Recenzie „Contesa de Monte-Cristo” de Jean Duboys

de | iun. 17, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

Deși cam toată lumea a auzit de romanul „Contele de Monte-Cristo” scris de Alexandre Dumas tatăl, puțină lume știe de romanul „Contesa de Monte-Cristo” de Jean Duboys. Această din urmă carte, de fapt o aventură compusă din două volume, relatează tot o poveste de răzbunare. De data asta, însă, justiția este personificată de o femeie.

Această doamnă nobilă care a avut de suferit din cauza dușmanilor ei caută să își facă dreptate. Când toți cei dragi sunt luați de lângă tine, trebuie să supraviețuiești. Și să faci tot posibilul ca reputația să îți fie îmbunătățită. Dar această femeie nu este doar o justițiară. În aventura ei prin care îi demască pe cei care i-au făcut rău, ea îi ajută pe cei aflați în necaz.

Romanul clasic „Contesa de Monte-Cristo” de Jean Duboys redă o poveste emoționantă despre trădare, iubire, prietenie, dar și curaj

O femeie devine victimă. Dar se înalță deasupra dușmanilor pentru a-i lovi în cele din urmă exact când le este lumea mai dragă.

Deși victimă inocentă a unui trio mârșav, nobila renaște ca pasărea Phoenix datorită ajutorului primit din partea unor prieteni adevărați. Și reapare în lume învăluită într-o aură de mister drept Contesa de Monte-Cristo. O femeie frumoasă, putred de bogată și cu un trecut despre care nimeni nu știe nimic. Dar legat de care toată lumea își dă cu părerea.

Ea devine un Monte Cristo feminin, care își duce la bun sfârșit răzbunarea asupra celor care au trădat-o. În același timp este îngerul plin de lumină și speranță al celor mai slabi, care nu au de la cine primi ajutor.

Nobila doamnă care a revenit în lume după multe peripeții, joacă trei roluri în fața celor din jur

Femeia este o văduvă bogată, prietenă cu săracii, pe care îi scapă de rele. Este o senzuală doamnă de companie fără scrupule. Dar mai este și contesa de Monte-Cristo, acea doamnă plină de bani, atrăgătoare și misterioasă. Cu un statut superior în înalta societate. Și totuși, dacă este să o caracterizez pe adevărata femeie care joacă aceste 3 roluri, ea este o ființă sensibilă și iubitoare. Dar care știe unde să tragă linie referitor la bunătatea ei.

Prefăcându-se pe rând văduvă, contesă și damă de companie, nobila femeie reușește să îi demaște pe adevărații criminali. Acesta nu este cel mai plăcut lucru pentru ea. Dar pentru a-și îndeplini răzbunarea, este mai mult decât necesar. Contesa de Monte-Cristo devine o justițiară dreaptă. Ba reușește chiar să mai joace un rol, cel de fantomă, pentru a-i face pe trădători să își recunoască vina.

Mi-a plăcut nespus acest roman clasic de aventură datorită personajului principal care este o femeie curajoasă. Și nu un bărbat ca în multe alte asemenea cărți. Feminismul este evidențiat din belșug în aceste două volume care însumează peste 600 de pagini. Și este un compliment pentru scriitorul Jean Duboys, care a setat povestea într-o perioadă în care multe lucruri erau anapoda pentru femei.

Titlu: CONTESA DE MONTE-CRISTO
Autor: Jean Duboys
An apariție : 1992
Editura: FLAMINGO
Nr. Pagini: 606
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1175

Alte recenzii de la Jean Duboys:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Spovedanie ” de Lev Tolstoi
Recenzie ”Spovedanie ” de Lev Tolstoi

Nu mai citisem nimic de Lev Tolstoi până acum, iar lectura acestei cărți autobiografice mi s-a părut un bun punct de plecare pentru a-i descoperi stilul și profunzimea gândirii. Spovedanie debutează cu o căutare apăsătoare a sensului vieții, care se transformă treptat...

Recenzie „Călărețul Ciumei” de Laura Thalassa
Recenzie „Călărețul Ciumei” de Laura Thalassa

… era Omului s-a sfârșit, iar era Călărețului a început. – o frază care surprinde perfect esența acestui prim volum dintr-o serie scrisă de Laura Thalassa ce m-a cucerit iremediabil. Călărețul ciumei, adică Pestilence, este primul care pășește în lumea oamenilor cu...

Recenzie ”Tristul tigru” de Neige Sinno
Recenzie ”Tristul tigru” de Neige Sinno

Tristul tigru este o carte de neratat care mi-a reconfirmat, dacă mai era încă nevoie, că omul este cel mai crud animal. Este o carte brutală, crudă, dar o lectură necesară. Este istoria unui abuz, un abuz asupra unui copil comis de tatăl vitreg. Este o poveste care...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 6 ani, 7 luni, 8 zile și a scris până acum 439 articole. Se află pe poziția 4 din 18 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Descoperă cartea ”Nume de cod: Hiram”

X