Recenzie „Marley”

Titlu: Marley
Autor: Volum colectiv
An apariție : 2009
Editura: Taschen
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Solomon
Publicată la 26.05.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Marley”
Acordă o notă

cover_po_music_marley_0903061204_id_177817Marley a apărut în colecția Music Icons, la editura Taschen și ascunde sub coperțile sale o frumoasă colecție de fotografii cu artistul, dar și informații biografice.

Pe scurt, cartea prezintă diacronic principalele evenimente din viața și cariera cunoscutului cântăreț de reggae, sub contextul religios și socio-cultural din acea perioadă. Astfel, cititorul își face o idee mai clară asupra evoluției muzicii și a culturii jamaicaine.

Acest volum al colecției Music Icons este scris în trei limbi: engleză, franceză și germană, iar fiecare pagină este bogat ilustrată. Printre fotografiile cu Bob Marley care au făcut înconjurul lumii, se regăsesc și unele mai puțin cunoscute, din arhiva personală a familiei.

Prin urmare, cei pasionați de tot ce ține de cultura reggae se vor bucura să pună mâna pe aceasta carte-album, care prezintă imagini de o calitate foarte buna atât din concerte, cât și din viața de zi cu zi a reprezentantului culturii rosu-galben-verde. Mic spoiler: cei care vor citi cartea vor vedea multe fotografii cu Marley în timp ce juca fotbal, unul dintre sporturile lui favorite.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Volum colectiv.

Football is a whole skill to itself. A whole world. A whole universe to itself. Me love it because you have to be skillful to play it! Freedom! Football is freedom! (Bob Marley)

Fanii genului vor aprecia informațiile noi despre începuturile lui Marley în industria muzicală. Cartea prezintă cronologic fiecare pas important pe care cântărețul jamaican l-a făcut până a ajuns ceea ce continuă să rămână și în zilele noastre, un icon. Spre exemplu, sunt oferite detalii de când Bob (prescurtarea de la Robert) activa în formula The Wailers și înregistra coveruri după trupe mult mai cunoscute la vremea aceea, precum The Beatles.

Prin urmare, cartea prezintă pe scurt etapele principale ale carierei interepretului reggae, de la naștere, până la moartea sa, alături de o galerie foto de excepție. Marley este un volum de colecție și îl recomand tuturor ascultătorilor pasionați de acest gen muzical specific Caraibelor.


When you fight the revolution, you use guns…Well music is the biggest gun, because it save. It no kill, right? (Bob Marley)

Aspecte Pozitive:

- este bine structurată - are fotografii de o calitate foarte bună

Aspecte Negative:

-prea puține informații

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.