Editura Quantum Publishers m-a cucerit datorită cărților semnate de autori români cu imaginație, talent creator și calitate. Deși încă la început de drum, această editură ne dăruiește diversitate, amuzament, filosofie, romantism. Titlurile acestei liste sunt doar repere, o mică idee, primii pași în lumea scriitorilor români care te pot cuceri și îți pot insufla dorința de a vrea mai mult și de a ”citi românește”.

Am murit, din fericire de Theo Anghel este o serie fantasy ce te ține la granița dintre viață și moarte. Sarcasmul care colorează fiecare volum în parte îți aduce constant zâmbetul pe buze, acțiunea te ține cu sufletul la gură, iar personajele sunt ”imperfect” de perfect creionate. Recuperatori, îngeri, demoni, Rai, Iad, și un du-te – vino când în cer când pe pământ, fac din seria Am murit, din fericire o noutate atât ca subiect cât și ca desfășurare.  Dacă ai un prieten care nu citește, fă-i cunoștință cu Am murit, din fericire și-l transformi într-un fan înfocat ce îţi va face competiție. V-o spun din proprie experiență. Vezi cartea!

Urlet în tăcere de Marina Neagu un altfel de fantasy ce îmbină perfect realitatea de azi cu legendele dacilor. Marina Neagu învie legendele strămoșilor noștri, le dă actualitate și le aduce în fața ignoranței noastre demonstrându-ne că și trecutul nostru poate fi o piesă de literatură, o sursă de inspirație. Un roman ce te va face să tragi concluzii mult prea repezite, pentru ca mai apoi să te taxeze și să rămâi mut în propria-ți prejudecată. Vezi cartea!

I.R.En de Sandra Coroian este un SF extraordinar de bine scris, bine imaginat și bine desfășurat. Un SF ce te face să te îndoiești de la prima la ultima pagină de ceea ce citești și de imaginile pe care ți le făurești. I.R.En. este o lume pixelată care te va face să oscilezi între realitate și un joc pe calculator. Te va alerga prin lumea nouă imaginată de Sandra Coroian, o lume care te va bulversa și te va transpune în realitatea altei realități, lăsându-te să îți întrevezi propriul final despre ceea ce ai citit. Vezi cartea!

Între pământ și apă de Raluca Andreea Chiper este filosofie, sentimente disecate și iubire pierdută. Avem un trecut și un prezent atât de bine contopite încât realitatea își pierde din temporalitate, sentimentele ce te iau cu asalt rămânând singura ancoră ce te asigură că trăiești și că încă ești prezent. O poveste de iubire cu final neașteptat, din urma căreia rămâi cu cicatricea pierderii, un amalgam de sentimente ce-ți iau cu asalt inima neîncercată, o poveste care nu se citește ci se simte, asta este ceea ce ne-a dăruit Raluca Andreea Chiper. Vezi cartea!

Nu te împiedica de mine, te implor de Georgiana Vâju este un volum încântător despre căutarea de sine, despre dorința de a te vindeca de boala dragostei. Cugetare, sarcasm și dialoguri delicios de amuzante sunt ceea ce fac din volumul de față o lectură deosebită. Cine a spus că un concediu într-un sanatoriu de nebuni nu poate aduce un bonus în viața individului? Vezi cartea!

Felinare stinse de Cristina Oțel este o ficțiune pentru adolescenți ce ne pierd pașii prin propria memorie și ne îndeamnă să ne învingem proprii demoni. Este un volum amuzant, tragic, cugetător, romantic pe alocuri, o lectură ce face diferența între zile. Suntem învățați să înfruntăm viața cu zâmbetul pe buze, să ne bucurăm de oportunitățile răsărite în cale și să ne dăm frâu liber sentimentelor. Vezi cartea!

Rochia Aurie de Theo Anghel este un roman de dragoste ce-i unge pe suflet pe toți iubitorii genului. O poveste de iubire cu aer boem în realitatea noastră unde romantismul este ca un vin vechi ce se degustă, încântându-ne cu adevărat papilele gustative doar o dată la câteva zeci de ani. Vezi cartea!

Orașul îngerilor de Mihaela Strenc ne aruncă în lumea strigoilor și a veghetorilor. O lume întunecată unde sentimentele inimii și nesiguranța sunt hrană pentru întuneric, o lume unde cei puternici își păstrează lumina, iar cei slabi ajung pe drumul pierzaniei, un drum fără întoarcere. Un fantasy altfel, un fantasy unde iubirea este slăbiciune dacă nu există și tărie de caracter, o lume unde granița dintre bine și rău se subțiază tot mai mult, iar lumea ”celor adormiți” poate fi oricând invadată de creaturile întunericului. Vezi cartea!

Eu împotriva mea de Daniel Botea este o ficțiune care ne schimbă percepția despre viața liniștită a unui student. Cine a spus că să fii student la psihologie nu înseamnă să ai parte de acțiune și să fii prins pe pas greșit? Leinad ne arată că studenția poate fi mai mult decât toceală și monotonie. Replicile la minut ne aduc zâmbetul pe buze la fiecare pagină, acțiunea ne ține picioarele pe linia de start, iar viața pare să fie mai mult decât propriul nostru cocon de amărăciune și lipsuri prin comparație cu dramele altora. Vezi cartea!

Frumuseți monstruoase de Marina Neagu este o altă capodoperă românească a genului fantasy. Vampirii energeticii capătă consistență prin penița autoarei și invadează lumea. Fiorii unei umbre cu inimă ne acaparează și ne invită să ne îndrăgostim de personajele volumului de față. Până și noi, cititorii, ajungem să prindem viață cu fiecare bătaie de inimă a Larei. Ne îndrăgostim odată cu ea și luptăm cot la cot pentru propria-i viață, fie ea întunecată sau nu. Vezi cartea!