Recenzie ”Darurile imperfecțiunii” de Brene Brown

de | iul. 14, 2015 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți, Sociologie

🔥 CARTEA DARURILE IMPERFECȚIUNII ARE REDUCERE PE:

darurile-imperfectiunii_1_fullsizeAţi citit cu siguranţă cărţi care v-au dat certitudinea că aproape fiecare pagină poate fi un citat de memorat.

Darurile imperfecţiunii este o astfel de carte. Autoarea Brene Brown este o cercetătoare a comportamentului uman, specializată în tot ce ţine de apariţia şi manifestarea ruşinii.

Cartea este efectul analizei a sute de povestiri despre diverse situaţii de viaţă pe care autoarea şi-a dorit să le vadă sintetizate.

Brene Brown recunoaşte că a fost dificil să găsească cea mai potrivită formulă pentru a pune împreună cu folos pentru publicul larg tot materialul adunat de-a lungul anilor de cercetare.

Dacă îți place recenzia cărții DARURILE IMPERFECȚIUNII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Brene Brown

Pentru că înspiraţia vine atunci când nu te aştepţi, după cum mărturiseşte însăşi Dr. Brown, a ales să pună ideile pe o foaie de hârtie pentru a-şi face o imagine de ansamblu cât mai autentică; astfel a ajuns la expresia „din toată inima” – prima sintagmă care i-a venit în minte.

Din toată inima” va fi laitmotivul cărţii. Să trăieşti astfel, după acest îndemn nu e cu siguranţă uşor mai ales în lumea noastră care e plină de prejudecăţi şi lucruri închistate în ciuda faptului că noi ne credem deosebit de flexibili.

Darurile imperfecţiunii este structurată pe capitole distincte dar în acelaşi timp are o introducere deosebită pentru că se concentrează pe importanţa exemplificării a trei concepte foarte importante pentru relaţionarea umană.

Conexiunile dintre noi ca şi indivizi sunt deosebit de importante. Ele sunt cauză şi efect, început şi sfârşit al multor procese afective, cognitive şi emoţionale.

Astfel, noţiunile de compasiune, conectare şi curaj sunt prezentate într-o altă persepectivă, mai realistă.

Darurile imperfecţiunii aduce argumente plauzibile legate de manifestarea curajului. O viaţă trăită din toată inima înseamnă în primul rând în opinia lui Brene Brown să ai curajul să renunţi la cel care crezi că trebuie să fii şi să te accepţi aşa cum eşti, cu defecte, vulnerabilităţi, crăpaturi pe ici colo, fragil şi nesigur uneori.

Aminteam câteva rânduri mai sus că Darurile imperfecţiunii este structurată pe capitole, preferatul meu fiind cel care prezintă jocul şi importanţa lui.

Jocul ne modelează creierul, ne scoate din depresie şi ne revigorează sufletul. Conform studiilor Institului Naţional al Jocului din SUA, omul are la bază două activităţi principale care il scot din depresie şi îl relaxează încă din preistorie: somnul şi jocul.

Mai multe despre cercetările în acest domeniu veţi descoperi bineînţeles în cartea lui Brene Brown.

Cultivarea creativităţii, râsul şi dansul ocupă de asemenea capitole importante şi demonstrează cu exemple clare din vieţile noastre importanţa lor capitală.

Şi, ca să scap de capcana folosirii clişeelor în descrierea unei cărţi dedicate segmentului de dezvoltare personală, mă opresc aici şi vă invit pe toţi indiferent de pregătirea profesională rang social sau stare civilă să citiţi Darurile imperfecţiunii.

Lectură plăcută şi folositoare dragi prieteni Goodread!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DARURILE IMPERFECȚIUNII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DARURILE IMPERFECȚIUNII
Autor: Brene Brown
An apariție : 2013
Editura: ADEVĂR DIVIN
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3632

Alte recenzii de la Brene Brown:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 3024 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

foarte bună cartea 🙂 o recomand cu căldură