Recenzie ”Cum să rămâi lucid într-o epocă a dezbinării” de Elif Shafak

de | iul. 7, 2023 | Lecturi Motivaționale, Non Fictiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM SĂ RĂMÂI LUCID ÎNTR-O EPOCĂ A DEZBINĂRII ARE REDUCERE PE:

Cum sa ramai lucid intr-o epoca a dezbinarii de Elif Shafak”Cum să rămâi lucid într-o epocă a dezbinării” de Elif Shafak este cea de-a doua carte citită de la autoare.

Nu e un volum de ficțiune. Reprezintă o antologie de idei și eseuri despre lumea post pandemică și despre cum putem să revenim la normal, fără să revenim neapărat la ceea ce a fost înainte, deoarece înainte nu înseamnă că a fost neapărat și bine. 

Cartea aceasta face parte din colecția ”Eseuri și confesiuni” de la Editura Polirom

Ceea ce punctează Elif Shafak în aceste rînduri este clar și concis. Am fost de acord cu multe dintre ideile ei. Nu tot ce am găsit aici scris s-a aliniat cu propriile mele opinii, dar e un volum bun din care poți lua multe și le poți aplica, fără să pară că ești manipulat sau influențat.

Dacă îți place recenzia cărții CUM SĂ RĂMÂI LUCID ÎNTR-O EPOCĂ A DEZBINĂRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Elif Shafak

Pot spune, în plus de atât, că e un fel de întărire a ideilor pe care oricum vrei să le pui în aplicare și a obiceiurilor pe care dorești să le schimbi și să le prefaci în mai bine pentru tine și stilul tău de viață.

E normal să nu vrei să fii ca cei din jur și de asemenea să nu fii de acord cu ceea ce alege majoritatea. 

Acest lucru e sănătos într-o societate care se află într-o continuă schimbare, care dorește mereu mai bine pentru sine și pentru ceilalți.

”Cum să rămâi lucid într-o epocă a dezbinării” nu este un roman de ficțiune cum a fost „Cele trei fiice ale Evei” despre care v-am relatat într-o postare anterioară aici pe site. Din contra, este un volum de eseuri și idei despre societate și temerile acesteia pe timp de pandemie și după Covid. 

Suntem o mare de oameni anxioși, ne simțim copleșiți de tot ceea ce ni se întâmplă, fie bun, fie rău. Auzim de războaie în jurul nostru. Trăim închiși și în casă și restricționați pe timp de pandemii globale. Suntem înconjurați de nedreptate, corupție, suferință și crize peste crize.

Cum mai putem noi oare să ne găsim liniștea și calmul într-un ocean de probleme care amenință să ne înece?

Cartea de eseuri ”Cum să rămâi lucid într-o epocă a dezbinării” ne relatează din punctul de vedere al autoarei ce putem face pentru a ne păstra sănătatea mintală

În această bucată de text care nu se întinde pe mai mult de 112 pagini Elif Shafak pledează pentru optimism și omenie. Autoarea ne pune în față propriile sale amintiri și păreri prin mici istorisiri reale și profunde care ne pot face să ne susținem reciproc, fără ură și judecată.

Pe tot parcursul cărții, ea ne dezvăluie cum a fi diferit și a pune sub semnul întrebării faptele și ideile, ne poate ajuta să rămânem pe linia de plutire, fără a ne zăpăci și înfricoșa de evenimentele care ne iau prin surprindere. A ne susține unii pe alții și a ne asculta sincer poate duce la democrație, empatie și credință din nou în omenire și într-un viitor mai luminos.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM SĂ RĂMÂI LUCID ÎNTR-O EPOCĂ A DEZBINĂRII CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CUM SĂ RĂMÂI LUCID ÎNTR-O EPOCĂ A DEZBINĂRII
Autor: Elif Shafak
An apariție : 2020
Editura: ADINA AVRAMESCU
Nr. Pagini: 112
Limba: Română
Gen Literar: Publicistica, eseu
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1515

Alte recenzii de la Elif Shafak:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments