Recenzie „Manual de supraviețuire pentru cei sensibili” de Kyra Mesich

by | Apr 25, 2016 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MANUAL DE SUPRAVIEȚUIRE PENTRU CEI SENSIBILI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

manual-de-supravietuire-17240

Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich este o carte cu, despre și pentru oamenii sensibili. O recomand tuturor celor care au curajul să recunoască acest lucru și care sunt destul de ambițioși pentru a încerca să își schimbe viața în mai bine.

Recunosc că mă număr printre oamenii sensibili. Astfel am fost dintotdeauna. Credeam că am o problemă, credeam că sunt singură, credeam că nu am cu să îmi îmbunătățesc viața. Timpul mi-a arătat că nu este vorba despre un defect, ci despre o latură care se poate transforma în artă, nu sunt singură, suntem mulți în situația aceasta și niciodată să nu spun niciodată. Nu există prea târziu, există doar nu sau niciodată. Atât timp cât știi cine ești și ce vrei să schimbi sau să faci, orice este posibil.

Cine credea că sensibilitatea ese o trăsătură esențială a artiștilor, oamenilor creativi în general? Cine credea că sensibilitatea înseamnă empatie? Știai că oamenii empatici preiau stările de slăbiciune, tristețe ale celor din jur, ale celor care le împărtășesc problemele, temerile lor?

Dacă aș fi știut că uneori mă simt rău, deprimată din cauza celorlalți, nu neapărat pentru că sunt eu mai ciudată, m-aș fi tratat altfel. Câți dintre noi nu au avut episoade depresive după o discuție cu o persoană deprimată, tristă?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kyra Mesich

Din ce am citit în Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich am înțeles că ne putem crea scuturi împotriva emoțiilor celorlalți. Asta nu ne face nici mai puțin empatici, nici mai egoiști. Ne face doar prevăzători. Înseamnă doar că nu vrem să trăim drama apropiaților noștri. Oamenii nu știu că prietenii lor sensibili sunt afectați de ceea ce ei le spun și le transmit prin limbajul non verbal.

Mi s-a părut o carte fascinantă nu doar pentru că m-a prins povestea, dar pentru că am înțeles mult mai bine ceea ce simt și cum funcționează transmiterea emoțiilor de la un om la altul. Diferit de o carte de psihologie la un nivel general, Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich prezintă informații într-un mod atractiv: pe durata poveștii psihologului cititorul învață în propriul ritm despre lucruri care nu sunt prea ușor de înțeles. Ce vreau să spun este că, asemeni unui joc prin care un copil învață lucruri dificil de înțeles, cititorul învață dintr-o poveste de viață cum să facă față atacurilor emoționale, dacă pot fi numite astfel.

Pentru pasionații de psihologie această carte este un deliciu. Pentru cei pasionați de dezvoltare personală este o lectură mai mult decât interesanta pentru că trece în sfera lecturilor utile.

Recomand Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich tuturor celor care vor să devină mai puternici fără să devină mai duri, mai reci fără să devină mai răi.

🔥 CARTEA MANUAL DE SUPRAVIEȚUIRE PENTRU CEI SENSIBILI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Manual De Supraviețuire Pentru Cei Sensibili
Autor: Kyra Mesich
An apariție : 2003
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 148
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.04.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte cu un limbaj facil de înțeles. O carte pentru sensibili și pentru cei care vor să ajute sau să nu facă rău oamenilor cu o personalitate sensibilă. Oferă informații specializate pentru cei care caută un sprijin, ajutor, îndrumare.

Aspecte Negative:

Pentru persoane care preferă acțiunea și cărțile cu un ritm alert această carte poate părea plictisitoare sau girlish din moment ce e scrisă din perspectiva unei femei psiholog.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2087 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 26 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments