Recenzie ,,Iubirea ca o ţeapă” de Alan H. Cohen

Titlu: Iubirea Ca O ţeapă
Autor: Alan Cohen
An apariție : 2014
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Fodor
Publicată la 14.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

  Romanul, Iubirea ca o ţeapă, întruchipează un mic tratat de reuşită în dragoste scris de Alan H. Cohen.  Autorul  deţine douăzeci şi patru de CD-uri şi volume motivaţionale celebre, cărţile sale fiind traduse în peste douăzeci de limbi. Totodată redactează articole pentru seria foarte cunoscută Supă de pui pentru suflet.

Prin această carte sunt aduse în atenţia cititorului zece motive din cauza cărora relaţiile sfârşesc într-o manieră neprietenoasă.

Deşi a trebuit să termin cartea de citit pentru a ajunge la citatul meu favorit, totul a meritat: ,,[…] de fapt, unele dintre cele mai negre situaţii sunt în realitate avanpremiere ale unui triumf glorios.”

Fiecare capitol este reprezentat de un motiv, fie de despărţire, fie de eşuare a relaţiilor sentimentale. Acestea includ aşa-numitele ,,Ce puteţi face în această privinţă”, poveşti despre viată şi opinii personale ale autorului. De asemenea, sunt incluse şi nenumărate sfaturi de-a dreptul folositoare.

În redactarea cărţii accentul se pune pe intuiţe şi comunicare. Atât sentimentele cât şi alegerile constituie argumente în vederea găsirii partenerului ideal.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alan Cohen.

,,Fiindcă problemele nu dispar atunci când pleci, ci atunci când îţi schimbi modul de a gândi.”

Unul dintre cele mai întemeiate motive pe care l-am găsit în acestă carte a fost motivul cu numărul trei Lăsaţi suferinţele vechi să vă ţină departe de dragostea de acum. Scriitorul consideră că anumiţi oameni rămân cu gândul la vechile răni, astfel, nemaiputând scăpa de ele. Sunt încurajate persoanele care doresc să se vindece de trecut şi să o ia de la capăt.

,, Fiecare dintre noi face exact ceea ce îşi doreşte, iar logistica este mult mai puţin importantă decât intenţia.”

Lucrarea încoronează cele zece motive printr-un capitol special, numit Un ultim cuvânt. 

Poveştile prezentate la fiecare început de capitol sunt unele reale, pentru a reuşi exemplificarea unei experinţe neplăcute. Se realizează concentrarea pe chestiuni concrete şi utile.

Spor la citit!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.