Recenzie ,,Lulu și cadourile încărcate cu iubire – Recunoștința și generozitatea” de Adriana Mitu

by | Apr 23, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LULU ȘI CADOURILE ÎNCĂRCATE CU IUBIRE – RECUNOȘTINȚA ȘI GENEROZITATEA PE Editura Diana

Cartea ,,Lulu și cadourile încărcate cu iubire – Recunoștința și generozitatea’’ face parte din colecția ABC-ul poveștilor terapeutice și a fost scrisă de Adriana Mitu, psihoterapeut, autor și formator. Colecția este publicată la Editura Diana și cuprinde cărți care abordează diverse teme precum: creșterea încrederii în sine, motivarea, perseverența și stimularea interesului pentru învățare și multe altele.

Adriana Mitu folosește soluțiile propriilor provocări din copilărie pentru a împărtăși informații valoroase atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iubirea față de oameni și curajul de a-și depăși limitele sunt principalele atuuri care au ajutat-o să acumuleze o experiență vastă în formarea și modelarea comportamentului copiilor.

Povestea ,,Lulu și cadourile încărcate cu iubire’’ are ca și teme principale recunoașterea iubirii din spatele cadoului primit și bucuria de a face un cadou. Lulu, personajul principal al acestei povești, era o fetiță îndrăgită de întreaga familie și primea o mulțime de cadouri. Însă, interesul ei pentru acele cadouri scădea aproape imediat după ce le primea, iar jucăriile ajungeau abandonate într-o cutie. Într-o zi, Lulu îl vede pe Paul, un băiețel din vecini, care se juca fericit cu o piatră. Nedumerită, intră în vorbă cu el și încearcă să afle de unde vine această simplă bucurie.

Paul îi spune că piatra era un cadou foarte special de la tatăl său și că acest cadou îi fusese dăruit cu multă dragoste, astfel avea o însemnătate foarte mare pentru el. Prin urmare, Paul se oferă să o ajute pe Lulu să descopere ce însemna un cadou oferit cu dragoste și care este modalitatea prin care și ea poate să facă astfel de daruri. În acest mod, Lulu a descoperă că ,,Fericirea stă în a te bucura de iubirea pe care ți-o dăruiește celălalt și pe care o dai la rândul tău mai departe. “

Recunoștința și generozitatea sunt două elemente foarte importante pentru un copil. Unul dintre sfaturile date de Adriana Mitu este să nu învățăm copilul să fie generos în urma unei promisiuni, deoarece acesta va crește crezând că trebuie să fie generos într-un mod condiționat. De asemenea, faptele părinților se oglindesc în comportamentul copilului, astfel că și adulții trebuie să fie atenți la comportamentul lor. Ca și punct de start, autoarea ne oferă 9 soluții prin care ne putem învăța copilul să își fructifice atât recunoștința, cât și generozitatea.

Am apreciat modul în care autoarea Adriana Mitu a conceput întreaga carte, introducând atât informații pentru părinți, cât și o poveste exemplificatoare și jocuri interactive pentru copii.  Cartea îi implică și pe părinți, conținând sfaturi și indicații pe care aceștia le pot urma pentru a se asigura că informația este clara pentru cel mic.

De asemenea, am apreciat modul în care este îmbinată lectura cu joaca, astfel încât, părintelui să îi fie ușor să capteze și să mențină atenția copilului, dar să îl și implice pe acesta în proces. Ușurința lecturii este dată și de paginile colorate și pline cu imagini. Această carte îi oferă părintelui ocazia de a petrece mai mult timp alături de copil și de a interacționa cu acesta, creând astfel o conexiune unică.

Cred că toate conceptele prezentate sunt de interes pentru un părinte, iar dorința de a contribui într-un mod pozitiv la modelarea comportamentului copilului reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a achiziționa cartea ,,Lulu și cadourile încărcate cu iubire – Recunoștința și generozitatea’’. Copiii vor fi încântați! Distractie plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA LULU ȘI CADOURILE ÎNCĂRCATE CU IUBIRE – RECUNOȘTINȚA ȘI GENEROZITATEA PE Editura Diana

Titlu: Lulu și Cadourile încărcate Cu Iubire – Recunoștința și Generozitatea
Autor: Adriana Mitu
An apariție : 2016
Editura: DIANA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.04.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că reușesc să cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 476 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 12 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments