Recenzie „Eseuri de îndrăgostit” de Alain de Botton

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ESEURI DE ÎNDRĂGOSTIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Eseuri de îndrăgostit m-a impresionat prin profunzimea de care a fost capabil autorul la frageda vârstă de doar 22 de ani. Alain de Botton înfățișează relația de dragoste din diverse perspective inedite, filozofice, realiste, diferite de ceea ce știm de peste tot. Este un amestec de ficțiune și nonficțiune, în care protagonistul analizează minuțios comportamentul propriu și pe cel al iubitei sale, Chloe.

Ideea faptului că dragostea în sine e inevitabilă, însă nu și dragostea pentru o anumită persoană, te face să recâștigi puțin controlul în fața sentimentului despre care ni se spune că ne cuprinde fără să ne dăm seama.

Iubirea noastră pentru cineva anume se naște tocmai pentru că avem deja o nevoie de dragoste preexistentă. Atunci când dorința de a iubi există dinainte de a întâlni o persoană, relația avansează repede, tocmai pentru că ai descoperit ceea ce aveai nevoie.

La începutul fiecărei relații există perioada de „idealizare” a celuilalt, timp în care vedem doar calitățile și refuzăm să cădem în deziluzie. Când ne privim în oglindă și ne numărăm defectele, apare nevoia de asumare a unei alte personalități pe care o creăm în funcție de aștepările pe care credem că le are celălalt de la noi. Însă nu ne putem ascunde toată viața.

Adevăratul test al unei relații este tocmai gradul de vulnerabilitate pe care suntem capabili să îl împărtășim cu celălalt. Ne iubește partenerul în ciuda defectelor pe care i le-am arătat? Chiar dacă nu suntem atât de încrezători pe cât părem, atât de puternici, sau atât de minunați?

Cartea e departe de romanticismul pe care îl vedem tot timpul la televizor, în filme și seriale, îl citim în cărți și ni se povestește de mici. Autorul folosește o abordare mai realistă asupra sentimentului iubirii, deși nu poți raționaliza complet o emoție. Însă dacă ești conștient de anumite aspecte care survin în aproape orice relație, poți conștientiza tiparele în care poate intrii sau semnele care să te facă să te retragi dintr-o legătură nepotrivită.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alain de Botton

Recomand cartea tuturor adolescenților și tinerilor, este absolute minunată.

 

 

 

 

🔥 CARTEA ESEURI DE ÎNDRĂGOSTIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Eseuri De îndrăgostit
Autor: Alain de Botton
An apariție : 2013
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 125 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments