Recenzie ,,Povestea Oiței Gogoșica – Creșterea încrederii în sine” de Adriana Mitu

by | Apr 23, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA POVESTEA OIȚEI GOGOȘICA – CREȘTEREA ÎNCREDERII ÎN SINE PE Editura Diana

Cartea ,,Povestea Oiței Gogoșica – Creșterea încrederii în sine’’ face parte din colectia ABC-ul poveștilor terapeutice și a fost scrisă de Adriana Mitu, psihoterapeut, autor și formator. Colecția este publicată la Editura Diana și cuprinde cărti care abordează diverse teme precum: responsabilizarea copiilor, agresivitatea la copii, furia și controlul ei și multe altele.

Adriana Mitu folosește soluțiile propriilor provocări din copilărie pentru a împărtăși informații valoroase atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iubirea față de oameni și curajul de a-și depăși limitele sunt principalele atuuri care au ajutat-o să acumuleze o experiență vastă în formarea și modelarea comportamentului copiilor.

,,Povestea Oiței Gogoșica’’ are ca și teme principale creșterea încrederii în sine și modul în care opiniile persoanelor din jurul nostru ne influențează propria opinie despre noi. Gogoșica, personajul principal, era o oiță tare simpatică și prietenoasă, însă aceasta nu avea încredere în sine. La această lipsă de încredere contribuia faptul că toate animalele din ogradă făceau glume pe seama ei și nu o luau în serios. Într-o zi, printr-un gest eroic, Oița avu șansa să demonstreze că și ea era puternică și că putea avea încredere deplină în forțele proprii, în ciuda comentariilor răutăcioase. Astfel, încrederea în sine a crescut, iar comportamentul oiței s-a schimbat total.

Conceptul de încredere în sine este necunoscut pentru un copil aflat la vârsta la care încă se descoperă pe sine. Tocmai din acest motiv, părinții joacă un rol foarte important aici. Atât ca și model, cât și ca mentor, părintele are misiunea de a-l ajuta pe copil să se autoevalueze și să învețe să nu se lase influențat de acele păreri posibil dăunătoare.

Jocurile interactive din această carte contribuie la acest proces de învățare. Autoarea ne sfătuiește să acordăm atenție și să încurajăm copilul să își descopere atuurile, dar și punctele care ar trebui îmbunătățite. Unul dintre jocurile din carte care mi-au atras atenția a fost acela în care propui copilului să scrie câteva cuvinte frumoase despre el, spuse de către ceilalți. Cred că este un mod extraordinar de a descoperi cum îl văd ceilalți și cum îl ajută să își construiască încrederea în sine.

Am apreciat modul în care autoarea Adriana Mitu a conceput întreaga carte, introducând atât informații pentru părinți, cât și o poveste exemplificatoare și jocuri interactive pentru copii.  Cartea îi implică și pe părinți, conținând sfaturi și indicații pe care aceștia le pot urma pentru a se asigura că informația este clara pentru cel mic.

De asemenea, am apreciat modul în care este îmbinată lectura cu joaca, astfel încât, părintelui să îi fie ușor să capteze și să mențină atenția copilului, dar să îl și implice pe acesta în proces. Ușurința lecturii este dată și de paginile colorate și pline cu imagini. Această carte îi oferă părintelui ocazia de a petrece mai mult timp alături de copil și de a interacționa cu acesta, creând astfel o conexiune unică.

Cred că toate conceptele prezentate sunt de interes pentru un părinte, iar dorința de a contribui într-un mod pozitiv la modelarea comportamentului copilului reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a achiziționa cartea ,, Povestea Oiței Gogoșica – Creșterea încrederii în sine’’. Copiii vor fi încântați! Distractie plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA POVESTEA OIȚEI GOGOȘICA – CREȘTEREA ÎNCREDERII ÎN SINE PE Editura Diana

Titlu: Povestea Oiței Gogoșica – Creșterea încrederii în Sine
Autor: Adriana Mitu
An apariție : 2016
Editura: DIANA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.04.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 476 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 12 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments