Recenzie “Harry Potter și Pocalul de Foc” de J. K. Rowling

by | Mar 20, 2021 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HARRY POTTER ȘI POCALUL DE FOC PE Cartepedia

Harry Potter este o serie de cărți pentru copii realizată de scriitoarea britanică J.K. Rowling. Această serie s-a bucurat de un succes imens în rândul copiilor de toate vârstele de-a lungul celor 24 ani care au trecut de la lansare primului volum și până în prezent.

Seria conține 7 cărți și o piesă de teatru. De asemeni, de-a lungul timpului și datorită imensului succes de care s-a bucurat această serie, autoarea a mai scris încă 3 cărți suplimentare pornind de la elemente din seria principala.

Cărțile au fost ecranizate, filmele bucurându-se la rândul lor de aprecierea publicului. Atât de mulți adepți a câștigat Harry Potter de-a lungul timpului încât pe baza sa s-a dezvoltat o adevărată industrie care cuprinde jocuri video, jucării, haine, papetărie, etc.

Autoarea nu s-a limitat însă doar la această serie și a vrut să dovedească că are mai multe de spus în domeniul literar. Din acest motiv, sub pseudonimul de Robert Galbraith a lansat o altă serie de cărți polițiste care se bucură de succes și care a fost ecranizată.

Despre seria Harry Potter pot să va spun că este una dintre cele mai bine vândute serii de cărți ale tuturor timpurilor. Motiv pentru care J.K. Rowling a devenit cea mai bine plătită scriitoare din toate timpurile.

Seria urmărește viața lui Harry Potter, un băiețel care descoperă că este vrăjitor. Fiecare roman al seriei ne prezintă o vârstă a lui Harry Potter și aventurile prin care acesta trece în anul respectiv. Sunt 7 romane care urmăresc viața lui Harry Potter de la 7 la 14 ani. Cum va spuneam, cel de-al 8-lea volum este de fapt o piesă de teatru care este complementară seriei inițiale.

Harry Potter și Pocalul de Foc

Cartea pe care vreau să v-o prezint în acest articol este a patra carte din serie. A fost publicata inițial în anul 2000, anul în care am intrat în liceu. Va dați seama că nu am avut răbdare să fie tradusă în limba română, așa că am citit-o direct în limba engleză.

Cartea debutează cu vacanță de vara și Harry Potter în așteptarea celui de-al patrulea an pe care îl va petrece în Școală de Vrăjitorie Hogwards. Pur și simplu n-ai cum să te plictisești citind aceste cărți, așa că înțelegi practic nerăbdarea lui Harry de a începe școală și de a se aventura în această lume magică. Este fix nerăbdarea cititorului de a descoperi fiecare aventură la care acesta ia parte de la vrăjile pe care le învață la jocurile de Quidditch care mai de care mai intense și până la luptele pentru salvarea oamenilor pe care Harry și prietenii săi le dau în fiecare volum.

Îmi place faptul că acest volum se centrează mai mult pe Hermione ca personaj. Aceasta nu mai este prezentată doar ca prietena super inteligenta a personajului principal. Acest volum ne permite să o descoperim mai în amănunt pe Hermione. Ne permite să trăim emoțiile ei de domnișoară, să descoperim o latura feminină a acesteia.

Un alt personaj pe care avem ocazia să-l descoperim în amănunt în acest volum este Cedric Diggory. Acesta este un membru marcant al casei denumite Astropufi. Alături de el descoperim mai multe informații relevante despre această casă și avem ocazia să pătrundem adânc interiorul ei, lucru care până acum nu ne-a fost permis.

Clar din punctul meu de vedere este una dintre cele mai bune cărți din serie. Reușește să îmbine într-un mod plăcut scenele de acțiune, mister dar și o doză de romantism. Personajele noastre au crescut și se confruntă cu adolescența și schimbările de dispoziție pe care aceasta le presupune.

Nu pot decât să va spun că și după mai bine de 15 ani de când am citit această carte sunt la fel de vrăjită de ea. Sper ca micuții mei să descopere lumea lui Harry Potter cu aceeași fascinație cu care am făcut-o și eu în copilărie.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HARRY POTTER ȘI POCALUL DE FOC PE Cartepedia

Titlu: Harry Potter și Pocalul De Foc
Autor: J. K. Rowling
An apariție : 2017
Editura: EDITURA ARTHUR
Nr. Pagini: 721
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 20.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

5 1 vote
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 921 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 10 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments