Recenzie „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Literatură Contemporană, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman este o carte care se bucură de un mare success, iar conceptele principale sunt din ce în ce mai răspândite și folosite de toată lumea.

Noutatea pe care o aduce autorul în domeniul înțelegerii relațiilor este că nu toți iubim la fel. Există cinci limbaje prin care ne putem manifesta iubirea: cuvintele de apreciere, darurile, serviciile, timpul de calitate și atingerile.

Fiecare preferă unul din limbajele amintite mai sus și simte că este iubit atunci când partenerul folosește limbajul potrivit. De exemplu, dacă îi apreciezi pe ceilalți atunci când fac lucruri pentru tine sau te ajută să îndeplinești anumite sarcini, asta înseamnă cel mai probabil că limbajul în care îți place să primești iubire este ,,serviciile”.

Nu vă îngrijorați că nu vă puteți identifica propriul limbaj de iubire sau pe al altora. Cartea conține un test care vă va ajuta să identificați la care din cele cinci limbaje aveți un scor mai mare, respectiv care vi se potrivește.

Dacă vă întrebați cum puteți afla care este limbajul unei persoane apropiate – iubit, prieten, părinte, puteți începe prin a-I asculta cu mare atenție și a observa cum preferă să primească iubire. De cele mai multe ori, ce anume cer de la ceilalți este ce au nevoie. Dacă doresc timp împreună, asta înseamnă că limbajul lor de iubire este timpul de calitate petrecut cu cei dragi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gary Chapman

Sau puteți încerca să folosiți cu persoana respectivă câte un limbaj diferit în fiecare săptâmănâ și în funcție de reacțiile acestuia, veți afla principalul lor limbaj de iubire.

Autorul propune și o serie de întrebări la care să reflectați împreună cu partenerul înainte de a decide să vă căsătoriți.

Limbajul folosit de autor este unul simplu, presărat cu umor, iar exemplele din viața fiecăruia pe care le folosește susțin ideile sale. Vorbește despre iubire în atât de multe moduri minunate și inedite – „Iubirea nu e o emoție, ci un comportament. Emoțiile urmează acțiunea, prin urmare, după o faptă plină de iubire, începem să simțim iubire”.

Este o carte pe care o recomand tuturor. Spor la citit!

Titlu: Cele Cinci Limbaje Ale Iubirii
Autor: Gary Chapman
An apariție : 2015
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

Am descoperit anul acesta seria "A Discovery of Witches", citind atât seria dar și vizionând serialul. Ambele mi-au plăcut foarte mult și recunosc, îmi place o poveste supernaturală îmbinată cu o idilă interzisă. Acest lucru face acțiunea mai alertă și te încurajează...

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 262 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 36 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments