ACUM GĂSEȘTI MICA SIRENĂ PE:

Voi începe această recenzia prin a spune că nu am citit povestea originală scrisă de Hans Christian Andersen. Varianta mea preferată este cea realizată de Disney, pentru că are un final fericit, element indispensabil pentru mine, fără de care nu aș putea să urmăresc până la capăt o poveste. Acestea fiind spuse, o să vă vorbesc puțin despre “Mica Sirenă”, varianta pentru copii, de la Univers Enciclopedic, o poveste scurtă, însă extrem de frumoasă prin detaliile pe care le prezintă, care pe mine m-au impresionat.

Povestea este în mare aceeași: sirenă salvează prințul de la moarte și se îndrăgostește de el. Dorind din suflet să îi fie alături, își dă vocea vrăjitoarei mării pentru a avea picioare cu care să meargă pe uscat. Acum această trebuie să îi câștige inima prințului sau să moară prefăcută în spumă dacă nu o va face. Din ce am înțeles, este exact povestea lui Andersen, însă repet, finalul trist nu este pentru mine:(

Dacă povestea m-a lăsat cu inima frântă, ilustrațiile au reușit să o mai coloreze puțin. Stilul este destul de neutru, nu foarte complicat în design, cu linii simple și culori pastelate. Cred că pentru cei mici o să fie o adevărată plăcere, pentru că sunt imagini clare, frumos conturate pe care le pot înțelege fără probleme.

Repet, nu cunosc povestea originală, însă cred că aici avem parte de o ușoară reinterpretare. Vă las pe voi să vedeți despre ce este vorba, însă dacă am dreptate, cred că a fost o idee bună și originală, ce scoate în evidență cartea și îi aduce câteva puncte în plus.

Mi-au plăcut extrem de mult culorile folosite și modul în care povestea a fost ilustrată, mai ales că am căutat elemente de noutate, știind deja în mare parte firul narativ. Pastelul culorilor sigur o să atragă atenția celor mici, care probabil se vor focusa mult mai mult pe ele decât pe povestea spusă de părinți. Dar de la o anumită vârstă nu este nimic neobișnuit.

Per total, o carte ușoară, frumoasă și extrem de drăguț ilustrată pentru cei mici. Este o carte specială care cu siguranță îi va ajută să își dezvolte imaginația, să viseze și să le stârnească apetitul pentru povești de gen.

Titlu: Mica Sirenă
Autor: Hans Christian Andersen
,
Quentin Greban
An apariție : 2015
Editura: UNIVERSUL ENCICLOPEDIC JUNIOR
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 27.02.2019
Nota recenzorului: 10/10

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1217 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/