Recenzie „Când dragostea ucide…” de Raluca Butnariu

de | iun. 2, 2017 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA CÂND DRAGOSTEA UCIDE... ARE REDUCERE PE:

Când dragostea ucide… de Raluca Butnariu este al patrulea roman citit, izvorât din talentul de scriitor al acestei autoare. Am citit Deziluzii, Regăsire, Privilegii şi cu toate că mi-au plăcut foarte mult, am simţit că lipseşte ceva. Acel ceva lipsă din celelalte romane l-am descoperit în povestea Când dragostea ucide…

Acest historical romance mi-a derulat prin faţa ochilor tragedie, iubire, mister, pericol, suspans şi putere economică. Pentru prima dată, Raluca Butnariu a pus putere şi libertate totală în braţele protagonistei, dându-i un regat şi bogăţie cât să o pună în fruntea nobilimii.

Dar bogăţia poate stârni invidia în inimile oamenilor. Invidia se poate transforma în lăcomie. Iar lăcomia te poate împinge la fapte nebănuit de crude în încercarea de a-i lua celuilalt puterea şi faima. Pentru Keith şi Elizabeth Lancaster, bogăţia din Kumpur-Pala le-a adus un sfârşit plin de suferinţă şi o moarte prematură. Singura lor alinare a rămas gândul că vor reuşi să-i asigure urmaşului lor dreptul la o viaţă şi o moştenire sigură.

Cu greu, Elizabeth a reuşit să-şi pună fericirea şi mândria, cu toate că nu a mai apucat să o vadă crescând, în braţele sigure ale prietenilor, Kimberly şi Daniel SutherlandOamenii care aveau să-i asigure lui Cristine Ayleesha Violet Sutherland o familie, un cămin iubitor şi o viaţă departe de duşmanii hrăpăreţi ce urmăresc bogăţia din Kumpur-Pala.

Dacă îți place recenzia cărții CÂND DRAGOSTEA UCIDE..., atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Butnariu

Viaţa era un lucru extrem de fragil, de vulnerabil. Nimeni nu avea garanţia următorului răsărit sau apus de soare.

La douăzeci de ani de la tragedia petrecută în familia Lancaster o descoperim pe Cristine, drept o frumuseţe exotică cu ochii violeţi, ce în curând îşi va face debutul în societate. Deşi îşi cunoaşte în mare trecutul, ştie că Kimberly şi Daniel Sutherland nu sunt părinţii ei adevăraţi, cum de altfel nici Nick, Ethan şi Anthony nu sunt fraţii ei biologici, Cristine nu va fi nicicând pregătită pentru adevărul trecutului său.

Treisprezece ani i-au luat lui Nick pentru a se întoarce în sânul familiei. Şi nici acum nu s-ar fi întors dacă tatăl său nu ar fi plecat dintre cei vii. Fiind primul născut şi moştenitorul familiei, Nick este nevoit să se întoarcă şi să preia afacerile familiei. În urmă cu treisprezece ani a fost forţat să plece să studieze la Eton. Înverşunarea şi orgoliul l-a împiedicat să repare ruptura dintre el şi propriul tatăl. O ruptură datorată orfanei Cristine. Farsele făcute acesteia şi permanentul refuz de a o considera o soră au dus într-o zi la un conflict ce a necesitat măsuri.

Timpul însă i-a şters din înverşunarea adolescenţei, iar vorbele spuse cândva şi-au pierdut din înflăcărare. Însă niciodată nu ar fi prevăzut Nick că revederea Cristinei nu numai că ar pune capăt acelui război copilăresc ci îi va face şi inima să tresară cum nicio altă femeie nu a reuşit vreodată…

Lui Nick îi luă trei secunde să înregistreze schimbările uluitoare pe care le suferise înfăţişarea Cristinei şi de patru ori pe atât să-şi regăsească aplombul. Şi să-şi amintească faptul că, dacă nu respiri, rişti să mori sufocat într-un mod stupid şi să te faci dracului de râs!

Moartea lui Daniel Sutherland nu numai că avea să întregească familia, ci avea să provoace şi schimbări majore în viaţa familiei sale. Cristinei îi va aduce atât destăinuirea trecutului crud cât şi suferinţa inimii, în timp ce Ethan şi Nick se vor confrunta pe tărâmul sentimentelor născute pentru aceeaşi inimă.

-Dacă fericirea răneşte, atunci da, m-ai rănit de moarte, declară ea serios. Dacă mai ai răbdare o jumătate de minut, o să vezi cum îmi dau ochii peste cap şi cum o să-mi iasă duhul chiuind.

-Nu glumi cu mine pe tema asta. Sunt îngrijorat…

-Ba nu, eşti doar prost. Sau uituc. Una din două…

Însă iubirea nu îţi poate aduce doar încurcături sentimentale, iubirea poate aduce şi moartea, când duşmanul din umbră te pândeşte la orice pas, dintr-o obsesie bolnavă a cărei violenţă s-a accelerat de-a lungul timpului. Cristine va trebuie să înveţe să lupte nu numai pentru dragoste ci şi pentru propria viaţă. Cine sunt ucigaşii lui Keith Lancaster? Cum va fi primită dragostea lui Ethan de către Cristine? Va reuşi Nick să-şi înfrâneze sentimentele crescânde pentru Cristine? Dar Cristine, va reuşi să învingă soarta ce i-a distrus părinţii, dar şi să se apere de asasinul din umbră?

Ethan o iubea. Iar ea era îndrăgostită de Nick. Viaţa ei se transformase într-o farsă.

Când dragostea ucide… are doi protagonişti puternici. Atât ca şi caracter cât ca şi forţă financiară. Nicholas Sebastien Magnus Sutherland, fiind primul născut, este moştenitorul familiei Sutherland care se poate mândri cu un loc fruntaş în clasa nobilimii, iar Cristine Ayleesha Violet Sutherland este nimeni alta decât moştenitoarea din Kumpur-Pala.

Într-o societate a bărbaţilor, bogăţia Cristinei îi aduce acesteia libertatea. Libertatea de a acţiona după cum o taie capul şi indiferent de restricţiile vremii. Îşi poate da gheş propriei inimi pentru a trăi fericirea de moment, îi poate refuza propunerile lui Nick ce par că vin din obligaţia de a-i salva Cristinei onoarea, îi poate da forţa de a trăi prezentul, imună la criticile viitorului.

-Vrei să te sărut sau nu?

-Da. Nu! Nu ştiu. Cred că da…

-Doi de „da”, un „nu” şi un „nu ştiu”, numără Nick pe degete. După părerea mea, aş zice că e scor egal.

-Nu râde de mine! se răţoi ea, încruntându-se supărată la el.

Raluca Butnariu i-a pus, în acest volum, pe picior de egalitate pe protagonişti. Le-a dat libertatea de a alege, de a iubi şi de a se înfrunta. Orgoliul şi mândria însă vor fi armele ce le va acoperi inima, vorbele le vor măslui sentimentele, iar iubirea va fi înăbuşită de neîncredere. Şi mă întreb: dragostea ucide vieţi sau suflete?

-N-o să te am niciodată, nu-i aşa? rosti el încet. Te voi pierde oricum. Te gândeşti deja cum să faci ca să mă ţii la distanţă, să mă scoţi din viaţa ta…

Uneori logica este plecată în vacanţă. Cel puţin aşa încerc eu să-mi explic gustul literar. Nu numai că sunt certată cu istoria, însă nici cu romanele de dragoste nu mă prea înţeleg, şi cu toate astea dacă-mi dai un roman scris de Raluca Butnariu inima îmi palpită mai ceva ca inimile protagoniştilor din poveste. Când dragostea ucide… mi-a demonstrat încă o dată că şi cărţile romantice îşi pot face loc pe lista ta de cele mai iubite poveşti, de cele mai frumoase cărţi pe care ai avut ocazia să le citeşti într-o viaţă.

-Nu fi supărată, dulceaţă, o consolă el. Te pricepi la tras cu pistolul cum mă pricep eu la brodat.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CÂND DRAGOSTEA UCIDE... CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Când Dragostea Ucide...
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 399
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1600

Alte recenzii de la Raluca Butnariu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2712 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments