Recenzie Liberalismul: pro și contra-o idee ce refuză să moară, de Sorin Adam Matei, Caius Dobrescu, Emanuel Copilaș

by | Mar 21, 2017 | Filosofie, Istorie, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LIBERALISMUL: PRO ȘI CONTRA-O IDEE CE REFUZĂ SĂ MOARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Ce este libertatea? Este libertatea o utopie? Are libertatea doar avantaje sau există și dezavantaje? De cine este influențată? Există o istorie a libertății? Cum este percepută? Există mai multe tipuri sau forme de libertate? Cum se manifestă?  Întrebări la care autorii acestei lucrări, Liberalismul: pro și contrao idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață,  încearcă să ofere răspunsuri.

Un capitol preferat asupra acestei cercetări este cel al doamnei profesor Zoe Petre, istoric de profesie, care consideră că încă din Grecia antică s-au creat premisele gândirii liberale contemporane.

 La originile conceptului de libertate se află un cumul de reprezentări referitoare atât la libertatea persoanei, garantată de reformele lui Solon, încă de la începutul secolului al VI-lea î.Ch., cât și libertatea politică, înțeleasă în mare măsură ca autonomie a cetății în raport cu marile imperii, dar și ca libertate a fiecărui cetățean în propria cetate, la conducerea căreia participă liber.

O altă temă majoră, care dă și titlul acestei cărți se referă la liberalism.Care este definiția liberalismului? Există mai multe tipuri sau forme? Are un caracter aparte în funcție de zona geo-politică? Cum este perceput de individ sau de partidele politice? Este liberalismul un indice al epocii moderne? Este sinonim cu globalizarea? Veți afla, scrise punctual, răspunsurile la aceste întrebări.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sorin Adam Matei

Pentru cei interesați de poziția României în acest context, veți găsi o analiză aproape exhaustivă. Care au fost promotorii acestei ideologii, ce importanță au avut evenimente precum Mica Unire, Constituția de la 1866 sau 1923, înființarea Partidului Național Liberal, cucerirea Independenței, instalarea și prăbușirea comunismului, cum se raportează populația la acest concept.

Recomand această carte pentru complexitatea și interdisciplinaritatea temei tratate. De asemenea, o recomand celor care au un background sau celor care vor să-și creeze unul în domenii precum filosofie, științe politice, istorie, etc.

🔥 CARTEA LIBERALISMUL: PRO ȘI CONTRA-O IDEE CE REFUZĂ SĂ MOARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Liberalismul: Pro și Contra-o Idee Ce Refuză Să Moară
Autor: Sorin Adam Matei
,
Caius Dobrescu
,
Emanuel Copilaș
An apariție : 2017
Editura: ADENIUM
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.03.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Diana Mocanu este redactor Booknation.ro de 1260 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 104 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mocanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments