Recenzie „După ce ne-am întâlnit” de Anna Todd

de | aug. 13, 2016 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

după ce ne-am întâlnitAnna Todd a publicat După ce ne-am întâlnit în mod online la început, pe cunoscutul Wattpad. Autoarea a cucerit inimile a peste un miliard de cititori în mediul online, După ce ne-am întâlnit fiind transpusă astfel și în format fizic.

După ce ne-am întâlnit se vrea o carte cu și pentru adolescenți, o lectură sinceră, fără adaosuri de natură estetică. Se vrea o frescă a lumii tinerilor, dar eșuează la capitolul sinceritate și transpunerea realității pe hârtie. Am descoperit în După ce ne-am întâlnit un roman fain și comic, dar care, în opinia mea, nu aduce aproape deloc cu realitate. Recomand cartea doar persoanelor mega open-minded, pentru că unele pasaje sunt destul de greu de agreat. Romanul abordează sexualitatea din toate părțile (lucru pe care l-am găsit chiar deranjant la un moment dat), deci dacă nu sunteți fani ai acestui subiect, După ce ne-am întâlnit nu e pentru voi. 

Romanul prezintă povestea Tessei, o tipă care e prezentată în primele pagini ca fiind tocilara supremă, o fată pentru care învățatul e tot ce contează cu adevărat. Lucrurile se schimbă când, pășind pe porțile universității, tânăra se îndrăgostește aproape la prima vedere de Hardin, personajul care întruchipează la perfecție tipologia băiatului rău. Și deși Tessa are prieten, nu-și poate lua gândul de la rebelul cuceritor.

Știu, După ce ne-am întâlnit pare cartea care prezintă povestea clișeică dintre fata bună și băiatul rău, și așa și este 50% din roman. Celălalt procent de 50% a fost destul de interesant, un amestec omogen de sentimente și trăiri transpuse destul de inteligent pe hârtie.

Tessa e un personaj pe care-l detest. N-am empatizat absolut deloc cu ea, am găsit-o naivă, credulă și foarte ușor de manipulat. Alegerile făcute de ea m-au intrigat, în mare parte. Știu că poate ăsta era și scopul autoarei, să creeze un personaj feminin care să sublinieze cât de vulnerabili și naivi suntem când vine vorba de dragoste și ce impact are aceasta asupra noastră.

Just because he can’t love you the way you want him to doesn’t mean he does’t love you with everything he has.

Nici de Hardin nu m-am îndrăgostit, dar l-am descoperit ca fiind mai determinat și mai sigur pe sine, în comparație cu Tessa, lucru care mi-a plăcut la el. La sfârșitul seriei After am găsit o Tessa la fel de naivă și ușor de manipulat, dar măcar era fericită.

După ce ne-am întâlnit e o carte ușor de citit, asta dacă nu luăm în considerare limbajul ușor vulgar și obscen (foarte obscen) care piperează romanul. Personajele au fost conturate în mod inedit, deși mă așteptam la ceva mult mai wow, After fiind o serie extrem de lăudată în mediul virtual.

După ce ne-am întâlnit e o lectură interesantă și captivantă, care prezintă povestea de dragoste ușor clișeică dintre doi tineri care găsesc refugiu unul în celălalt. Cu siguranță vor fi mulți dintre noi care se vor regăsi în povestea de dragoste dintre Tessa și Hardin, două spirite adolescentine care nu trăiesc pentru a iubi, ci iubesc pentru a trăi.

Titlu: DUPĂ CE NE-AM ÎNTÂLNIT
Autor: Anna Todd
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3443

Alte recenzii de la Anna Todd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc a fost redactor Booknation.ro și a scris 176 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Am tot citit despre aceasta serie numai lucruri pozitive. Se pare ca a avut un succes rasunator nu doar afara ci si la noi 🙂