🔥 CARTEA ÎMI PARE RĂU SUNT AȘTEPTATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a cărții ”Îmi pare rău, sunt așteptată” de la București, în urmă cu câțiva ani, un roman emoționant despre alegerile pe care suntem nevoiți să le luăm în viață. Agnès Martin-Lugand este autoarea celebrului roman ”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” și continuarea acestuia ”Viața e ușoară, nu-ți face griji”.

Viața profesională sau viața personală? 

Aceasta este întrebarea la care Yaël încearcă să găsească răspuns. Își dorește succesul, este foarte ambițioasă și vrea să ajungă cât mai sus pe plan profesional, însă nu vede că viața ei personală este ruinată.

Dacă încearcă să se axeze și pe viața ei personală, lăsând la o parte munca, simte că eșuează și nu mai poate duce la capăt toate proiectele pe care le are.Nu știe ce înseamnă concediul, o vacanță cu prietenii, familia, dressingul ei este plin doar de ținute office pentru birou și pantofi cu toc. Își vede rar familia, prietenii, de care cândva era nedespărțită.

În urmă cu 10 ani, Yaël, era o fată obișnuită care a profitat din plin de anii studenției, iubea petrecerile și abia aștepta weekendul să petreacă cât mai mult timp cu prietenii, până când ceva a marcat-o, plecarea celui mai bun prieten al său, Marc.

Starea ei se agrava pe zi ce trece, nu mai mânca, nu mai dormea, tot ce făcea era să muncească, muncă, muncă și iarăși muncă. Până într-o zi, când, din cauza unei ploi, intră într-un magazin de vechituri și aici îl găsește pe vechiul ei prieten, Marc, despre care nu mai auzise nimic timp de 10 ani.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agnès Martin-Lugand

Purtându-se arogant la serviciu cu colegii săi, șeful ei, Bertrand, o obligă să-și ia un concediu de câteva săptămâni. În aceste câteva săptămâni, Yaël s-a schimbat și a devenit puțin mai atentă și la viața ei personală, însă nu pentru mult timp.

Până la sfârșitul romanului suntem martorii unui conflict interior foarte puternic care ne pune pe gânduri și încercăm să ne punem în locul ei și să încercăm să alegem. Poate că mulți am alege viața personală, însă Yaël este atât de ambițioasă și vrea din ce în ce mai mult și pe plan profesional, simțind că nu are nevoie de nimic mai mult.

Ce a ales ea și cum s-a descurcat veți afla doar citind această carte minunată și credeți-mă că nu veți regreta.

 

🔥 CARTEA ÎMI PARE RĂU SUNT AȘTEPTATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Îmi Pare Rău Sunt Așteptată
Autor: Agnès Martin-Lugand
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 27.04.2020
Nota recenzorului: 8/10

Maria-Magdalena Năstase
Autor: Maria-Magdalena Năstase
Maria-Magdalena e Erou Booknation.ro
Redactor de 42 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase