Recenzie ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor – Motivația, perseverența și stimularea interesului pentru învățare” de Adriana Mitu

by | Apr 23, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HECTOR SE PREGĂTEȘTE SĂ DEVINĂ VRĂJITOR – MOTIVAȚIA PERSEVERENȚA ȘI STIMULAREA INTERESULUI PENTRU ÎNVĂȚARE PE Editura Diana

Cartea ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor – motivația, perseverența și stimularea interesului pentru învățare’’ face parte din colectia ABC-ul poveștilor terapeutice și a fost scrisă de Adriana Mitu, psihoterapeut, autor și formator. Colecția este publicată la Editura Diana și cuprinde cărți care abordeaza diverse teme precum: teama de nou și neîncrederea ăn sine, recunoștința și generozitatea, furia și controlul ei și multe altele.

Adriana Mitu folosește soluțiile propriilor provocări din copilărie pentru a împărtăși informații valoroase atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iubirea față de oameni și curajul de a-și depăși limitele sunt principalele atuuri care au ajutat-o să acumuleze o experiență vastă în formarea și modelarea comportamentului copiilor.

Temele abordate în povestea ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor’’ se axează pe exemplificarea conceptului de motivație, perseverență și modul în care acestea influențează viața copilului. Hector este un băiețel care se pregătește să devină vrăjitor, însă trebuie să termine școala mai întâi. Hector ar vrea să existe o cale prin care să treacă mai repede prin școală, astfel că, își pune dorința de a fi mare.

A doua zi când se trezește, Hector realizează că dorința lui s-a îndeplinit și a ajuns la momentul uceniciei. Astfel, devine ucenicul Vrăjitorului Furtună. Ucenicia îl determină să vadă cât de mult a greșit punându-și acea dorință, astfel că Hector învață că școala are un rol important în viata sa, iar el nu se va putea descurca fără învățătură.

Motivația și perseverența sunt strâns conectate cu atenția și capacitatea de concentrare. Tocmai din acest motiv este important ca un copil să dezvolte aceste abilități de la o vârstă fragedă. Modelul de urmat sunt întotdeauna părinții. Aceștia își pot ajuta copilul să înțeleagă și să dezvolte aceste noțiuni prin joacă și exemple concrete.

Adriana Mitu ne sfătuiește să integram pasiunile copilului în procesul învățării. Sunt total de acord și susțin cu tărie această idee. Cred că este important să facem lucrurile cu plăcere. Astfel, rezultatele vor fi mai bune. Cred că fiecare dintre noi a făcut asta. Nu e adevărat că te simți mai bine, mai împlinit și mai încrezător în forțele proprii atunci când faci un lucru cu pasiune? Gândește-te ce înseamnă asta pentru un copil. O încântare!

Am apreciat modul în care autoarea Adriana Mitu a conceput întreaga carte, introducând atât informații pentru părinți, cât și o poveste exemplificatoare și jocuri interactive pentru copii.  Cartea îi implică și pe părinți, conținând sfaturi și indicații pe care aceștia le pot urma pentru a se asigura că informația este clara pentru cel mic.

De asemenea, am apreciat modul în care este îmbinată lectura cu joaca, astfel încât, părintelui să îi fie ușor să capteze și să mențină atenția copilului, dar să îl și implice pe acesta în proces. Ușurința lecturii este dată și de paginile colorate și pline cu imagini. Această carte îi oferă părintelui ocazia de a petrece mai mult timp alături de copil și de a interacționa cu acesta, creând astfel o conexiune unică.

Cred că toate conceptele prezentate sunt de interes pentru un părinte, iar dorința de a contribui într-un mod pozitiv la modelarea comportamentului copilului reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a achiziționa cartea ,,Hector se pregătește să devină vrăjitor – motivația, perseverența și stimularea interesului pentru învățare’’. Copiii vor fi încântați! Distractie plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HECTOR SE PREGĂTEȘTE SĂ DEVINĂ VRĂJITOR – MOTIVAȚIA PERSEVERENȚA ȘI STIMULAREA INTERESULUI PENTRU ÎNVĂȚARE PE Editura Diana

Titlu: Hector Se Pregătește Să Devină Vrăjitor – Motivația Perseverența și Stimularea Interesului Pentru învățare
Autor: Adriana Mitu
An apariție : 2016
Editura: DIANA
Nr. Pagini: 36
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.04.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

5 1 vote
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 476 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 12 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments