Recenzie ,,Cum a devenit Louis un pirat neînfricat – Teama de nou și neîncrederea în sine” de Adriana Mitu

by | Apr 23, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUM A DEVENIT LOUIS UN PIRAT NEÎNFRICAT – TEAMA DE NOU ȘI NEÎNCREDEREA ÎN SINE PE Editura Diana

Cartea ,,Cum a devenit Louis un pirat neînfricat – Teama de nou și neîncrederea în sine’’ face parte din colecția ABC-ul poveștilor terapeutice și a fost scrisă de Adriana Mitu, psihoterapeut, autor și formator. Colecția este publicată la Editura Diana și cuprinde cărți care abordează diverse teme precum: dezvoltarea empatiei, recunoștința și generozitatea, responsabilizarea copiilor și multe altele.

Adriana Mitu folosește soluțiile propriilor provocări din copilărie pentru a împărtăși informații valoroase atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iubirea față de oameni și curajul de a-și depăși limitele sunt principalele atuuri care au ajutat-o să acumuleze o experiență vastă în formarea și modelarea comportamentului copiilor.

Temele principale din povestea ,,Cum a devenit Louis un pirat neînfricat’’ sunt frica de noi experiențe, analizarea rezultatelor unei acțiuni întreprinse, precum și neîncrederea în propriile idei sau fapte. Louis, personajul principal, este un băiețel care nu s-a aventurat niciodată dincolo de limitele corabiei pe care trăia. Deși auzise povești grozave despre aventurile căutării de comori pe uscat, lui Louis îi era teamă să părăsească corabia.

Într-o zi, Sâmburel papagalul intră în vorbă cu băiatul și încearcă să afle de ce anume îi este teamă. Demonstrându-i că nu are de ce să lase teama să îi dicteze acțiunile, papagalul îl convinge pe băiat să meargă pe uscat a doua zi. Călătoria se dovedește a fi în beneficiul lui Louis, băiatul descoperind o întreagă lume nouă și minunată și reușind să își învingă și neîncrederea în propriile idei și forțe.

Am apreciat modul în care autoarea Adriana Mitu a conceput întreaga carte, introducând atât informații pentru părinți, cât și o poveste exemplificatoare și jocuri interactive pentru copii.  Cartea îi implică și pe părinți, conținând sfaturi și indicații pe care aceștia le pot urma pentru a se asigura că informația este clara pentru cel mic.

Teama de nou și neîncrederea reprezintă două piedici pe care le întâlnim și noi, ca adulți. Am descoperit că și eu mă confrunt cu sentimentul de neîncredere și încerc să îmi validez acțiunile constant. Din acest motiv, cred că este foarte important ca părintele să își poată învăța copilul să depășească aceste bariere, fără a nega existența sentimentelor.  Modelul părintelui este unul foarte important pentru copil, deoarece el se ghidează după acesta.

De asemenea, am apreciat modul în care este îmbinată lectura cu joaca, astfel încât, părintelui să îi fie ușor să capteze și să mențină atenția copilului, dar să îl și implice pe acesta în proces. Ușurința lecturii este dată și de paginile colorate și pline cu imagini. Această carte îi oferă părintelui ocazia de a petrece mai mult timp alături de copil și de a interacționa cu acesta, creând astfel o conexiune unică.

Cred că toate conceptele prezentate sunt de interes pentru un părinte, iar dorința de a contribui într-un mod pozitiv la modelarea comportamentului copilului reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a achiziționa cartea ,, Cum a devenit Louis un pirat neînfricat – Teama de nou și neîncrederea în sine’’. Copiii vor fi încântați! Distractie plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUM A DEVENIT LOUIS UN PIRAT NEÎNFRICAT – TEAMA DE NOU ȘI NEÎNCREDEREA ÎN SINE PE Editura Diana

Titlu: Cum A Devenit Louis Un Pirat Neînfricat – Teama De Nou și Neîncrederea în Sine
Autor: Adriana Mitu
An apariție : 2016
Editura: DIANA
Nr. Pagini: 36
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.04.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 476 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 12 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments