Recenzie: ”Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

de | iun. 5, 2020 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE ARE REDUCERE PE:

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor.

Brian Tracy este cunoscut ca orator şi ca un bun autor de cărţi de dezvoltare. Cărţile lui legate de motivaţie şi de dezvoltarea personală sunt în număr de peste 70 şi sunt traduse în nenumărate limbi.

Această carte e un fel de îndrumar, un rezumat original a lui Brian Tracy despre cele mai potrivite și uzuale modalități de a fi mai eficient. Spun asta pentru că aduce în discuție 21 de capitole care explica și exemplifică principii consacrate.

Se menționează principiul 80/20, despre care se zice că odată ce ai îndeplinit cele mai importante sau mai grele sarcini, reprezentând 20% din activitățile tale zilnice, restul vor veni firesc.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Brian Tracy

Cea mai menționată expresie este acea ,,de a-ți mânca broasca”, traducerea unei expresii din limba engleză. Echivalentul acesteia pentru noi, mult mai poetic și semnificativ spus, este titlul acestei cărți: începe cu ce nu îți place.

,,Semnul distinctiv al gânditorului superior este abilitatea sa de a prezice cu acuratețe consecințele actului de a face sau a nu face ceva.”

Alte metode descrise cu cele de a crea liste, de a prioritiza sarcinile, de a le nota diferit sau de a-ți planifica ziua cu o seară înainte. Pe lângă listele de to do, strategiile se referă și la structurarea activităților. În acest mod, cele mai grele sau complexe trebuie împărțite în pași mici, ușor de realizat, pentru ca celelalte să curgă fluent.

Un lucru specific acestei lucrări sunt finalele de capitol care personalizează îndemnurile prezentate pe parcursul fiecăruia, astfel încât să te determine să începi chiar acum. Şi asta devine un punct forte al ei, caracterul practic.

Cu un stil pur american, Brian Tracy te cucerește treptat prin felul lui de a scrie. Începe cu ce nu-ți place depășește nivelul cărților de dezvoltare personală doar cu exemple persoanele și introduce sfaturi concrete, dar cel mai important, realizabile.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE
Autor: Brian Tracy
An apariție : 2015
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 120
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 858

Alte recenzii de la Brian Tracy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 2365 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 10 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici. Irina Fodor are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments