Recenzie: “Conversații cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch

by | Jan 4, 2019 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA CONVERSAȚII CU DUMNEZEU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN


 

”Să presupunem că ai putea să-i pui lui Dumnezeu cele mai uluitoare întrebări despre existență – întrebări despre iubire și credință, viață și moarte, bine și rău. Să presupunem că Dumnezeu ți-ar da răspunsuri clare, ușor de înțeles. Acest lucru i s-a întâmplat lui Neale Donald Walsch. Ți se poate întâmpla și ție. Ești pe punctul de a avea o conversație…”


Volumele Conversații cu Dumnezeu scrise de Neale Donald Walsch, au fost cărțile care mi-au schimbat gândirea, din una negativă, în una pozitivă, iar datorită acestui lucru am avut curajul să-mi schimb viața, urmând o nouă direcție.

Am fost o persoană negativă aproape 30 de ani. De ce? Am reușit să aflu răspunsul la această întrebare și la multe altele, datorită acestei cărți. Am fost întotdeauna credincioasă în felul meu sau, cum îmi place mie să spun: eu cred în Dumnezeul meu. Această replică provoacă tot felul de reacții printre cunoscuți.

Fiecare este liber să creadă în ce dorește, să vadă lucrurile cu proprii săi ochi, să simtă lucrurile în felul său. Doar că acel pesimism cu care eu defilam prin viață, era de necontrolat. Consideram că dacă pun tot timpul răul în față, acesta nu mă va mai lua prin surprindere. Eram tot timpul fetița ce-l ținea pe NU în brațe. Și ce să vezi? Doar negativism atrăgeam.

Cărțile mi-au fost recomandate repetat de către o prietenă care, dorind să mă ajute să scap de starea de anxietate în care mă aflam, îmi povestea insistent despre ele. Încerca să-mi explice că singură îmi provoc supărări, că toate necazurile se datorează felului meu de a gândi, că schimbarea nu este deloc grea, din contră…

Eu nu și nu… până într-o zi, când m-a lovit curiozitatea. Atunci am simțit că vreau să le citesc, să văd dacă se schimbă ceva,  să găsesc răspuns la nenumăratele mele întrebări, să aflu scopul și contribuția mea pe acest Pământ.

Așa cum spuneam, credeam în Divinitate, în Univers, în ceva. Am simțit dintotdeauna, când mi-era greu, că primeam putere să zâmbesc, să merg mai departe. Ceream ajutor prin rugăciuni (căci mergeam la biserică de mică) și acesta venea tot timpul. Doar că, erau foarte multe care nu se legau în mintea mea,  voiam cu ardoare să înțeleg mecanismul de funcționare.

Am crezut toate poveștile și învățăturile religioase, până în momentul în care ajunseseră să nu mai facă sens pentru mine. Erau prea multe contradicții acolo. Dumnezeu a inventat lumea, a creat oamenii, a lăsat toate experiențele pe pământ, dar tot el ne pedepsește când greșim!!! Cum vine asta? Nu este un paradox???

Din mometul în care am început să citesc ”Conversații cu Dumnezeu”, s-a făcut lumină în mintea și în sufletul meu. Desigur, nu știu dacă am crezut vreo clipă că autorului i s-au dictat toate sutele de pagini din aceste cărți, dar sincer, nici nu m-a interesat vreodată să aflu dacă e adevărat sau nu.

Tot ce conta pentru mine era faptul că toate informațiile din carte făceau sens și mai mult decât atât, regăseam acolo multe din situațiile cu care mă confruntasem de-a lungul timpului, cu tot cu explicații.

Nu este o carte anti-religie, ba chiar are mare legătură cu acest domeniu. Să spunem că este o altă interpretare, mai simplă, mai logică, mai umană, mai pe înțelesul tuturor. Face sens cu viața pe care o trăim în prezent.


”Cea mai obișnuită formă prin care Eu comunic o reprezintă sentimentele. Sentimentul este limbajul sufletului. Dacă vrei să știi ce adevăr găsești tu într-o anumită situație, gândește-te ce simți față de ea. Sentimentele sunt uneori greu de descoperit – și adesea chiar mai greu de recunoscut. Cu toate acestea, cele mai ascunse și mai profunde sentimente reprezintă cel mai mare adevăr. Secretul este să ajungi la aceste sentimente.”


Cartea ”Conversații cu Dumnezeu” a  fost începutul călătoriei mele către dezvoltarea personală. Am luat contact cu partea de spiritualitate, în care m-am regăsit total. Drumeția personală prin suflet este lungă, dar frumoasă și plină de satisfacții emoționale.

Este un proces interesant, care te reconectează cu partea adultă din tine, dar și cu partea de copil. Este un puzzle pe care îl construiești singur, pas cu pas, bucurându-te în același timp de întregul proces.

Când ajungi să fii în conexiune cu propriile tale sentimente, să-ți deslușești propriile trăiri, să-ți controlezi și să-ți direcționezi gândurile doar către rezultate pozitive, te întrebi cum de nu te-ai trezit mai repede din întuneric. Cum de culorile mele preferate erau negru, gri și maro, iar acum nu mai concept viața fără galben, orange, verde și roz?


”Sunteți pe punctul de a trăi o experiență extraordinară. Această carte este pentru toată lumea, pentru că este un dar minunat pentru toți cei care vor cu adevărat un răspuns și cărora le pasă când pun întrebări; pentru toți cei care au pornit în căutarea adevărului cu inimă sinceră, cu dor în suflet și minte deschisă. Deci, este pentru noi toți.”


 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CONVERSAȚII CU DUMNEZEU?

Vezi toată lista de cărți scrise de Neale Donald Walsch sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CONVERSAȚII CU DUMNEZEU CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Conversații Cu Dumnezeu
Autor: Neale Donald Walsch
An apariție : 2009
Editura: FOR YOU
Nr. Pagini: 241
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 4.01.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Llosa a urcat în ultimul timp în topul autorilor mei preferați. Conversație la Catedrală nu-i o carte ușor de citit, nici măcar nu compensează acest lucru cu o poveste frumoasă, dar în ciuda acestor lucruri, n-am putut-o lăsa din mână. Tot ceea ce ne este dezvăluit...

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Dacă cineva ar întreba cum arată despărțirea, i-aș da această carte pentru a o citi. Dacă cineva ar întreba ce înseamnă durerea, aș deschide la primele două părți ale acestei cărți și i-aș arăta în cuvinte acest lucru. Rupi Kaur este cunoscută pentru celebra carte de...

0 0 vote
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 832 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 26 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
B

Nimic nu face sens in limba romana. Are sens.