Recenzie ”Arta regală a otrăvurilor” de Eleanor Herman

de | mart. 25, 2024 | Biografii, Conspirații și Scandaluri, Non Fictiune, Recenzii cărți

Arta regală a otrăvurilor de Eleanor Herman„Arta regală a otrăvurilor” de Eleanor Herman este o incursiune fascinantă în lumea intrigilor politice și a subtilităților otrăvirii în istoria regală din toate timpurile. Nici nu pot exprima îndeajuns cât de încântată am fost de această carte de non ficțiune!

Eu nu citesc atât de des non ficțiune, pe cât citesc ficțiune, dar atunci când o fac e vorba de cazuri reale, biografii, autobiografii sau memorii.

„Arta regală a otrăvurilor” oferă o privire captivantă asupra utilizării otrăvurilor în contextul puterii și a rivalităților din culisele curților regale din toată lumea.

Are o scriitură captivantă și bine documentată, deși super amuzantă(sau mai bine zis ironică) pe alocuri

Această carte dezvăluie detalii șocante și povești uimitoare despre modul în care otrăvurile, cosmeticele, medicamentele sau hainele au influențat destinele regilor și reginelor de-a lungul timpului. Crimele și bolile sunt din abundență iar asta vine ca rezultat direct al practicilor mai mult sau mai puțin pe față de la palate și castele.

Titlul „Arta regală a otrăvurilor” stârnește instantaneu interesul cititorului, sugerând o incursiune plină de intrigă în lumea palatelor și curților regale, unde politica și puterea sunt deseori însoțite de viclenii și conspirații.

Non-ficțiunea explorează subtilitățile intrigilor politice și ale puterii în Europa.

Otrăvurile erau folosite cu iscusință ca instrumente de manipulare și asasinat, dar ceea ce e mai șocant este faptul că și în ziua de azi se folosesc aceleași mecanisme pentru a ajunge în vârf.  Autoarea, Eleanor Herman, se dovedește a fi un ghid desăvârșit în această călătorie fascinantă, aducând în lumină personaje reale și povestind evenimente reale, îmbinate însă cu un strop de mister, pentru a crea o poveste captivantă și plină de suspans.

Abilitatea autoarei de a reda atmosfera sumbră și tensionată a vremii, în care fiecare mișcare era plină de pericol și fiecare persoană putea fi o potențială victimă, este genială. Descrierile bogate și detaliate aduc în viață scenele palatului și ale curților regale. Cititorul este absorbit în lumea intrigilor politice, a conspirațiilor și a ceea ce ascundeau de fapt palatele strălucitoare în spatele fațadelor, simțindu-se parcă în mijlocul unui salon de bârfe suculente.

Un alt aspect lăudabil al cărții este cercetarea riguroasă făcută de autoare

Aceasta se reflectă în detaliile precise și în informațiile istorice bogate. Cititorul este transportat în timp și spațiu, iar fiecare pagină este însoțită de o înțelegere mai profundă a epocii și a intrigilor politice care au dominat lumea regală.

Cu personaje reale bine conturate(prea bine scoase în lumină, de altfel), atmosferă tensionată și detalii istorice picante, această carte îți va atrage cu siguranță atenția, mai ales dacă ești curios să afli detalii din culisele celor aflați la putere.

Eu zic că este o lectură obligatorie pentru cei pasionați de istorie și de intrigile politice ale trecutului. În plus, nu este deloc o carte sobră și plictisitoare, ci mai degrabă e provocatoare și plină de scandal și detalii șocante care te vor lăsa cu gura căscată.

Să mai vedem după ce o citiți ce veți mai zice de dorința de a fi rege sau regină, duce sau prințesă la așa zisele curți strălucitoare de altădată!

Titlu: Arta Regală A Otrăvurilor
Autor: Eleanor Herman
An apariție : 2023
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 60324

Alte recenzii de la Eleanor Herman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “În buricul pământului” de Cătălin Dorian Florescu
Recenzie “În buricul pământului” de Cătălin Dorian Florescu

Recunosc că unul dintre motivele care m-au făcut să citesc această carte a fost faptul că m-a intrigat mult imaginea de pe copertă. Nu vi se pare? Un om cu valiza pe umăr, ca și cum și-ar fi luat “lumea-n cap” și a pornit unde “l-or purta picioarele” neavând neapărat...

Recenzie “Numele mi-l știe vântul” de Isabel Allende
Recenzie “Numele mi-l știe vântul” de Isabel Allende

Isabel Allende ne arată una dintre părțile urâte ale umanității: oamenii care se luptă împotriva lor înșiși! Chiar înainte de începerea Războiului, în Viena anului 1983, situația evreilor devine tensionată și ajunge să se deterioreze rapid. Peste noapte prieteniile nu...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 6 ani, 3 luni, 17 zile și a scris până acum 439 articole. Se află pe poziția 4 din 16 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments