Recenzie „Jocul vieţii şi cum să-l jucăm” de Florence Scovel Shinn

de | sept. 8, 2017 | Dezvoltare Personală, Filosofie, Lecturi Motivaționale, Literatura Universală, Recenzii cărți, Spiritualitate

Există monente în viaţă când ai nevoie de un impuls ca să poţi merge mai departe, când sufletul ţi-e gol şi trebuie să-l umplii cu ceva, când nu eşti hotărât pe ce cale să o iei sau pur şi simplu nu te mai regăseşti.

Cititul mi-a adus mereu pacea şi liniştea necesară şi mai ales dacă am ales o carte de dezvoltare personală, spirituală. O carte care te linişteşte, care îţi deschide ochii, care te îndrumă.

Aici se află „modelul perfect” despre care vorbeşte Platon, Planul Divin, pentru că există un Plan Divin pentru fiecare persoană.

„Există un loc pe care îţi este dat să îl ocupi şi pe care nimeni altcineva nu îl poate ocupa, ceva care îţi este dat să faci şi nimeni altcineva nu îl poate face.”

Cartea am primit-o cadou de la elefant.ro şi consider că fiecare carte ajunge în viaţa noastră la momentul potrivit şi ne dă lecţia necesară în acel moment.

Florence Scovel Shinn (1871-1940) a fost o vizionară, artist, scriitor şi profesor de metafizică la New York, o susţinătoare a puterii gândului îşi învăţa elevii şi cititorii cum să dobândească sănătate, prosperitate şi fericire.

Jocul vieţii şi cum să-l jucăm este o carte plină de exemple din întâlnirile autoarei cu oamenii pe care i-a ajutat în diferite situaţii cu repere din biblie, cu apropiere faţă de divinitate.

Există un vechi proverb: omul nu îndrăzneşte să rostească decât cu trei scopuri, „să se vindice, să binecuvânteze sau să prospere”.

Ce spunem despre alţii se va spune despre noi şi ce urăm altora ne urăm nouă înşine.

„Blestemele sunt precum puii, se întorc acasă, la culcare.”

Atinge teme diferite din viaţă, rezolvate prin puterea gândului printr-un anumit mod de a acţiona spre a atrage  ceea ce este nevoie în viaţa ta. Poţi să o lecturezi pur şi simplu sau poţi să înveţi foarte multe din ea.

Niciodată nu vei putea primi ceea ce nu ai dăruit niciodată. Oferă iubire perfectă şi vei primi iubire perfectă.

Nici un om nu îţi este duşman, nici un om nu îţi este prieten, fiecare om îţi este învăţător.

Lectură plăcută !!!

 

 

 

 

Titlu: JOCUL VIEŢII ŞI CUM SĂ-L JUCĂM
Autor: Florence Scovel Shinn
An apariție : 2016
Editura: INTROSPECTIV
Nr. Pagini: 126
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2819

Alte recenzii de la Florence Scovel Shinn:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Daniela a fost redactor Booknation.ro și a scris 98 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments