Recenzie ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor – Motivația, perseverența și stimularea interesului pentru învățare” de Adriana Mitu

de | apr. 23, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

Cartea ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor – motivația, perseverența și stimularea interesului pentru învățare’’ face parte din colectia ABC-ul poveștilor terapeutice și a fost scrisă de Adriana Mitu, psihoterapeut, autor și formator. Colecția este publicată la Editura Diana și cuprinde cărți care abordeaza diverse teme precum: teama de nou și neîncrederea ăn sine, recunoștința și generozitatea, furia și controlul ei și multe altele.

Adriana Mitu folosește soluțiile propriilor provocări din copilărie pentru a împărtăși informații valoroase atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iubirea față de oameni și curajul de a-și depăși limitele sunt principalele atuuri care au ajutat-o să acumuleze o experiență vastă în formarea și modelarea comportamentului copiilor.

Temele abordate în povestea ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor’’ se axează pe exemplificarea conceptului de motivație, perseverență și modul în care acestea influențează viața copilului. Hector este un băiețel care se pregătește să devină vrăjitor, însă trebuie să termine școala mai întâi. Hector ar vrea să existe o cale prin care să treacă mai repede prin școală, astfel că, își pune dorința de a fi mare.

A doua zi când se trezește, Hector realizează că dorința lui s-a îndeplinit și a ajuns la momentul uceniciei. Astfel, devine ucenicul Vrăjitorului Furtună. Ucenicia îl determină să vadă cât de mult a greșit punându-și acea dorință, astfel că Hector învață că școala are un rol important în viata sa, iar el nu se va putea descurca fără învățătură.

Motivația și perseverența sunt strâns conectate cu atenția și capacitatea de concentrare. Tocmai din acest motiv este important ca un copil să dezvolte aceste abilități de la o vârstă fragedă. Modelul de urmat sunt întotdeauna părinții. Aceștia își pot ajuta copilul să înțeleagă și să dezvolte aceste noțiuni prin joacă și exemple concrete.

Adriana Mitu ne sfătuiește să integram pasiunile copilului în procesul învățării. Sunt total de acord și susțin cu tărie această idee. Cred că este important să facem lucrurile cu plăcere. Astfel, rezultatele vor fi mai bune. Cred că fiecare dintre noi a făcut asta. Nu e adevărat că te simți mai bine, mai împlinit și mai încrezător în forțele proprii atunci când faci un lucru cu pasiune? Gândește-te ce înseamnă asta pentru un copil. O încântare!

Am apreciat modul în care autoarea Adriana Mitu a conceput întreaga carte, introducând atât informații pentru părinți, cât și o poveste exemplificatoare și jocuri interactive pentru copii.  Cartea îi implică și pe părinți, conținând sfaturi și indicații pe care aceștia le pot urma pentru a se asigura că informația este clara pentru cel mic.

De asemenea, am apreciat modul în care este îmbinată lectura cu joaca, astfel încât, părintelui să îi fie ușor să capteze și să mențină atenția copilului, dar să îl și implice pe acesta în proces. Ușurința lecturii este dată și de paginile colorate și pline cu imagini. Această carte îi oferă părintelui ocazia de a petrece mai mult timp alături de copil și de a interacționa cu acesta, creând astfel o conexiune unică.

Cred că toate conceptele prezentate sunt de interes pentru un părinte, iar dorința de a contribui într-un mod pozitiv la modelarea comportamentului copilului reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a achiziționa cartea ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor – motivația, perseverența și stimularea interesului pentru învățare’’. Copiii vor fi încântați! Distractie plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Editura Diana

Titlu: HECTOR SE PREGĂTEȘTE SĂ DEVINĂ VRĂJITOR – MOTIVAȚIA PERSEVERENȚA ȘI STIMULAREA INTERESULUI PENTRU ÎNVĂȚARE
Autor: Adriana Mitu
An apariție : 2016
Editura: DIANA
Nr. Pagini: 36
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 745

Alte recenzii de la Adriana Mitu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

5 1 vote
Article Rating
Diana Cornila a fost redactor Booknation.ro și a scris 56 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments