Recenzie ,,Magia Ordinii. Senzaționala metodă japoneză de a-ți elibera și organiza casa” de Marie Kondo

Titlu: Magia Ordinii. Senzaționala Metodă Japoneză De A-ți Elibera și Organiza Casa
Autor: Marie Kondo
An apariție : 2015
Editura: Lifestyle Publishing
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 27.07.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA MAGIA ORDINII. SENZAȚIONALA METODĂ JAPONEZĂ DE A-ȚI ELIBERA ȘI ORGANIZA CASA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

   Lasă-mă să ghicesc! Urmează pentru tine un examen important, nu? Cu toții am trecut sau, încă trecem prin asta! Ah, uitaseși ? Te paște un sentiment de vină, așa e? Ar trebui să mă apuc de învățat, îți spui? Da, dar totuși tu în acest moment scanezi întreaga cameră, gândindu-te că ar avea nevoie  să devină mai curată. Ai și pus mâna pe o lavetă să te apuci să ștergi frenetic praful, nu? Dar, întrebarea mea este: cât timp poți să și menții ordinea? Ai uitat de partea asta, să înțeleg?

 Numeroși oameni simt nevoia să facă ordine atunci când sunt tensionați, cum ar fi înainte de un examen[…] Creierul lor își strigă dorința de a studia, dar, când observă spațiul în dezordine, obiectul concentrării devine: Trebuie să fac ordine în cameră!

 Ei bine, cu privire la menținutul ordinii, îți vine în ajutor o japoneză cu chip de copil, pe numele ei Marie Kondo, a cărei metodă originală de a organiza casa (KonMari) a devenit un fenomen internațional. Nu mă crezi? Cartea ei, intitulată sugestiv Magia ordinii. Senzaționala metodă japoneză de a-ți elibera și organiza casa, a fost vândută în peste 2 milioane de exemplare, provocând oamenii la a se întreba dacă obiectele din jurul lor chiar au un scop sau dacă doar îi țin încă legați de trecut.

 Am vizitat casa unei cliente în jur de 50 de ani. Ca întotdeauna, am început cu hainele[…] dar când a deschis sertarul pentru șosete, am rămas șocată. Era plin de bulgări cât cartofii care se rostogoleau încoace și-ncolo. Rămăsesem fără glas[…]

 Șosetele și dresurile destul de ghinioniste să fie împinse în spatele sertarului sunt adesea uitate atât de mult timp, încât elasticul li se întinde de tot, fără să își mai revină. Și care e soluția în acest caz? Stai liniștit, Marie Kondo s-a ocupat de asta, explicându-ți pe îndelete în cartea ei cum ar trebui să îți organizezi fiecare lucru din casă: de la șosete, ciorapi, la fotografii, cărți și până la…hârtia igienică.

 Ok, ai spus și de organizarea cărților! Uimește-mă, ce metodă îmi recomandă? Răspuns: Cărțile sunt așezate de obicei în șiruri pe rafturi destinate lor, astfel încât titlurile să fie perfect vizibile[…] Te rog, începe prin…Oh, chiar credeai că îți dau răspunsul? Nu, ai nevoie de o profesionistă care să îți explice, deci, da, ai nevoie de Marie Kondo! Și crede-mă, nu e metoda clasică la care te-ai gândi!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Marie Kondo.

 Nu te-ai săturat să te bată ai tăi la cap cu celebra replica: Parcă a fost război în dulapul tău de haine? Nu te-ai săturat să deschizi ușa șifonierului și să trebuiască să scoți, la propriu, toate hainele pentru a îți găsi bluza preferată care merge cu acea pereche de pantaloni pe care o porți? Marie Kondo îți dă soluția!

 În concluzie, dacă ai citit până aici, știi ce trebuie să faci mai departe. Ai nevoie să faci o magie, dar pentru asta ai nevoie de o baghetă magică, în speță, de metoda KonMari a simpaticei japoneze.

 

🔥 CARTEA MAGIA ORDINII. SENZAȚIONALA METODĂ JAPONEZĂ DE A-ȚI ELIBERA ȘI ORGANIZA CASA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Sfaturile precise, precum și exemplele prezentate reprezintă argumentele pentru care eu, personal, recomand această carte.

Aspecte Negative:

Personal, consider că ar fi fost de ajutor și niște imagini.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Lorena Lenn
    Reply

    Foarte frumoasă recenzia, felicitări! Mă face să mă gândesc serios la achiziționarea acestei cărți utile 🙂

POST A COMMENT.