Recenzie “Jocul vieţii şi cum să-l joci” de Florence Scovel Shinn

de | oct. 26, 2023 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

Florence Scovel Shinn, este o binecunoscută autoare de cărți motivaționale care a însuflețit generațiile, fiind o pioneră a mișcării Noua Gândire. Deși s-a stins din viață în 1940 ideile ei dăinuie, Luise L. Hay, fiind una dintre persoanele care i-au recunoscut influența.

În cartea “Jocul vieţii şi cum să-l joci”, Florence Scovel Shinn ne vorbește despre legile spirituale și ne prezintă în termeni simpli legea prosperității, legea karmei și legea iertării. Autoarea insistă asupra puterii cuvântului și prezintă numeroase exemple în care oamenii care și-au schimbat viața atunci când și-au schimbat abordarea și cuvintele folosite.

Prin cuvântul său rostit omul poate să elibereze tot ceea ce-i aparține prin drept divin.

Această idee funcționează în ambele sensuri, astfel că, atunci când credem că ceva va merge bine lucurile se leagă și avem succes, iar atunci când ne exprimăm anticipat nemulțumirea fața de o anumită situație, atragem materializarea acelui eșec. De asemenea, autoarea afirmă că ura, neîncrederea, frica, invidia, remușcarea, regretele și alte sentimente similare provoacă boli în corpul uman.

Fiecare boală e cauzată de o minte neîmpăcată.

În continuare, Florence Scovel Shinn atrage atenția părinților care caută mereu simptome să își schimbe comportamentul pentru că acționând în acest fel ei pot atrage boli asupra copiilor.

Cea mai bună cale pentru a depăși obstacolele care ne ies în cale pare a fi iubirea și iertarea, atât la nivel individual cât și la nivel de grup. Autoarea afirmă că iertându-i pe cei care ne-au făcut să suferim ne descătușăm de o povară și putem să realizăm ce ne propunem.

Acționând asupra subconștientului se pot obține rezultate remarcabile. Cartea abundă de exemple în care sunt prezentate pe scurt probleme cu care diverși oameni s-au confruntat și rezultatele pe care le-au dobândit atunci când și-au schimbat cuvintele și atitudinea.

Recomand cartea “Jocul vieţii şi cum să-l joci” de Florence Scovel Shinn tuturor celor care sunt dispuși să își schimbe viața prin schimbarea mentalității și a modului de exprimare. Un fel de … cuvinte care schimbă vieți!

 

Titlu: Jocul Vieţii şi Cum Să-l Joci
Autor: Florence Scovel Shinn
An apariție : 2019
Editura: FOR YOU
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: / 10
Vizualizari recenzie: 2418

Alte recenzii de la Florence Scovel Shinn:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 3 ani, 1 lună, 1 zi și a scris până acum 67 articole. Se află pe poziția 8 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments