Recenzie „Învățare” de Tara Westover

by | Jun 27, 2020 | Biografii, Educație, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVĂȚARE PE Cartepedia

Învățare de Tara Westover este o autobiografie, o carte a dezvoltării unui copil în adult. Dar Tara nu este ca orice copil, iar familia ei este departe de tot ceea ce înseamnă normalitate.

Tara trăiește într-o familie cu credințe adânc înrădăcinate în străvechi. Singurul lucru pe care mama sa avea voie să-l facă pentru a câștiga bani era să ajute la venirea pe lume a copiilor – să fie moașă. Ulterior, a început să facă uleiuri din plante care ajutau la diverse afecțiuni – după spusele ei. Nimic de condamnat, pânâ  ajunge în situația în care își tratează orbirea cu ajutorul acestor remedii, fiindcă în familie era interzis să mergi la doctor.

Tara este singura fată din familie, iar tatăl o tratează exact ca pe ceilalți băieți. O pune să muncească cot la cot cu el, printre fiare vechi, punându-le în pericol viața copiilor de nenumărate ori, aceștia chiar se accidentează, dar nimic nu îl face pe acest tată să pună viața mai presus de muncă.

Fata nu are nici măcar certificat de naștere, nici acte medicale și nici acces la educație. Protagonista își descoperă pasiunea pentru citit, este dornică de a învăța și este convinsă că poate răzbate și își poate crea propriul drum dincolo de granița strâmtă a familiei. Așa că decide la 16 ani să plece de acasă. Tara studiază din greu și ajunge la una dintre cele mai prestigioase Universități, acolo unde i se acordă o șansă de către un om care a reușit să vadă dincolo de aparențe.

Desigur că face și greșeli, este prețul plătit pentru cunoașterea de sine și formarea propriei personalități. În ciuda  traumelor trăite în casa părintească, ceva o îndeamnă să se întoarcă către familie, doar pentru a-și da seama că a ales drumul corect.

Tara ne învață că suntem suma alegerilor pe care le facem, că viața noastră este în propriile mâini și doar de noi depinde să ne urmăm visele și să credem în puterea noastră atunci când nimeni nu crede. Fiecare mică alegere făcută în ajutorul nostru, va contribui la marele succes pe care îl visăm.„[…] alegerile pe care le fac oamenii, împreună și singuri, care se îmbină și produc orice eveniment. Fire de nisip, nenumărate, care formează sedimente, apoi stânci”.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVĂȚARE PE Cartepedia

Titlu: Învățare
Autor: Tara Westover
An apariție : 2019
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 27.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

Am descoperit anul acesta seria "A Discovery of Witches", citind atât seria dar și vizionând serialul. Ambele mi-au plăcut foarte mult și recunosc, îmi place o poveste supernaturală îmbinată cu o idilă interzisă. Acest lucru face acțiunea mai alertă și te încurajează...

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 262 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 36 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments