Recenzie „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Literatură Contemporană, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman este o carte care se bucură de un mare success, iar conceptele principale sunt din ce în ce mai răspândite și folosite de toată lumea.

Noutatea pe care o aduce autorul în domeniul înțelegerii relațiilor este că nu toți iubim la fel. Există cinci limbaje prin care ne putem manifesta iubirea: cuvintele de apreciere, darurile, serviciile, timpul de calitate și atingerile.

Fiecare preferă unul din limbajele amintite mai sus și simte că este iubit atunci când partenerul folosește limbajul potrivit. De exemplu, dacă îi apreciezi pe ceilalți atunci când fac lucruri pentru tine sau te ajută să îndeplinești anumite sarcini, asta înseamnă cel mai probabil că limbajul în care îți place să primești iubire este ,,serviciile”.

Nu vă îngrijorați că nu vă puteți identifica propriul limbaj de iubire sau pe al altora. Cartea conține un test care vă va ajuta să identificați la care din cele cinci limbaje aveți un scor mai mare, respectiv care vi se potrivește.

Dacă vă întrebați cum puteți afla care este limbajul unei persoane apropiate – iubit, prieten, părinte, puteți începe prin a-I asculta cu mare atenție și a observa cum preferă să primească iubire. De cele mai multe ori, ce anume cer de la ceilalți este ce au nevoie. Dacă doresc timp împreună, asta înseamnă că limbajul lor de iubire este timpul de calitate petrecut cu cei dragi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gary Chapman

Sau puteți încerca să folosiți cu persoana respectivă câte un limbaj diferit în fiecare săptâmănâ și în funcție de reacțiile acestuia, veți afla principalul lor limbaj de iubire.

Autorul propune și o serie de întrebări la care să reflectați împreună cu partenerul înainte de a decide să vă căsătoriți.

Limbajul folosit de autor este unul simplu, presărat cu umor, iar exemplele din viața fiecăruia pe care le folosește susțin ideile sale. Vorbește despre iubire în atât de multe moduri minunate și inedite – „Iubirea nu e o emoție, ci un comportament. Emoțiile urmează acțiunea, prin urmare, după o faptă plină de iubire, începem să simțim iubire”.

Este o carte pe care o recomand tuturor. Spor la citit!

🔥 CARTEA CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cele Cinci Limbaje Ale Iubirii
Autor: Gary Chapman
An apariție : 2015
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 125 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments