Recenzie „In Cautarea Fericirii” de Magda Patrolea

de | oct. 19, 2022 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA IN CAUTAREA FERICIRII ARE REDUCERE PE:

Bună cartea,cititori, oriunde v-aţi afla!

În căutarea fericirii

Căutăm fericrea cu ajutorul înţepciunii. Nu ştiu dacă la sfârşitul cărţii o vom găsi. Mă îndoiesc. Fericirea este suma micilor bucurii ale vieţii. Şi pentru fiecare dintre noi această sumă este diferită. Mici bucurii de care nu toţi mai ţinem seama la o anumită vârstă în egală măsură. Putem însă deveni mai întelepţi. Asta şi vrea procesul de citire al cărţii. Să ofere ” un plus de înţelepciune prin poveşti inspiraţionale.” Şi reuşeşte cu siguranţă. Nu am căutat fericirea citind această carte. Ci acest plus de înţelepciune. Ca sfatul bunicii care a trăit mai multe decât noi. Experienţe asemănătoare în care să mă regăsesc asemeni personajelor: Eliza, Lola, Doru, Antonia, Mihai şi ceilalţi.

Pentru toate vârstele?

Poate. Fără îndoială însă pentru aceia dintre noi care vrem să primim sfaturi. Care permitem să fim traşi de mânecă. Pentru aceia care permitem să ni se spună că greşim. Şi mai presus de toate , pentru aceia dintre noi care vor să se indrepte. Care au puterea să recunoască că au greşit şi să schimbe drumul. Mi-am analizat „relaţia cu eu-l interior” în prima parte. Am pus lupa pe „relaţiile de familie” în partea a doua şi am ajuns cu introspecţia în „relaţiile de muncă” la finalul cărţii. Am descoperit greşeli personale şi mi-am promis că le voi repara. Am descoperit experienţe netrăite – din fericire – şi am luat aminte. Am zis ” aşa, da „, ” aşa, nu ” la fiecare experienţă relatată. Când am închis ultima filă mi-am spus: ” Trebuie să recitesc anumite întâmplări, trebuie să mă întorc să reflectez mai mult. Şi m-am întors. Şi am recitit ” Gâlceava lingurilor” şi ” Piticul interior „, preferatele mele.

Dacă îți place recenzia cărții IN CAUTAREA FERICIRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Magda patrolea

Ce luăm cu noi?

Cartea ne învaţă că orice problema are soluţie, specifică fiecărui individ. Trebuie cântărită, gândită  şi apoi aplicată cu înţelepciune. Admiraţie autoarei pentru originalitatea cu care a ales să ofere sfaturi de viaţă şi uşurinţa exprimării. Mulţumiri personajelor care s-au recunoscut în carte. Sperăm că acum sunt mai înţelepte. Aşa cum vrem să fim cu toţii când ne vom da seama că fericirea a fost tot timpul lângă noi, atât de aproape.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IN CAUTAREA FERICIRII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: IN CAUTAREA FERICIRII
Autor: Magda patrolea
An apariție : 2022
Editura: CĂRŢI CU SENS
Nr. Pagini: 165
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2530

Alte recenzii de la Magda patrolea:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 408 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 28 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments