Recenzie Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus de John Gray

Titlu: Bărbaţii Sunt De Pe Marte Femeile Sunt De Pe Venus
Autor: John Gray
An apariție : 2006
Editura: Vremea
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 4.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI BĂRBAŢII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

barbatii-sunt-de-pe-marte-femeile-sunt-de-pe-venus_1_fullsizeBărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus este încă una din acele cărți cu un titlu care a devenit o expresie cunoscută și utilizată de toată lumea. Aceasta este, de fapt,  “un ghid practic pentru îmbunătățirea comunicării și pentru  obținerea rezultatelor dorite în relațiile dumneavoastră”.

Cel care semnează această carte este doctorul John Gray, autorul celor mai vândute cărți despre relații din lume. Dintre toate volumele sale, Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, este considerată ca fiind “una din cele 10 cărți care au influențat lumea în ultimii 25 de ani”. În această carte el ne explică faptul că bărbații și femeile se deosebesc în toate aspectele vieții, iar înțelegerea acestor deosebiri ajută la prevenirea și eliminarea  problemelor și frustrărilor ce apar în orice relație.

Pentru a exemplifica cât mai bine aceste diferențe, Gray creează o “legendă” potrivit căreia bărbătii și femeile locuiau pe planete separate (Marte și, respectiv Venus), iar în momentul în care aceste două civilizații s-au întâlnit, s-a creat inevitabilul: locuitorii s-au îndrăgostit… și au hotărât să se stabilească pe Pământ, însă datorită faptului că fiecare era obișnuit cu particularitățile civilizației sale în relațiile lor au început să apară diverse probleme. În fiecare capitol, autorul se întoarce la această analogie, dând detalii despre modul în care funcționau ambele civilizații și explicând cum pot fi remediate anumite neînțelegeri, tipice oricărui cuplu.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John Gray.

Această carte chiar este utilă tuturor celor care vor să își înțeleagă mai bine partenerul / partenera sau celor care sunt interesați de psihologie în general (chiar și studenților). Este un manual practic și util, iar modul în care este construită cartea (în jurul metaforelor  “bărbații sunt de pe Marte” – “femeile sunt de pe Venus”) dă cărții un aer de scriere fantasy.

Profitând de succesul metaforei create, Gray a exploatat-o la maxim, folosind-o în titlurile următoarelor sale cărți și dezvoltând chiar diverse game de produse (cosmetice, haine, etc.) Însă asta nu știrbește din valoarea cărții care, nicidecum, nu este scrisă într-un mod facil doar pentru a fi vândută ci, dimpotrivă, conține explicații foarte bine detaliate și pe înțelesul tuturor!

ACUM GĂSEȘTI BĂRBAŢII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cartea este scrisă într-un stil aparte, pe alocuri avem ideea că ni se spune, de fapt, o poveste și nu că citim o carte de psihologie.

Aspecte Negative:

Pentru cei care nu sunt obișnuiți să citească astfel de cărți, dar doresc să o citească fiindcă e o carte foarte cunoscută ar putea fi puțin cam obositoare.

Website Comments

  1. Avatar Iustin
    Reply

    Mi-a placut foarte mult cartea lui John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile depe Venus” deoarece este o carte aplicabila de unde poti invata foarte multe lucruri, de exemplu: sa intelegi cum gandesc barbatii. Pe John Gray l-am urmarit si in videouri, este o adevarata placere sa il urmaresti. Am vazut ca anul acesta vine si in Romania, de aceea mi-am achizitionat bilet de aici: http://www.traininguri.ro/iubire/.

  2. Avatar Iustin
    Reply

    Mi-a placut foarte mult cartea lui John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus” deoarece este o carte aplicabila de unde poti invata foarte multe lucruri, de exemplu: sa intelegi cum gandescfemeile. Pe John Gray l-am urmarit si in videouri, este o adevarata placere sa il urmaresti. Am vazut ca anul acesta vine si in Romania, de aceea mi-am achizitionat bilet de aici: http://www.traininguri.ro/iubire/.

POST A COMMENT.