Recenzie „Manual de supraviețuire pentru cei sensibili” de Kyra Mesich

Titlu: Manual De Supraviețuire Pentru Cei Sensibili
Autor: Kyra Mesich
An apariție : 2003
Editura: Editura Polirom
Nr. Pagini: 148
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Oana Pauna
Publicată la 25.04.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Manual de supraviețuire pentru cei sensibili” de Kyra Mesich
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MANUAL DE SUPRAVIEȚUIRE PENTRU CEI SENSIBILI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
manual-de-supravietuire-17240

Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich este o carte cu, despre și pentru oamenii sensibili. O recomand tuturor celor care au curajul să recunoască acest lucru și care sunt destul de ambițioși pentru a încerca să își schimbe viața în mai bine.

Recunosc că mă număr printre oamenii sensibili. Astfel am fost dintotdeauna. Credeam că am o problemă, credeam că sunt singură, credeam că nu am cu să îmi îmbunătățesc viața. Timpul mi-a arătat că nu este vorba despre un defect, ci despre o latură care se poate transforma în artă, nu sunt singură, suntem mulți în situația aceasta și niciodată să nu spun niciodată. Nu există prea târziu, există doar nu sau niciodată. Atât timp cât știi cine ești și ce vrei să schimbi sau să faci, orice este posibil.

Cine credea că sensibilitatea ese o trăsătură esențială a artiștilor, oamenilor creativi în general? Cine credea că sensibilitatea înseamnă empatie? Știai că oamenii empatici preiau stările de slăbiciune, tristețe ale celor din jur, ale celor care le împărtășesc problemele, temerile lor?

Dacă aș fi știut că uneori mă simt rău, deprimată din cauza celorlalți, nu neapărat pentru că sunt eu mai ciudată, m-aș fi tratat altfel. Câți dintre noi nu au avut episoade depresive după o discuție cu o persoană deprimată, tristă?

Din ce am citit în Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich am înțeles că ne putem crea scuturi împotriva emoțiilor celorlalți. Asta nu ne face nici mai puțin empatici, nici mai egoiști. Ne face doar prevăzători. Înseamnă doar că nu vrem să trăim drama apropiaților noștri. Oamenii nu știu că prietenii lor sensibili sunt afectați de ceea ce ei le spun și le transmit prin limbajul non verbal.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kyra Mesich.

Mi s-a părut o carte fascinantă nu doar pentru că m-a prins povestea, dar pentru că am înțeles mult mai bine ceea ce simt și cum funcționează transmiterea emoțiilor de la un om la altul. Diferit de o carte de psihologie la un nivel general, Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich prezintă informații într-un mod atractiv: pe durata poveștii psihologului cititorul învață în propriul ritm despre lucruri care nu sunt prea ușor de înțeles. Ce vreau să spun este că, asemeni unui joc prin care un copil învață lucruri dificil de înțeles, cititorul învață dintr-o poveste de viață cum să facă față atacurilor emoționale, dacă pot fi numite astfel.

Pentru pasionații de psihologie această carte este un deliciu. Pentru cei pasionați de dezvoltare personală este o lectură mai mult decât interesanta pentru că trece în sfera lecturilor utile.

Recomand Manual de supraviețuire pentru cei sensibili de Kyra Mesich tuturor celor care vor să devină mai puternici fără să devină mai duri, mai reci fără să devină mai răi.

ACUM GĂSEȘTI MANUAL DE SUPRAVIEȚUIRE PENTRU CEI SENSIBILI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O carte cu un limbaj facil de înțeles. O carte pentru sensibili și pentru cei care vor să ajute sau să nu facă rău oamenilor cu o personalitate sensibilă. Oferă informații specializate pentru cei care caută un sprijin, ajutor, îndrumare.

Aspecte Negative:

Pentru persoane care preferă acțiunea și cărțile cu un ritm alert această carte poate părea plictisitoare sau girlish din moment ce e scrisă din perspectiva unei femei psiholog.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.