Recenzie „Ce ştiu cu adevărat” de Oprah Winfrey

de | oct. 5, 2016 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

opCartea Ce ştiu cu adevărat  a apărut după ce Oprah a primit o întrebare de la un reporter: „în legătură cu tine, viaţa ta, orice, totul…”, iar aceasta nu i-a putut răspunde. S-a decis să dezbată problemă prin şaisprezece ani de editoriale, ani în care a descoperit cu adevărat propria persoană.

Oprah Winfrey a fost moderatorul unui talk-show american care i-a purtat numele şi este, de asemenea, şi cea mai bogată femeie de culoare din lume. Deşi născută din întâmplare într-un stat în care populaţia de culoare nu avea drepturi, astăzi este printre cele mai influente femei din lume, însă nu acesta este scopul cărţii ei.

Iniţial, Oprah atinge, în Ce ştiu cu adevărat, câteva corzi sensibile şi oferă sfaturi moralizatoare, asemenea autorilor de dezvoltare personală, dar, pe parcursul articolelor publicate în O, The Oprah Magazine, uită că scrie pentru cititori. Devine, pur şi simplu, un copil entuziasmat care ţine un jurnal intim în care notează toate faptele bune şi toţi prietenii făcuţi în acea zi. De ce nu i-am asculta sfatul? Dacă un om atât de discriminat de societate şi refuzat de nenumărate ori pentru culoare pielii a putut face atâtea, noi, cei privilegiaţi, de ce nu am da dublu?

„Ştiu cu adevărat: călătoria ta începe cu alegerea de a te ridica, de a merge înainte şi de a trăi pe deplin.”

Cert este că Oprah doar îşi povesteşte viaţa: şi ea are probleme cu greutatea, şi ea a avut dezamăgiri în dragoste, nici ei nu îi ajungeau banii pentru pantofi şi nici ea nu a găsit o reţetă pentru succes sau o cale de a trişa. Ce ştiu cu adevărat este doar suma lecţiilor dobândite şi crede că toţi ar trebui să aibă „o carte cu revelaţii”, fie că avem în ea proverbe după care să ne ghidăm, fie că avem cicatrici.

Titlu: CE ŞTIU CU ADEVĂRAT
Autor: Oprah Winfrey
An apariție : 2016
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 190
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2456

Alte recenzii de la Oprah Winfrey:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Alexandru Niță a fost redactor Booknation.ro și a scris 32 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandru Niță aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments