Recenzie „Manual de supraviețuire pentru cei sensibili” de Kyra Mesich

de | apr. 25, 2016 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MANUAL DE SUPRAVIEȚUIRE PENTRU CEI SENSIBILI ARE REDUCERE PE:

manual-de-supravietuire-17240

Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich este o carte cu, despre și pentru oamenii sensibili. O recomand tuturor celor care au curajul să recunoască acest lucru și care sunt destul de ambițioși pentru a încerca să își schimbe viața în mai bine.

Recunosc că mă număr printre oamenii sensibili. Astfel am fost dintotdeauna. Credeam că am o problemă, credeam că sunt singură, credeam că nu am cu să îmi îmbunătățesc viața. Timpul mi-a arătat că nu este vorba despre un defect, ci despre o latură care se poate transforma în artă, nu sunt singură, suntem mulți în situația aceasta și niciodată să nu spun niciodată. Nu există prea târziu, există doar nu sau niciodată. Atât timp cât știi cine ești și ce vrei să schimbi sau să faci, orice este posibil.

Cine credea că sensibilitatea ese o trăsătură esențială a artiștilor, oamenilor creativi în general? Cine credea că sensibilitatea înseamnă empatie? Știai că oamenii empatici preiau stările de slăbiciune, tristețe ale celor din jur, ale celor care le împărtășesc problemele, temerile lor?

Dacă îți place recenzia cărții MANUAL DE SUPRAVIEȚUIRE PENTRU CEI SENSIBILI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Kyra Mesich

Dacă aș fi știut că uneori mă simt rău, deprimată din cauza celorlalți, nu neapărat pentru că sunt eu mai ciudată, m-aș fi tratat altfel. Câți dintre noi nu au avut episoade depresive după o discuție cu o persoană deprimată, tristă?

Din ce am citit în Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich am înțeles că ne putem crea scuturi împotriva emoțiilor celorlalți. Asta nu ne face nici mai puțin empatici, nici mai egoiști. Ne face doar prevăzători. Înseamnă doar că nu vrem să trăim drama apropiaților noștri. Oamenii nu știu că prietenii lor sensibili sunt afectați de ceea ce ei le spun și le transmit prin limbajul non verbal.

Mi s-a părut o carte fascinantă nu doar pentru că m-a prins povestea, dar pentru că am înțeles mult mai bine ceea ce simt și cum funcționează transmiterea emoțiilor de la un om la altul. Diferit de o carte de psihologie la un nivel general, Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich prezintă informații într-un mod atractiv: pe durata poveștii psihologului cititorul învață în propriul ritm despre lucruri care nu sunt prea ușor de înțeles. Ce vreau să spun este că, asemeni unui joc prin care un copil învață lucruri dificil de înțeles, cititorul învață dintr-o poveste de viață cum să facă față atacurilor emoționale, dacă pot fi numite astfel.

Pentru pasionații de psihologie această carte este un deliciu. Pentru cei pasionați de dezvoltare personală este o lectură mai mult decât interesanta pentru că trece în sfera lecturilor utile.

Recomand Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich tuturor celor care vor să devină mai puternici fără să devină mai duri, mai reci fără să devină mai răi.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MANUAL DE SUPRAVIEȚUIRE PENTRU CEI SENSIBILI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Manual De Supraviețuire Pentru Cei Sensibili
Autor: Kyra Mesich
An apariție : 2003
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 148
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2094

Alte recenzii de la Kyra Mesich:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2963 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments