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 606 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan