Recenzie ” Cartea pierdută a vrăjitoarelor” de Deborah Harkness

by | Dec 28, 2017 | Beletristică, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CARTEA PIERDUTĂ A VRĂJITOARELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 La început a fost absenţă şi dorinţă

La început a fost sânge şi teamă

La început a fost o descoperire a vrăjitoarelor

“Cartea pierdută a vrăjitoarelor” de Deborah Harkness ne introduce într-un tărâm fantasy , unde conviețuiesc,  alături de oameni , persoane supranaturale precum demoni, vampiri și vrăjitoare.

Povestea se centrează în jurul Dianei Bishop , profesor universitar de istorie, dar totodată vrăjitoare, descendând dintr-un mare și vechi neam al acestei clase.

Marcată profund de moartea părinților ei și nedorindu-și nici un fel de contact cu magia, Diana renunță să o mai folosească , integrându-se în viața umană.

Toate acestea merg perfect , până când în mâinile Dianei ajunge o carte alchimică vrăjită, un manuscris în manuscris, pe care o returnează după ce o răsfoiește parțial,necunoscându-i adevărata putere.

Apariția acestei cărți ” Ashmole 782″ , despre care se prezicea că ascunde unele dintre cele mai ascunse taine ale făpturilor magice, atrage o influență , iar Diana se vede curând înconjurată de demoni , vampiri și vrăjitoare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Deborah Harkness

În acest timp, îl cunoaște și pe Matthew Clairmont, un vampir cunoscut și temut de mulți, care reușește să trezească în sufletul Dianei sentimente puternice.

În ciuda tuturor întâmplărilor, care pe mulți i-ar face să renunțe și a legilor Congregației, cea mai importantă organizație secretă a fapturilor magice, Diana și Matthew vor să lupte pentru dragostea lor, indiferent de consecințe.

De departe am văzut cum un nor negru acoperă pământul . A absorbit pământul şi mi-a acoperit sufletul în timp ce mările se revărsau , devenind putred şi corupt la ameninşarea iadului şi a umbrei nopţii. O furtună mă copleşi.

Însă lucrurile nu rămân atât de ușoare , când la suprafață ies la iveală noi secrete și noi personaje, care doresc răzbunare, astfel încât, Diana este nevoită să învețe să își folosească magia și puterile, care cresc pe zi ce trece.

Cartea își creează o aură străveche prin amintirea unor mituri și a unor personalități importante ale trecutului, precum Bridget Bishop, care fusese spânzurată pentru vrăjitorie în Salem, a proceselor alchimice și nu în ultimul rând a lui Faust, persoana care și- a vândut sufletul Diavolului.

Lectura este una plăcută , se citește ușor și te ține în suspans. O recomand în special pasionaților de genul fantasy și totodată fanilor seriei Twilight, asemănându-se cu aceasta din mai multe aspecte.

Titlu: Cartea Pierdută A Vrăjitoarelor
Autor: Deborah Harkness
An apariție : 2012
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 656
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 1269 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 38 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments