Recenzie Liberalismul: pro și contra-o idee ce refuză să moară, de Sorin Adam Matei, Caius Dobrescu, Emanuel Copilaș

de | mart. 21, 2017 | Filosofie, Istorie, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LIBERALISMUL: PRO ȘI CONTRA-O IDEE CE REFUZĂ SĂ MOARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Ce este libertatea? Este libertatea o utopie? Are libertatea doar avantaje sau există și dezavantaje? De cine este influențată? Există o istorie a libertății? Cum este percepută? Există mai multe tipuri sau forme de libertate? Cum se manifestă?  Întrebări la care autorii acestei lucrări, Liberalismul: pro și contrao idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață,  încearcă să ofere răspunsuri.

Un capitol preferat asupra acestei cercetări este cel al doamnei profesor Zoe Petre, istoric de profesie, care consideră că încă din Grecia antică s-au creat premisele gândirii liberale contemporane.

 La originile conceptului de libertate se află un cumul de reprezentări referitoare atât la libertatea persoanei, garantată de reformele lui Solon, încă de la începutul secolului al VI-lea î.Ch., cât și libertatea politică, înțeleasă în mare măsură ca autonomie a cetății în raport cu marile imperii, dar și ca libertate a fiecărui cetățean în propria cetate, la conducerea căreia participă liber.

O altă temă majoră, care dă și titlul acestei cărți se referă la liberalism.Care este definiția liberalismului? Există mai multe tipuri sau forme? Are un caracter aparte în funcție de zona geo-politică? Cum este perceput de individ sau de partidele politice? Este liberalismul un indice al epocii moderne? Este sinonim cu globalizarea? Veți afla, scrise punctual, răspunsurile la aceste întrebări.

Pentru cei interesați de poziția României în acest context, veți găsi o analiză aproape exhaustivă. Care au fost promotorii acestei ideologii, ce importanță au avut evenimente precum Mica Unire, Constituția de la 1866 sau 1923, înființarea Partidului Național Liberal, cucerirea Independenței, instalarea și prăbușirea comunismului, cum se raportează populația la acest concept.

Recomand această carte pentru complexitatea și interdisciplinaritatea temei tratate. De asemenea, o recomand celor care au un background sau celor care vor să-și creeze unul în domenii precum filosofie, științe politice, istorie, etc.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LIBERALISMUL: PRO ȘI CONTRA-O IDEE CE REFUZĂ SĂ MOARĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Sorin Adam Matei sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LIBERALISMUL: PRO ȘI CONTRA-O IDEE CE REFUZĂ SĂ MOARĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Liberalismul: Pro și Contra-o Idee Ce Refuză Să Moară
Autor: Sorin Adam Matei
,
Caius Dobrescu
,
Emanuel Copilaș
An apariție : 2017
Editura: ADENIUM
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.03.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Am terminat de curând lectura acestei cărți, pe care am avut-o luni întregi în bibliotecă. Întrebarea mea de acum este: ce a fost în capul meu?! Verity este, de departe, unul dintre cele mai bune romane semnate de Colleen Hoover – dacă nu, cel mai bun. Am citit...

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Romanul Rămas bun pentru acum a fost o surpriză pentru mine – în mod plăcut, bineînțeles. L-am terminat în două zile și m-a impresionat profund, după luni întregi în care l-a avut în bibliotecă, dar am amânat lectura. Este prima carte semnată de Catherine Ryan Hyde...

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mocanu este redactor Booknation.ro de 1615 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mocanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments