Recenzie „Despre scris” de Stephen King

de | oct. 2, 2023 | Non Fictiune, Recenzii cărți

coperta Despre scris. Autobiografia unui mestesugÎmi doream cartea „Despre scris” de Stephen King de foarte mult timp. Și a ajuns la mine într-un final.

Dar mi s-a părut dificil să țin pasul cu ea.

Volumul care e parțial de memorii, parțial ghid, te poartă prin istoria de viață și de transformare în scriitor a lui Stephen King, dar îți și dă exemple și ponturi despre scris, pe care doar trebuie să le pui în aplicare.

Asta e și problema: ca să devii la rândul tău scriitor, și încă unul bun sau ok cel puțin, trebuie nu doar să citești cartea, ci să te oprești din când în când să scrii, să-ți imaginezi, să-ți faci schițe și ciorne.

Cum ajungi, conform lui Stephen King, să scrii bine?

Citești, citești, citești(nu te oprești niciodată și o faci în funcție de genul pe care vrei să te axezi) și scrii, scrii, scrii(nu te oprești, scrii mult, scrii puțin, rău, bine, scrii în fiecare zi).

Acum că am terminat-o de citit, m-am îmbogățiți cu multe cunoștințe, idei și sfaturi despre arta scrisului. Însă totodată am aflat multe detalii și povești reale despre viața lui, despre cum s-a apucat să scrie, cum i-a mers, prin câte a trecut, cum a cunoscut-o pe soția sa, cum un accident era să-i curme viața și cariera, și așa mai departe.

Este extrem de bogată în amănunte și realități cartea asta, dar nu ajunge să te plictisească. O citești și ca pe o autobiografie a cuiva de care ești foarte interesat, dar și ca pe o scriere de ajutor, ca un ghid care te consiliază în înaintarea pe un drum pe care nu ai vrea să pornești total neștiutor și neînarmat.

Volumul „Despre scris” este istoria personală a lui Stephen King, dar și trusa de scule pe care el o pune în mâinile celor care vor să-i calce pe urme, să fure meserie și să-și intre în mână cu meșteșugul scrisului.

Iar eu tare îmi doresc să fiu un ucenic bun.

King este un autor super aclamat și iubit, dar și vândut în întreaga lume iar în „Despre scris” dezvăluie ce crede el că l-a ajutat să ajungă aici

Volumul acesta de non-ficțiune este superb, este complet, ușor de parcurs și tare bine închegat și organizat. În el autorul dă din casă nu doar secretele unui scriitor de succes, ci și imagini reale din viața și munca sa, care ni-l apropie și mai mult.

Cartea este pe cât de transparentă, pe atât de practică, o comoară pentru orice scriitor aflat la început de drum.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: Despre Scris
Autor: Stephen King
An apariție : 2022
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2830

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 9 luni, 14 zile și a scris până acum 438 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments