Recenzie ,,Domnișoara Mimi și Ursulețul Bran – Responsabilizarea copiilor” de Adriana Mitu

by | Apr 23, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DOMNIȘOARA MIMI ȘI URSULEȚUL BRAN – RESPONSABILIZAREA COPIILOR PE Editura Diana

Cartea ,,Domnișoara Mimi și Ursulețul Bran – Responsabilizarea copiilor’’ face parte din colecția ABC-ul poveștilor terapeutice și a fost scrisă de Adriana Mitu, psihoterapeut, autor si formator. Colecția este publicată la Editura Diana și cuprinde cărți care abordează diverse teme precum: dezvoltarea atentiei si a capacitatii de concentrare, virtualul în viața copilului meu, teama de nou și neîncrederea în sine și multe altele.

Adriana Mitu folosește soluțiile propriilor provocări din copilărie pentru a împărtăși informații valoroase atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iubirea față de oameni și curajul de a-și depăși limitele sunt principalele atuuri care au ajutat-o să acumuleze o experiență vastă în formarea și modelarea comportamentului copiilor.

Temele abordate în povestea ,,Domnișoara Mimi și Ursulețul Bran’’ sunt responsabilizarea copiilor cu privire la acțiunile lor și deprinderea de a-și asuma vina pentru greșelile făcute. Domnisoara Mimi, personajul principal al aceste povești, și Ursulețul Bran sunt cei mai buni prieteni. Ei fac totul împreună, chiar și mici boacăne, însă Mimi preferă să dea vina pe Bran. De asemenea, lui Mimi nu îi place să își spele farfuria după masă, sau să își strângă jucăriile, susținând că Bran a făcut asta și tot el trebuie să  strângă.

Într-o seară, Bran îi spune lui Mimi cum se simte atunci când aceasta îl prezintă ca fiind principalul vinovat al tuturor boacănelor. În acel moment, Mimi realizează că a greșit, își cere scuze sincere și își schimbă total comportamentul. Asumarea responsabilității pentru acțiunile ei o ajută pe Mimi să devină un copil mai bun.

Responsabilizarea copiilor este o sarcină grea pentru un părinte, deoarece acesta dorește să își ferească copilul de eventuale accidente. Astfel că, părinții susțin ideea că respectivul copil este prea mic pentru a face un anumit lucru, iar copilul învață că părinții vor face întotdeauna acel lucru pentru el. Însă, această acțiune dăunează ambelor părți, iar modelul de comportament se va prelua pe mai departe.

Dacă v-ați confruntat cu acest tip de comportament în copilărie și doriți să aflați cum să gestionați situația cu propriul copil, Adriana Mitu oferă o serie de soluții pe care să le aplicați, dar și jocuri interactive prin care copilul poate să înțeleagă și să sedimenteze mai bine conceptul de responsabilitate.

Am apreciat modul în care autoarea Adriana Mitu a conceput întreaga carte, introducând atât informații pentru părinți, cât și o poveste exemplificatoare și jocuri interactive pentru copii.  Cartea îi implică și pe părinți, conținând sfaturi și indicații pe care aceștia le pot urma pentru a se asigura că informația este clara pentru cel mic.

De asemenea, am apreciat modul în care este îmbinată lectura cu joaca, astfel încât, părintelui să îi fie ușor să capteze și să mențină atenția copilului, dar să îl și implice pe acesta în proces. Ușurința lecturii este dată și de paginile colorate și pline cu imagini. Această carte îi oferă părintelui ocazia de a petrece mai mult timp alături de copil și de a interacționa cu acesta, creând astfel o conexiune unică.

Cred că toate conceptele prezentate sunt de interes pentru un părinte, iar dorința de a contribui într-un mod pozitiv la modelarea comportamentului copilului reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a achiziționa cartea ,, Domnișoara Mimi și Ursulețul Bran – Responsabilizarea copiilor’’. Copiii vor fi încântați! Distractie plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DOMNIȘOARA MIMI ȘI URSULEȚUL BRAN – RESPONSABILIZAREA COPIILOR PE Editura Diana

Titlu: Domnișoara Mimi și Ursulețul Bran – Responsabilizarea Copiilor
Autor: Adriana Mitu
An apariție : 2016
Editura: DIANA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.04.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 476 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 12 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments