Recenzie ”Dacă dragostea ar putea gândi. Cum să-ți folosești mintea pentru a-ți ghida inima” de Alon Gratch

de | iul. 12, 2017 | Cultură Generală, Dezvoltare Personală, Familie, Psihologie, Recenzii cărți

Cărțile non-ficționale destinate succesului marital reprezintă acum un trend bine fundamentat, care reușește să capteze atenția publicului, mai ales în condițiile prezentului nostru atât de agitat. Chiar dacă nu sunt adepta anumitor șabloane și tratament psihologice de la distanță, cartea asta chiar m-a prins și o să argumentez în cele ce urmează de ce.

Alon Gratch, psihoterapeut marital, aduce în prim plan cinci tipare de dragoste, extrem de frecvent întâlnite, începând cu cel virtual (de la distanță) până la dragostea narcisică, stabilind problematica fiecăreia. Maniera în care acesta vine să gestioneze trăsăturile și dificultățile identitare ne dă nouă, cititorilor, posibilitatea unei analize mai ample în care să ne regăsim propriile tangențe cu unul din tipurile enunțate.

Totodată, cartea este o îmbinare reușită de recomandări și cazuri practice, din care putem deduce, relativ ușor, unele scenarii aplicabile și cazului nostru. Gratch nu scutește pe nimeni de critică, atunci când vine vorba de succesul unei relații, învinuind pe bună dreptate comportamentele inadecvate atât ale femeilor, cât și ale bărbaților.

Prezentul manual, pentru că rămân convinsă că este un ghid funcțional, vă oferă posibilitatea descoperirii anumitor lacune prezente în relațiile voastre amoroase, stabilind prerogativa soluționării acestora.

Vă recomand călduros această carte ca și pauză potrivită între lecturi ficționale!

 

Titlu: DACĂ DRAGOSTEA AR PUTEA GÂNDI. CUM SĂ-ȚI FOLOSEȘTI MINTEA PENTRU A-ȚI GHIDA INIMA
Autor: Alon Gratch
An apariție : 2010
Editura: TREI
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1935

Alte recenzii de la Alon Gratch:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman
Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman

Cu acest volum se încheie o serie care mie mi-a plăcut enorm, pentru că a oferit cititorilor altceva, o perspectiva diferită asupra vieții după vârsta de 70 de ani, atunci când mulți cred că viața stagnează. Eh, personajele noastre ne-au arătat ce înseamnă să te...

Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James
Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James

În ultima perioadă mi-am dorit să găsesc un Thriller bun, pentru că am avut parte doar de experiențe nefericite. Știam că cei de la Editura CSP mă puteau scoate din acest impas, pentru că au niște cărți extrem de bune, care chiar să îți aducă aminte de ce îți place să...

Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh
Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh

Recunosc că am fost atrasă de această carte după niște impulsuri superficiale, începând de la faptul că a fost foarte dezbătută în mediul literar și terminând cu titlul și coperta, care erau de adăugat la colecție, ambele. Însă, subiectele majore relatate în această...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 7 ani, 10 luni, 27 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 7 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments