Recenzie „Gata de luptă” de Ollie Ollerton

de | aug. 2, 2021 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GATA DE LUPTĂ ARE REDUCERE PE:

Nu sunt mare amatoare de cărți de dezvoltare personală, pot număra pe degete titlurile citite de acest gen, dar aceasta mi-a plăcut. Este o carte scrisă ca un studiu de caz. Individul investigat: autorul însăși. Boala: paharul. Scopul: găsirea motivației pentru a ieși din abisul în care a alunecat.

Este foarte important să știți cine este autorul. Un fost soldat din Forțele Speciale britanice, fapt care, pe măsură ce citiți, devine evident din cauza mentalității stoice, disciplinate și chiar ușor agresive pe alocuri. Ajuns la 40+, realizează, după ce s-a retras din armată, că viața lui a alunecat pe o pantă foarte periculoasă, dependența de alcool și substanțe interzise fiind marea problemă, și simte că este timpul să schimbe neapărat ceva. Viața personală este un dezastru, iar cea profesională inexistentă. Este convins că orice schimbare este o problemă de atitudine și autodisciplină. Trebuie să-ți fixezi un obiectiv care să te convingă să cobori din pat în fiecare dimineață. Trebuie să-ți găsești scopul interior, acel ceva care te definește, acel ceva care te pasionează, te provoacă, acel ceva la care te și pricepi și să te concentrezi pe acel subiect.

Până la urmă nu-i totul despre a ajunge în vârf, contează foarte mult și drumul până acolo. Pașii mici sunt determinanți și fiecare în parte trebuie înregistrat ca un mic triumf și sărbătorit ca atare. Progresul presupune efort, dedicare și ambiție. Viața e formată dintr-o mulțime de urcușuri și coborâșuri, iar eșecurile sunt mult mai întâlnite decât succesele, nimeni nu are garantat dreptul la fericire. Trebuie să îl meriți. Important este să înțelegi că totul necesită timp. Viața nu este un sprint, este un maraton, așa că graba nu-și are rostul în peisaj.

Este o carte practică care îți propune fișe de analiză, teste și exerciții pe care să le adaptezi la propriile probleme. Fricile nu trebuie evitate, trebuie depășite. Anxietatea este unul dintre obstacolele majore în calea fericirii noastre interioare. Cu cât ne cunoaștem mai bine, cu atât mai ușor va fi să ne găsim propriul drum. Deoarece fiecare are punctul lui slab, fiecare are propria sensibilitate, locul în care poate fi rănit cel mai tare și cel mai ușor. Trebuie să-ți recunoști partea mai slabă și să găsești modul în care o poți proteja cel mai bine.

Dacă îți place recenzia cărții GATA DE LUPTĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ollie Ollerton

Există două moduri de a-ți trăi viața. Unul: crezând că nu există miracole.

Altul: crezând că totul este un miracol.

Einstein

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GATA DE LUPTĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: GATA DE LUPTĂ
Autor: Ollie Ollerton
An apariție : 2021
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 402

Alte recenzii de la Ollie Ollerton:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1422 zile și a scris până acum 468 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments