Recenzie “Fascinanta construcție a EU-lui” de Augusto Cury

by | Sep 30, 2017 | Cultură Generală, Dezvoltare Personală, Educație, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FASCINANTA CONSTRUCȚIE A EU-LUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

   Augusto Cury este unul dintre autorii cei mai publicați din lume, fiind și unul dintre puținii gânditori în viață, din zilele noastre, a cărui teorie face obiectul de studiu pentru studenți, masteranzi și doctoranzi. Mai mult decât atât, este considerat a fi autorul cel mai citit al deceniului 2001-2010 în Brazilia, având la activ peste 30 de cărți care au depășit 15 milioane de exemplare numai în această țară menționată anterior.

   Cartea despre care îți vorbesc acum, cu un titlu ce are un aer misterios, aș putea spune, se numește Fascinanta construcție a EU-lui. Cum să dezvoltăm o minte sănătoasă într-o societate stresantă.

   Deși inițial am fost oarecum reticentă dacă să citesc sau nu această carte pentru că aveam impresia că limbajul uzitat ar fi fost cumva greoi de urmărit și de înțeles, pot spune că am rămas surprinsă. De ce? Pentru că este o scriere atât de ușor de înțeles, cu exemple presărate pe marea majoritate a paginilor, tocmai pentru a înțelege realmente lecția acestui profesor emerit. Deci da, am luat decizia corectă când am ales să iau parte la această călătorie minunată printre cuvintele lui Augusto Cury!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Augusto Cury

   Din nefericire, elevii petrec ani la rând în școală, dar EU-ul lor nu învață tehnicile elementare pentru promovarea libertății psihice. Învață despre sclavii din trecut, nebuniile comise de regii care au câștigat războaie și i-au stăpânit cu mână de fier pe cei învinși sau nebunia proprietarilor de mori de zahăr care i-au transformat pe negri în sclavi, dar, fără să știe, EU-l lor continuă să genereze sclavi. Ce fel de sclavi? Ei înșiși devin sclavi pe teritoriul emoțional.

   Cu alte cuvinte, Augusto Cury, având o vastă experiență în tainele psihiatriei, ne ademenește prin paginile acestei cărți la o cunoaștere mai aprofundată a mecanismelor fascinante de formare a EU-lui, prezentând fenomenele care stau în spatele secretelor memoriei.

   Încercați să găsiți un obiect în casă, în timpul unei pene de curent. Va fi o treabă dificilă. Acum, încercați să-l găsiți la o adresă aflată la periferia orașului. Nu veți reuși. Dar EU-l reușește să găsească asemenea adrese în psihismul insondabil, fără să se izbească de nimic și e sigur că le-a găsit. Orice lingvist care va studia procesul de construcție de gânduri din această perspectivă va rămâne uimit.

 

Titlu: Fascinanta Construcție A Eu-lui
Autor: Augusto Cury
An apariție : 2013
Editura: FOR YOU
Nr. Pagini: 175
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1194 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments