Recenzie ”Darurile imperfecțiunii” de Brene Brown

by | Jul 14, 2015 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți, Sociologie

🔥 CARTEA DARURILE IMPERFECȚIUNII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

darurile-imperfectiunii_1_fullsizeAţi citit cu siguranţă cărţi care v-au dat certitudinea că aproape fiecare pagină poate fi un citat de memorat.

Darurile imperfecţiunii este o astfel de carte. Autoarea Brene Brown este o cercetătoare a comportamentului uman, specializată în tot ce ţine de apariţia şi manifestarea ruşinii.

Cartea este efectul analizei a sute de povestiri despre diverse situaţii de viaţă pe care autoarea şi-a dorit să le vadă sintetizate.

Brene Brown recunoaşte că a fost dificil să găsească cea mai potrivită formulă pentru a pune împreună cu folos pentru publicul larg tot materialul adunat de-a lungul anilor de cercetare.

Pentru că înspiraţia vine atunci când nu te aştepţi, după cum mărturiseşte însăşi Dr. Brown, a ales să pună ideile pe o foaie de hârtie pentru a-şi face o imagine de ansamblu cât mai autentică; astfel a ajuns la expresia „din toată inima” – prima sintagmă care i-a venit în minte.

Din toată inima” va fi laitmotivul cărţii. Să trăieşti astfel, după acest îndemn nu e cu siguranţă uşor mai ales în lumea noastră care e plină de prejudecăţi şi lucruri închistate în ciuda faptului că noi ne credem deosebit de flexibili.

Darurile imperfecţiunii este structurată pe capitole distincte dar în acelaşi timp are o introducere deosebită pentru că se concentrează pe importanţa exemplificării a trei concepte foarte importante pentru relaţionarea umană.

Conexiunile dintre noi ca şi indivizi sunt deosebit de importante. Ele sunt cauză şi efect, început şi sfârşit al multor procese afective, cognitive şi emoţionale.

Astfel, noţiunile de compasiune, conectare şi curaj sunt prezentate într-o altă persepectivă, mai realistă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Brene Brown

Darurile imperfecţiunii aduce argumente plauzibile legate de manifestarea curajului. O viaţă trăită din toată inima înseamnă în primul rând în opinia lui Brene Brown să ai curajul să renunţi la cel care crezi că trebuie să fii şi să te accepţi aşa cum eşti, cu defecte, vulnerabilităţi, crăpaturi pe ici colo, fragil şi nesigur uneori.

Aminteam câteva rânduri mai sus că Darurile imperfecţiunii este structurată pe capitole, preferatul meu fiind cel care prezintă jocul şi importanţa lui.

Jocul ne modelează creierul, ne scoate din depresie şi ne revigorează sufletul. Conform studiilor Institului Naţional al Jocului din SUA, omul are la bază două activităţi principale care il scot din depresie şi îl relaxează încă din preistorie: somnul şi jocul.

Mai multe despre cercetările în acest domeniu veţi descoperi bineînţeles în cartea lui Brene Brown.

Cultivarea creativităţii, râsul şi dansul ocupă de asemenea capitole importante şi demonstrează cu exemple clare din vieţile noastre importanţa lor capitală.

Şi, ca să scap de capcana folosirii clişeelor în descrierea unei cărţi dedicate segmentului de dezvoltare personală, mă opresc aici şi vă invit pe toţi indiferent de pregătirea profesională rang social sau stare civilă să citiţi Darurile imperfecţiunii.

Lectură plăcută şi folositoare dragi prieteni Goodread!

🔥 CARTEA DARURILE IMPERFECȚIUNII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Darurile Imperfecțiunii
Autor: Brene Brown
An apariție : 2013
Editura: ADEVăR DIVIN
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2082 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mpopa77

foarte bună cartea 🙂 o recomand cu căldură