Recenzie: „Magia ordinii. Senzaţionala metodă japoneză de a-ţi elibera şi organiza casa” de Marie Kondo

de | sept. 9, 2019 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MAGIA ORDINII. SENZAŢIONALA METODĂ JAPONEZĂ DE A-ŢI ELIBERA ŞI ORGANIZA CASA PE Cartepedia

Nu obișnuiesc să citesc foarte multe cărți despre dezvoltare personală pentru că am impresia că tind să te schimbe. Nu înțeleg de ce cineva trebuie să aspire la anumite lucruri scrise într-o carte, implicit să încerce să se schimbe pentru a atinge un punct maxim în viață care să corespundă câtorva rânduri. Așa că nu le deschid și îmi păstrez opinia despre acest gen, fără să vorbesc într-un fel despre cei care citesc multă dezvoltare persoanală. Gusturile sunt gusturi și nu comentez nimic. Recent am fost foarte tentată să încerc o carte interesantă, „Magia Ordinii”, despre care știam de pe Netflix, cea a lui Marie Kondo. Ne vorbește despre ordinea în viață, care în mod normal începe cu ordinea în casă 🙂 De la lucrurile mărunte, la haine, cărți, etc, autoare are un cuvânt de spus despre aproape orice lucru pe care poate îl ai inutil în casă.

Ce îți aduce fericirea?

Marea întrebare pe care trebuie să ți-o pui atunci când vezi multe lucruri în casă. Dacă ai multe haine și doar o parte îmbraci, te simți bine când le vezi înșirate în dulap? Sau pe scaun? Sau pe canapea? Personal, nu prea mă văd vizată, pentru că nu cred că am ajuns la un prag îngrijorător, însă nici nu vreau să fac acest lucru. Ce am învățat? Să am doar haine pe care le îmbrac. Ce nu mai port, să scap de ele. Modalități există. Le dai rudelor, le donezi, sau pur și simplu le reciclezi la centrele speciale. Întrebarea este dacă vreau să fac acest lucru. 🙂 Încă sunt în cumpănă…

Dacă totuși „totul” îți aduce fericirea?

Aici este marea întrebare. Marie Kondo crede că dacă ne punem această întrebare, brusc vom realiza că nimic  material nu ne aduce fericirea și că trebuie să găsim un echilibru. Eu nu am avut această revelație și nu știu dacă am vreo problema sau nu. :)) Adică nu am dat buzna în șifonier și aruncat jumătate din haine pentru că m-am simțit vizată de tehnica ei. Nu, le-am aranjat puțin și am continuat să citesc.

Nu am fost de acord la partea cu cărțile… NICIODATĂ NU POȚI AVEA PREA MULTE CĂRȚI. Această este deviza unui bookaholic și sunt extrem de fidelă gândirii de cititor împătimit. Să îmi spună că nu am voiemai mult de 30 de cărți este blasfemie și am dat repede paginile că să trec de acest capitol aberant.

Ce am aplicat din carte? Doar partea cu lucrurile mărunte… Aici recunosc, am tone de lucruri care nu prea îmi trebuie și îmi doresc să scap de ele. Așa că am adunat nasturii de rezervă și i-am aruncat:)) Nu știu dacă am făcut bine, pentru că poate la un momentdat voi avea nevoie de pun alții noi, dar sincer, nici nu mai știam de la ce haine sunt… În plus, am aruncat și câteva figurine mici pe care le colecționam înainte și le puneam pe rafturile bibliotecii.

Nu știu dacă v-a încurajat atât de mult recenzia mea, însă știți că eu trebuie să fiu sinceră 🙂 Cei care își doresc să aibă o viață ordonată, luați această carte ca reper. Cei care sunt mulțumiți de modul lor de organizare, puteți să lecturați cartea și să vă amuzați. :))

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MAGIA ORDINII. SENZAŢIONALA METODĂ JAPONEZĂ DE A-ŢI ELIBERA ŞI ORGANIZA CASA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Magia Ordinii. Senzaţionala Metodă Japoneză De A-ţi Elibera şi Organiza Casa
Autor: Marie Kondo
An apariție : 2015
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Hobby, timp liber
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 244

Alte recenzii de la Marie Kondo :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2069 zile și a scris până acum 481 articole. Se află pe poziția 2 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments