Recenzie ”Bărbații de pe canapeaua mea” de Brandy Engler

Titlu: Bărbații
Autor: Brandy Engler
An apariție : 2013
Editura: Litera
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 2.05.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Bărbații de pe canapeaua mea” de Brandy Engler
4 (80%) 1 vote

Relațiile interumane reprezintă cu certitudine cel mai discutat subiect, atât în literatura beletristică, cât mai ales în cărțile dedicate problematicii terapiei de cuplu.

Cartea doctorului Brandy Engler, care printre rânduri este o doamnă, a reprezentat pentru mine un soi de revelație. Subiectul inedit, maniera în care aceasta relevă istoria pacienților săi mi-a dat oportunitatea de a descoperi anumite fațete ale spiritului masculin, dincolo de stereotipurile înrădăcinate.

Lucrarea este un soi de statistică cauzală, oferind publicului mare imaginea clară a problemelor bărbaților, care între noi fie spus, au cam fost ignorați.

Mi-a plăcut subtilitatea cu care autoarea a reușit să evidențieze umanul, să observe comportamente și deviații, precum și să ofere soluții. Se spune că acest compediu a fost scris în primul său an de practică profesională în New York, acest fapt fiind un fel de inițiere.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Brandy Engler.

Tematica este extrem de diversă, dezvăluind personaje diverse, de la un carierist convins până la un afemeiat inveterat. Este interesant că la un moment dat, autoarea recunoaște propriile slăbiciuni vis-a-vis de un pacient, însă rațiunea constrânge orice pornire eronată.

O recomand cu încredere celor, care caută să descopere toată plenitudinea spirituală a omului și vrea să se autocunoască. Dar mai ales, aș recomanda-o femeilor ca pe o carte de căpătâi.

Lecturi frumoase!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.