Recenzie “Mica Enciclopedie Ikigai. Metoda japoneză de descoperire a scopului în viață” de Ken Mogi

Titlu: Mica Enciclopedie Ikigai. Metoda Japoneză De Descoperire A Scopului în Viață
Autor: Ken Mogi
An apariție : 2018
Editura: Litera
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: Hobby, timp liber
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 19.09.2018
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie “Mica Enciclopedie Ikigai. Metoda japoneză de descoperire a scopului în viață” de Ken Mogi
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI MICA ENCICLOPEDIE IKIGAI. METODA JAPONEZĂ DE DESCOPERIRE A SCOPULUI ÎN VIAȚĂ PE:

După ce am citit mai multe cărți de profil, mi-am dat seama că sunt din ce în ce mai interesată să descopăr lucruri care au legătură cu viața și cu viitorul meu. După “Lykke” și “Hygge” atenția mi-a fost captată de o altă cultură, dar la fel de interesantă și plină de învățături, “Ikigai” de Ken Mogi. Dacă am descoperit rețeta fericirii și am reușit să o aplic lucrurilor simple, dar cu un scop bine definit, acum Ikigai ne ajută să ne găsim un sens în viață și să ne putem considera oameni împliniți.

Nu cred că există cinevacare nu a avut vreodată un moment de cumpănă. Ce școală să urmeze? Spre ce job să se îndrepte? Ce hobby trebuie să aibă? De la cele mai nesemnificative întrebări, spre cele mai complexe și profunde, viață este plină de acestea și răspunsurile pe care le găsim ne ajută să dăm un sens existenței noastre. Dacă reușim să îi dăm un sens bun, sau nu, rămâne de văzut, însă important este să încercăm.

Mi-a plăcut extrem de mult cartea și deși are un limbaj simplu, ușor de parcurs, m-a învățat extrem de multe lucruri pentru sufletul și mintea mea. Atunci când ai întrebări și cauți cu disperare niște răspunsuri pe care nimeni nu ți le poate da, este foarte frustrant și uneori, încetezi să te mai zbați. Ikigai m-a ajutat enorm și mi-a arătat că sunt milioane de oameni care au aceleași frici ca și mie, dar pentru oricine, există o șansă. Se pune foarte mult accent pe “trăiește viața la intensitate maximă” și Ken Mogi îți spune exclamativ să iubești orice faci, indiferent de ce spune lumea din jur. Ce te face fericit sau ce îți face inima să tresară? Asta e ikigai and go for it. Te încurajează la îndrăzneala, la viață, la vibrație și la emoții.

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Simplitatea acestui termen și modul în care este scos în evidență. Nu este ceva wow, nu este ceva deosebit, este ceea ce ne distinge pe noi oamenii, ne face speciali și ne dă un scop în viață. Este ceea ce îți face inima să bată cu putere, îți dă un zâmbet larg pe chip și un sens existenței tale.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.