Cărțile non-ficționale destinate succesului marital reprezintă acum un trend bine fundamentat, care reușește să capteze atenția publicului, mai ales în condițiile prezentului nostru atât de agitat. Chiar dacă nu sunt adepta anumitor șabloane și tratament psihologice de la distanță, cartea asta chiar m-a prins și o să argumentez în cele ce urmează de ce.
Alon Gratch, psihoterapeut marital, aduce în prim plan cinci tipare de dragoste, extrem de frecvent întâlnite, începând cu cel virtual (de la distanță) până la dragostea narcisică, stabilind problematica fiecăreia. Maniera în care acesta vine să gestioneze trăsăturile și dificultățile identitare ne dă nouă, cititorilor, posibilitatea unei analize mai ample în care să ne regăsim propriile tangențe cu unul din tipurile enunțate.
Totodată, cartea este o îmbinare reușită de recomandări și cazuri practice, din care putem deduce, relativ ușor, unele scenarii aplicabile și cazului nostru. Gratch nu scutește pe nimeni de critică, atunci când vine vorba de succesul unei relații, învinuind pe bună dreptate comportamentele inadecvate atât ale femeilor, cât și ale bărbaților.
Prezentul manual, pentru că rămân convinsă că este un ghid funcțional, vă oferă posibilitatea descoperirii anumitor lacune prezente în relațiile voastre amoroase, stabilind prerogativa soluționării acestora.
Vă recomand călduros această carte ca și pauză potrivită între lecturi ficționale!
