Recenzie Comunică bine prin LOOK de Brigitte Esnoult şi Pascal Legrand

Titlu: Comunică Bine Prin Look
Autor: Brigitte Esnoult, Pascal Legrand
An apariție : 2012
Editura: House of Guides Publishing Grup
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iulia Drăghici
Publicată la 19.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI COMUNICĂ BINE PRIN LOOK PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Look

Stilul nu ar trebui să fie ceva întâmplător. Stilul nostru, fie că vorbim despre cel de viaţă sau despre cel vestimentar, ar trebui să ne definească personalitatea. Acesta ar trebui să fie în concordanţă cu modul nostru de gândire şi să ne fie întotdeauna aliat. Cartea „Comunică bine prin Look” ne pune la dispoziţie o serie de instrumente teoretice şi practice care ne ajută să ne coordonăm stilul de viaţă cu cel vestimentar.

Cei care au avut contact cu ştiinţele umaniste, dar nu numai, ştiu despre comunicarea non-verbală şi despre faptul că aceasta poate fi chiar mai importantă decât comunicarea verbală. Volumul „Comunică bine prin Look” ne spune că „Hainele şi comunicarea sunt mai legate decât s-ar crede. Ei bine, da, felul în care te îmbraci spune multe despre tine. De pildă, îi anunţă pe ceilalţi cam ce tip de personalitate ai, iar modul în care arăţi îi avertizează pe cei atenţi la detalii şi dotaţi cu vreo câteva cunoştinţe de modă, machiaj şi psihologie dacă ai o zi bună sau proastă.”

Primul lucru care mi-a plăcut la această carte este componenta practică. „Comunică bine prin Look” ne pune la dispoziţie o serie de teste prin intermediul cărora ne putem autocunoaşte. În plus, la partea de anexe găsim câteva instrumete care ne ajută să ne orientăm cât mai corect în alegerea look-ului potrivit.

Cartea scrisă de Brigitte Esnoult şi Pascal Legrand se adresează consilierilor de imagine, dar nu numai. Chiar dacă pe alocuri este greu de înţeles pentru oamenii fără experienţă în consilierea de imagine, instrumentele nu sunt imposibil de folosit pentru oamenii interesaţi şi răbdători.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Brigitte Esnoult, Pascal Legrand.

Trebuie menţionat şi subliniat faptul că această carte nu se referă strict la alegerea unui stil vestimentar potrivit, ci la toate componentele pe care le implică un look complet: accesorii, coafură în funcţie de forma feţei, culorile potrivite, dar şi tipuri de haine folosite în funcţie de ocazie.

Pe scurt, eu aş recomanda această carte persoanelor care sunt de meserie consilieri de imagine. Pentru cei care imaginea personală este doar un hobby cred că se găsesc pe piaţă cărţi mult mai uşor de utilzat.

ACUM GĂSEȘTI COMUNICĂ BINE PRIN LOOK PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cartea pune la dispoziţia cititorului instrumente practice şi teoretice şi vorbeşte despre toate dimensiunile pe care le implică un looK: coafură, haine, accesorii etc.

Aspecte Negative:

Conţine termeni de specialitate şi se adresează în principal consilierilor de imagine.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.