Recenzie „Învățare” de Tara Westover

de | iun. 27, 2020 | Biografii, Educație, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVĂȚARE PE Cartepedia

Învățare de Tara Westover este o autobiografie, o carte a dezvoltării unui copil în adult. Dar Tara nu este ca orice copil, iar familia ei este departe de tot ceea ce înseamnă normalitate.

Tara trăiește într-o familie cu credințe adânc înrădăcinate în străvechi. Singurul lucru pe care mama sa avea voie să-l facă pentru a câștiga bani era să ajute la venirea pe lume a copiilor – să fie moașă. Ulterior, a început să facă uleiuri din plante care ajutau la diverse afecțiuni – după spusele ei. Nimic de condamnat, pânâ  ajunge în situația în care își tratează orbirea cu ajutorul acestor remedii, fiindcă în familie era interzis să mergi la doctor.

Tara este singura fată din familie, iar tatăl o tratează exact ca pe ceilalți băieți. O pune să muncească cot la cot cu el, printre fiare vechi, punându-le în pericol viața copiilor de nenumărate ori, aceștia chiar se accidentează, dar nimic nu îl face pe acest tată să pună viața mai presus de muncă.

Fata nu are nici măcar certificat de naștere, nici acte medicale și nici acces la educație. Protagonista își descoperă pasiunea pentru citit, este dornică de a învăța și este convinsă că poate răzbate și își poate crea propriul drum dincolo de granița strâmtă a familiei. Așa că decide la 16 ani să plece de acasă. Tara studiază din greu și ajunge la una dintre cele mai prestigioase Universități, acolo unde i se acordă o șansă de către un om care a reușit să vadă dincolo de aparențe.

Desigur că face și greșeli, este prețul plătit pentru cunoașterea de sine și formarea propriei personalități. În ciuda  traumelor trăite în casa părintească, ceva o îndeamnă să se întoarcă către familie, doar pentru a-și da seama că a ales drumul corect.

Tara ne învață că suntem suma alegerilor pe care le facem, că viața noastră este în propriile mâini și doar de noi depinde să ne urmăm visele și să credem în puterea noastră atunci când nimeni nu crede. Fiecare mică alegere făcută în ajutorul nostru, va contribui la marele succes pe care îl visăm.„[…] alegerile pe care le fac oamenii, împreună și singuri, care se îmbină și produc orice eveniment. Fire de nisip, nenumărate, care formează sedimente, apoi stânci”.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ÎNVĂȚARE PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Învățare
Autor: Tara Westover
An apariție : 2019
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 405

Alte recenzii de la Tara Westover:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 936 zile și a scris până acum 27 articole. Se află pe poziția 24 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments