Recenzie “Jocul vieţii şi cum să-l joci” de Florence Scovel Shinn

de | oct. 26, 2023 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

Florence Scovel Shinn, este o binecunoscută autoare de cărți motivaționale care a însuflețit generațiile, fiind o pioneră a mișcării Noua Gândire. Deși s-a stins din viață în 1940 ideile ei dăinuie, Luise L. Hay, fiind una dintre persoanele care i-au recunoscut influența.

În cartea “Jocul vieţii şi cum să-l joci”, Florence Scovel Shinn ne vorbește despre legile spirituale și ne prezintă în termeni simpli legea prosperității, legea karmei și legea iertării. Autoarea insistă asupra puterii cuvântului și prezintă numeroase exemple în care oamenii care și-au schimbat viața atunci când și-au schimbat abordarea și cuvintele folosite.

Prin cuvântul său rostit omul poate să elibereze tot ceea ce-i aparține prin drept divin.

Această idee funcționează în ambele sensuri, astfel că, atunci când credem că ceva va merge bine lucurile se leagă și avem succes, iar atunci când ne exprimăm anticipat nemulțumirea fața de o anumită situație, atragem materializarea acelui eșec. De asemenea, autoarea afirmă că ura, neîncrederea, frica, invidia, remușcarea, regretele și alte sentimente similare provoacă boli în corpul uman.

Fiecare boală e cauzată de o minte neîmpăcată.

În continuare, Florence Scovel Shinn atrage atenția părinților care caută mereu simptome să își schimbe comportamentul pentru că acționând în acest fel ei pot atrage boli asupra copiilor.

Cea mai bună cale pentru a depăși obstacolele care ne ies în cale pare a fi iubirea și iertarea, atât la nivel individual cât și la nivel de grup. Autoarea afirmă că iertându-i pe cei care ne-au făcut să suferim ne descătușăm de o povară și putem să realizăm ce ne propunem.

Acționând asupra subconștientului se pot obține rezultate remarcabile. Cartea abundă de exemple în care sunt prezentate pe scurt probleme cu care diverși oameni s-au confruntat și rezultatele pe care le-au dobândit atunci când și-au schimbat cuvintele și atitudinea.

Recomand cartea “Jocul vieţii şi cum să-l joci” de Florence Scovel Shinn tuturor celor care sunt dispuși să își schimbe viața prin schimbarea mentalității și a modului de exprimare. Un fel de … cuvinte care schimbă vieți!

 

Titlu: Jocul Vieţii şi Cum Să-l Joci
Autor: Florence Scovel Shinn
An apariție : 2019
Editura: FOR YOU
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: / 10
Vizualizari recenzie: 2002

Alte recenzii de la Florence Scovel Shinn:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 2 ani, 11 luni, 11 zile și a scris până acum 65 articole. Se află pe poziția 8 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments