Recenzie: ”Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

by | Jun 5, 2020 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor.

Brian Tracy este cunoscut ca orator şi ca un bun autor de cărţi de dezvoltare. Cărţile lui legate de motivaţie şi de dezvoltarea personală sunt în număr de peste 70 şi sunt traduse în nenumărate limbi.

Această carte e un fel de îndrumar, un rezumat original a lui Brian Tracy despre cele mai potrivite și uzuale modalități de a fi mai eficient. Spun asta pentru că aduce în discuție 21 de capitole care explica și exemplifică principii consacrate.

Se menționează principiul 80/20, despre care se zice că odată ce ai îndeplinit cele mai importante sau mai grele sarcini, reprezentând 20% din activitățile tale zilnice, restul vor veni firesc.

Cea mai menționată expresie este acea ,,de a-ți mânca broasca”, traducerea unei expresii din limba engleză. Echivalentul acesteia pentru noi, mult mai poetic și semnificativ spus, este titlul acestei cărți: începe cu ce nu îți place.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Brian Tracy

,,Semnul distinctiv al gânditorului superior este abilitatea sa de a prezice cu acuratețe consecințele actului de a face sau a nu face ceva.”

Alte metode descrise cu cele de a crea liste, de a prioritiza sarcinile, de a le nota diferit sau de a-ți planifica ziua cu o seară înainte. Pe lângă listele de to do, strategiile se referă și la structurarea activităților. În acest mod, cele mai grele sau complexe trebuie împărțite în pași mici, ușor de realizat, pentru ca celelalte să curgă fluent.

Un lucru specific acestei lucrări sunt finalele de capitol care personalizează îndemnurile prezentate pe parcursul fiecăruia, astfel încât să te determine să începi chiar acum. Şi asta devine un punct forte al ei, caracterul practic.

Cu un stil pur american, Brian Tracy te cucerește treptat prin felul lui de a scrie. Începe cu ce nu-ți place depășește nivelul cărților de dezvoltare personală doar cu exemple persoanele și introduce sfaturi concrete, dar cel mai important, realizabile.

🔥 CARTEA ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Începe Cu Ce Nu-ți Place
Autor: Brian Tracy
An apariție : 2015
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 120
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 5.06.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1200 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 17 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments