Recenzie “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin S. Sharma

de | ian. 16, 2022 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

“Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin S. Sharma este o carte de referință în domeniul dezvoltării personale. Am auzit vorbindu-se de ea într-o emisiune televizată și am fost curioasă să aflu dacă este la nivelul renumelui.

Între paginile acestui volum am descoperit călătoria inițiatică a avocatului Julian Mantle, călătorie care a avut loc după ce a suferit un atac de cord, la vârsta de 53 de ani. Problema de sănătate s-a datorat muncii în exces, dar și a celorlalte excese din viața lui. În foamea după celebritate, el a neglijat programul de somn și momentele de relaxare, a mâncat fără să țină cont de vreo dietă ajungând să arate îmbătrânit înainte de vreme.

Afecțiunea  l-a determinat să își schimbe complet viața, să renunțe la vilele, mașinile și celelalte bunuri pe care le acumulase și să pornească într-o călătorie spirituală prin India. Yogi Krishnan, pe care l-a întâlnit la poalele Munților Himalaya, l-a îndrumat către Oaza Iluminării, în ținutul pierdut al Sivanei. Deși era un loc greu de găsit, avocatul Julian Mantle a reușit să îl identifice și a fost acceptat de înțelepții din Sivana. Urmând regulile acestora, viața lui s-a îmbunătățit, chiar și corpul a arătat întinerit.

Cartea este scrisă la persoana întâi, autorul ne prezintă ce a aflat la întâlnirea cu Julian Mantle. Fostul său coleg a decis să împartă din înțelepciunea acumulată în munți, și a revenit în oraș să îi povestească procesul de transformare prin care a trecut. Ca să se facă mai lesne înțeles, el a folosit o parabolă. Elementele acesteia (grădina magnifică, farul călăuzitor, luptătorul de sumo, cablul roz, cronometrul de aur, trandafirii parfumați și cărarea de diamante) sunt simboluri ale celor șapte virtuți atemporale ale vieții iluminate, pe care le-a detaliat și le-a explicat în capitolele următare. Deși sunt multe lecții de viață inserate în text, nu ne simțim ca la un curs la care trebuie să ne luăm notițe, dialogul celor două personaje face ca lectura să fie ușor de înțeles. Pentru a ne transmite diverse tehnici pentru îmbunătățirea vieții și atingerea fericirii durabile, avocatul  Julian Mantle folosește multe exemplificări.

Un gând de îngrijorare e ca un embrion. Începe prin a fi cât un sâmbure, apoi creşte constant. Curând, va avea o viaţă proprie.

La finalul acestei cărți am tras concluzia că trebuie să ne bucurăm de fiecare zi ca și cum ar fi ultima, să nu ne sacrificăm fericirea în numele carierei, să fim recunoscători pentru ceea ce avem. Robin S. Sharma a ales să ne transmită un set de învățături spirituale prin intermediul unei fabule, pentru a fi accesibile publicului larg.

Titlu: CĂLUGĂRUL CARE ȘI-A VÂNDUT FERRARI-UL
Autor: Robin S. Sharma
An apariție : 2010
Editura: VIDIA
Nr. Pagini: 221
Limba: Română
Gen Literar: Spiritualitate, ezoterism
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1365

Alte recenzii de la Robin S. Sharma:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 3 ani, 2 luni, 4 zile și a scris până acum 67 articole. Se află pe poziția 8 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments