Recenzie „Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

de | ian. 10, 2018 | Dezvoltare Personală, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE ARE REDUCERE PE:

  Nu cred să fie om pe acest pământ care să nu fi zis cel puțin o dată în viața sa ia uite, a trecut ziua și eu nu am făcut nimic.  De ce există astfel de zile? Pentru că sunt puțini aceia dintre noi care știu să se împace cu timpul. De la această premiză a plecat și Brian Tracy în momentul în care a scris Începe cu ce nu-ți place

Cartea face parte din categoria cărților de dezvoltare personală doar că este un pic mai altfel. De ce spun altfel? Pentru că în această carte se discută un subiect puțin mai nemediatizat și anume timpul. Cartea poate fi descrisă de asemenea ca  un manual de management al timpului tău.

Personal, cred că am avea nevoie de o astfel de oră în școli. O oră în care să învățăm să ne organizăm mult mai bine astfel încât să reușim să ne terminăm și sarcinile de lucru dar și să avem timp să ne bucurăm de viață. Vorba aceea doar o viață avem.

Fenomenul adus în discuție în carte este tergiversarea/tărăgănarea sau pe înțelesul nostru pe asta o fac mai încoloTrebuie să recunoaștem, fiecare dintre noi este tentat să amâne lucrurile pe care le are de făcut, să se mai odihnească puțin, să le facă mâine. De aici până la a termina proiectul în pauza de dinaintea orei de curs mai  e un singur pas.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Brian Tracy

Și ca o alinare pentru noi toți cartea începe cu principiul că, oricât ne-am dori noi, ca să avem suficient timp pentru a ne rezolva treburile o zi ar trebui să aibă cel puțin 25 de ore. În niciun caz 24. Deja parcă ne simțim mai bine, nu e vina noastră, cine a gândit ziua e de vină.

Bun, și în situația aceasta ce facem. Ei bine, cum spune și titlul în engleză Eat that frog!. Nu vă speriați, nu trebuie să mergeți la vânătoare de amfibieni. Ci doar să luați o foaie de hârtie și un pix.  Cel mai important sfat din această carte este să scrieți mereu ce aveți de făcut, să scrieți ceea ce vă propuneți. Azi, mâine, săptămâna aceasta, luna și anul acesta.

Scrieți pe foaie toate lucrurile pe care vi le-ați dori să le faceți în ziua aceea și apoi  selectați ce credeți că este cel mai greu lucru de rezolvat. Acest lucru reprezintă cea mai grea sarcină. Anume? Să îți dai seama care sunt cele mai importante lucruri. Iar cel mai important și cel mai dificil lucru de făcut devine broasca care trebuie mâncată prima.

Și cum facem să mâncam o broască uriașă? Foarte simplu! Bucată cu bucată. Altfel spus cu o listă mai mică de sarcini care compun broscoiul a cărei confruntare o tot amânăm. Separându-l în sarcini mici, monstruoasa creatură devine creaturi micuțe care pot fi înghițite mult mai ușor. Dar este foarte important ca această broască să fie prima rezolvată.

Și nu vă temeți. Nu veți rămâne fără energie odată ce ați făcut asta. Ba din contră, așa cum evidențiază autorul, terminarea celei mai grele sarcini vă oferă energia și doza de încredere în sine necesare pentru a continua lista cu treburi de făcut. Deci nu disperați.

Este evident și faptul că pe lista dumneavoastră vor fi foarte multe lucruri. Așa că odată ce aceasta e gata va trebui să aplicați una din regulile prezente în carte și să o împărțiți. Din nefericire urmează și să tăiați câteva lucruri de pe lista voastră, cum am zis suntem nevoiți să ne limităm la 24 de ore pe zi.

Cartea conține un total de 21 de reguli pe care le puteți adăuga încetul cu încetul în viața voastră. Eu una am făcut acest lucru și pot spune că am devenit mai eficientă în tot ceea ce fac, inclusiv la facultate.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE
Autor: Brian Tracy
An apariție : 2008
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 126
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1348

Alte recenzii de la Brian Tracy:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

0 0 votes
Article Rating
Luiza Potecă a fost redactor Booknation.ro și a scris 10 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Luiza Potecă aici. Luiza Potecă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments