Recenzie „Despre scris” de Stephen King

de | oct. 2, 2023 | Non Fictiune, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

coperta Despre scris. Autobiografia unui mestesugÎmi doream cartea „Despre scris” de Stephen King de foarte mult timp. Și a ajuns la mine într-un final.

Dar mi s-a părut dificil să țin pasul cu ea.

Volumul care e parțial de memorii, parțial ghid, te poartă prin istoria de viață și de transformare în scriitor a lui Stephen King, dar îți și dă exemple și ponturi despre scris, pe care doar trebuie să le pui în aplicare.

Asta e și problema: ca să devii la rândul tău scriitor, și încă unul bun sau ok cel puțin, trebuie nu doar să citești cartea, ci să te oprești din când în când să scrii, să-ți imaginezi, să-ți faci schițe și ciorne.

Cum ajungi, conform lui Stephen King, să scrii bine?

Citești, citești, citești(nu te oprești niciodată și o faci în funcție de genul pe care vrei să te axezi) și scrii, scrii, scrii(nu te oprești, scrii mult, scrii puțin, rău, bine, scrii în fiecare zi).

Acum că am terminat-o de citit, m-am îmbogățiți cu multe cunoștințe, idei și sfaturi despre arta scrisului. Însă totodată am aflat multe detalii și povești reale despre viața lui, despre cum s-a apucat să scrie, cum i-a mers, prin câte a trecut, cum a cunoscut-o pe soția sa, cum un accident era să-i curme viața și cariera, și așa mai departe.

Este extrem de bogată în amănunte și realități cartea asta, dar nu ajunge să te plictisească. O citești și ca pe o autobiografie a cuiva de care ești foarte interesat, dar și ca pe o scriere de ajutor, ca un ghid care te consiliază în înaintarea pe un drum pe care nu ai vrea să pornești total neștiutor și neînarmat.

Volumul „Despre scris” este istoria personală a lui Stephen King, dar și trusa de scule pe care el o pune în mâinile celor care vor să-i calce pe urme, să fure meserie și să-și intre în mână cu meșteșugul scrisului.

Iar eu tare îmi doresc să fiu un ucenic bun.

King este un autor super aclamat și iubit, dar și vândut în întreaga lume iar în „Despre scris” dezvăluie ce crede el că l-a ajutat să ajungă aici

Volumul acesta de non-ficțiune este superb, este complet, ușor de parcurs și tare bine închegat și organizat. În el autorul dă din casă nu doar secretele unui scriitor de succes, ci și imagini reale din viața și munca sa, care ni-l apropie și mai mult.

Cartea este pe cât de transparentă, pe atât de practică, o comoară pentru orice scriitor aflat la început de drum.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: DESPRE SCRIS
Autor: Stephen King
An apariție : 2022
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1365

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

"Meetings of Fate" de Cristian Boldor - o felie din tortul la care visează orice cititor de fantasy Acest prim volum din seria "The Angel Afterlife" prezintă aventura lui Quentin, student psiholog independent, în lupta lui cu demoni de clasa A şi B. Acţiunea pleacă...

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 26 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments