Recenzie „Eliberarea de jocurile minții: ghid practic pentru iluminare” de Marius Mihai Lungu

de | sept. 21, 2017 | Cultură Generală, Dezvoltare Personală, Educație, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți, Spiritualitate

   Care crezi că este dorința ascunsă a fiecăruia dintre noi?

   Ar fi tare frumos dacă am avea posibilitatea, măcar pentru o zi, să aflăm dorințele ascunse ale oamenilor. Acele vise cărora nu le dau nicio șansă și pe care le lasă acolo, ascunse undeva, într-un colțișor, de teamă să nu dispară dacă cineva o să afle de ele. Ar fi tare frumos să le cunoaștem. Așa, i-am ajuta să și le îndeplinească…și poate am dobândi și noi curajul de a ni le îndeplini pe ale noastre.

   Un mesaj într-o sticlă aruncată în mare. Un strigăt de ajutor de la un om care nu se mai regăsea. Un trup care se juca de-a v-ați ascunselea cu sufletul. Așa începe povestea cărții Eliberarea de jocurile minții: ghid practic pentru iluminare a autorului Marius Mihai Lungu.

   Dintotdeauna omul a simțit că în el există ceva mult mai măreț decât putea să perceapă cu simțurile obișnuite, numai că în această căutare consideră iluzia drept realitate, ajungând să se complacă într-o stare de căutare nesfârșită, acceptând efemerul drept etern și poftele drept motivații esențiale.

   Cu toate că te-ai aștepta ca valurile să fi ascuns foarte bine sticla și conținutul ei, se pare că acestea au știut cumva că mesajul trebuia să ajungă la o anumită persoană. Și asta s-a și întâmplat, astfel că răspunsurile au început să își facă simțită prezența în viața autorului.

   Unde dispăruseră optimismul și veselia care mă caracterizau? Parcă totul se întunecase în lumea și în gândurile mele. Mă simțeam atacat din toate direcțiile și parcă nu mai aveam nici puterea, nici dorința de a mă lupta.

   Despre persoana în ale cărei mâini a ajuns mesajul, ei bine, aceasta, chiar după cei 10-12 ani de conversații cu autorul, rămâne  un mister. Dar nu cred că aceasta este esența. Ci faptul că acest om s-a dovedit a fi un element esențial în conștientizarea de sine a autorului.

   Uneori, atunci când sufletul îți trimite semnale de alarmă că ceva este în neregulă, este bine să îl asculți. Sau să rogi pe altcineva să te ajute să reînveți să simți ce e important cu adevărat pentru tine.

   O poveste ce merită citită, plină de lucruri importante care te vor face să înțelegi care este adevăratul tu.

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE atman

Titlu: ELIBERAREA DE JOCURILE MINȚII: GHID PRACTIC PENTRU ILUMINARE
Autor: Marius Mihai Lungu
An apariție : 2015
Editura: ATMAN
Nr. Pagini: 243
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2101

Alte recenzii de la Marius Mihai Lungu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra a fost redactor Booknation.ro și a scris 116 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments